Brukere online: 2020
Brukere i dag: 22442
Brukere siste 7 dager: 196056
Bunn:
50 g hasselnøtter
150 g havrekjeks
100 g smør
Is:
4 eggeplommer
1 dl melis
2,5 dl vaniljekrem (se tips)
300 g skogsbær (frosne)
3 dl kremfløte
Pynt:
marsipanroser
Finhakk nøttene og knus kjeksen. Bruk gjerne food processor med hakkekniv. Bland inn smeltet smør til en jevn masse. Trykk kjeksblandingen i bunnen på en rund form (24 cm i diameter) med bakepapir i bunnen. Sett formen kjølig.
Pisk eggeplommer og melis luftig. Pisk inn vaniljekremen. Gi skogsbærene et raskt oppkok. Mos dem (bruk gjerne en stavmikser eller food processor). Press deretter bærmosen igjennom en sil og rør inn i eggedosisen. Pisk kremfløten til luftig krem og bland inn til slutt (bruk en stålvisp slik at alle hvite kremflekker fjernes). Hell isblandingen i formen. Sett formen i fryseren over natten.
Ta kaken ut av formen 20 min før servering. Dra av bakepapiret fra undersiden av den frosne kaken før kaken settes på et fat. Pynt kaken eventuelt med marsipanroser eller annen kakepynt.
Vaniljekrem gjør at isen får en helt spesiell god smak og fylde. Bruk helst ferdigkjøpt vaniljekrem (for eksempel 1/2 pakke Piano vaniljekrem fra Tine).
Skriv ny kommentar