Brukere online: 2962
Brukere i dag: 26075
Brukere siste 7 dager: 199759
Dette er en veldig lett og lite mektig kake, som inneholder fyll av rabarbra og luftig marengs på toppen.
Kakebunn:
2 egg
1 dl sukker
1,5 dl hvetemel
1,5 ts bakepulver
1 ss kaldt vann
Fyll:
400 g rabarbra
1 dl sukker
Marengs:
3 eggehviter
1 dl sukker
Pynt:
2 ss kokos
Pisk egg og sukker til eggedosis. Sikt sammen mel og bakepulver og vend i sammen med kaldt vann. Hell røren i en godt smurt ildfast form (24-26 cm i diameter). Stekes midt i ovnen ved 250°C i 10 min. Slå ned temperaturen på ovnen til 150°C. Avkjøl kaken.
Rens rabarbraen og del den opp i biter. Kok bitene møre sammen med sukker på svak varme. Fordel fyllet over den stekte kakebunnen.
Stivpisk eggehvitene. Pisk inn sukkeret til slutt. Fordel marengsen jevnt over kaken. Dryss på kokos.
Stek kaken midt i ovnen ved 150°C i 15 min.
"Dessertkake med rabarbra" smaker best samme dag som den er laget, servert lunken med litt vaniljeis.
Skriv ny kommentar