Brukere online: 2168
Brukere i dag: 31349
Brukere siste 7 dager: 196216
Kombinasjonen jordbær og mango på denne nydelige marengskaken er helt fantastisk!
4 eggehviter
200 g sukker
0,5 ts vineddik
1,5 ss maizena
1 ts vaniljeessens
Fyll:
3 dl kremfløte
3 ts vaniljesukker
Pynt:
2 modne mango (se tips)
1 kurv jordbær
Pisk eggehvitene stive. Tilsett sukkeret litt og litt under fortsatt kraftig pisking. Pisk lenge (ca 20 min) med mikser til du får en tykk og stiv marengs. Bland forsiktig i eddik, vaniljeessens og maizena.
Tegn opp en sirkel på ca 22 cm i diameter på et bakepapir. Fordel marengsen innenfor sirkelen slik at du får enn liten, tykk kake. Bruk slikkepotten og jevn til kantene ved å dra slikkepotten nedenfra og opp. Glatt til overflaten og lag gjerne en ørliten grop på toppen av kaken.
Stek kaken midt i ovnen ved 150 °C i 1 time. Slå av varmen og la kaken stå i ovnen og tørke til ovnen er helt kald.
Pisk kremfløte og vaniljesukker til krem. Fordel kremen på toppen av kaken. Pynt med jordbær og mango.
Stusser du ved at det skal være eddik i marengsen? Ikke fall for fristelsen å droppe den. Eddik er en viktig ingrediens, som sørger for at marengsbunnen får den rette, myke og litt seige konsistensen i midten.
Jo stivere marengs du pisker, jo mindre vil marengsbunnen flyte utover under steking.
Tegn på baksiden av bakepapiret for å unngå blyant- eller pennmerker på marengsbunnen.
Marengsbunnen kan oppbevares tørt i flere dager, og den kan også fryses.
Kaken bør spises samme dag den er pyntet for å unngå at den blir bløt.
Er du ekstra heldig, får du tak i pakistansk/indisk mango (gule i farge), som har ekstra søt og fyldig smak. De har sesong i juli og fås ofte tak i hos innvandrerforretninger. Får du ikke tak i frisk mango, er godt avrent hermetisk mango være et bra alternativ.
Se også "Mangopavlova" og "Jordbærpavlova" samt mange andre varianter av "Pavlova" på detsoteliv.no.
Skriv ny kommentar