Brukere online: 376
Brukere i dag: 686
Brukere siste 7 dager: 195671
Kakedeig:
3 egg
125 g sukker
125 g hvetemel
2 ts bakepulver
50 g smør
Fyll:
2 epler
1 dl sukker
150 g blåbær
Pynt:
melisdryss
Pisk egg og sukker til eggedosis.
Sikt sammen mel og bakepulver og vend inn i eggedosisen. Bland i smeltet smør til slutt.
Skrell eplene og skjær dem opp i skiver. Bland eplene med sukker.
Smør en rund form (22 cm i diameter) og ha bakepapir i bunnen. Hell deigen i formen. Legg epleskivene tett på deigen og dryss over blåbærene.
Bak kaken midt i ovnen ved 200°C i 35-40 min. Avkjøl kaken helt i formen før den tas ut og legges på et fat. Sikt over melis før servering og server kaken gjerne sammen med pisket krem.
Vær forberedt på at eplene og blåbærene synker ned i kaken under steking (se bildet). Det skyldes den luftige deigen!
Kaken kan fryses.
Skriv ny kommentar