Brukere online: 2046
Brukere i dag: 23670
Brukere siste 7 dager: 196118
Lettlaget høstkake med epler og tyttebær som dekkes over med smuldredeig! Jeg har fulgt originaloppskriften og skvettet over med akevitt (but of course ), men det er fullt mulig å droppe alkoholen.
Server kaken varm med vaniljeis eller vaniljesaus!
6 epler
2 ts kanel
2 ss akevitt (kan sløyfes)
2 dl tyttebær
Smuldredeig:
100 g sukker
100 g smør
200 g hvetemel
Skrell eplene og del i biter. Legg dem i en liten ildfast form eller paiform. Dryss over kanel og skvett eventuelt over med litt akevitt. Fordel over tyttebær.
Kjør sukker, smør og mel sammen i en food processor (eller med fingrene) til en smuldrete deig. Fordel deigen over eplene og tyttebærene i formen.
Stek kaken midt i ovnen ved 180°C i 20 min, eller til overflaten er gylden.
Serveres varm og nystekt med vaniljesaus og eventuelt vaniljeiskrem!
Skriv ny kommentar