Smuldrekake med epler og tyttebær

Lettlaget høstkake med epler og tyttebær som dekkes over med smuldredeig! Jeg har fulgt originaloppskriften og skvettet over med akevitt (but of course Wink ), men det er fullt mulig å droppe alkoholen.

Server kaken varm med vaniljeis eller vaniljesaus!

Smuldrekake med epler og tyttebær
Ingredienser

6 epler
2 ts kanel
2 ss akevitt (kan sløyfes)
2 dl tyttebær

Smuldredeig:
100 g sukker
100 g smør
200 g hvetemel

Fremgangsmåte

Skrell eplene og del i biter. Legg dem i en liten ildfast form eller paiform. Dryss over kanel og skvett eventuelt over med litt akevitt. Fordel over tyttebær.

Kjør sukker, smør og mel sammen i en food processor (eller med fingrene) til en smuldrete deig. Fordel deigen over eplene og tyttebærene i formen.

Stek kaken midt i ovnen ved 180°C i 20 min, eller til overflaten er gylden.

Tips

Serveres varm og nystekt med vaniljesaus og eventuelt vaniljeiskrem!

Kakekategori
Sesong
Allergier og preferanser

Skriv ny kommentar

Innholdet i dette feltet blir holdt privat og vil ikke bli vist offentlig.

Ren tekst

  • Ingen HTML-tagger tillatt.
  • Adresser til nettsider og epostadresser blir automatisk gjort om til lenker.
  • Automatisk linjeskift