Brukere online: 1944
Brukere i dag: 19517
Brukere siste 7 dager: 195980
Kakedeig:
250 g smør
175 g sukker
2 ts vaniljesukker
5 egg
2 ts bakepulver
250 g hvetemel
Plommefyll:
750 g plommer
4 ss vann
75 g sukker
40 g potetmel
5 ss vann
Pynt:
melisdryss
Start med å gjøre klart plommefyllet: Del opp plommene og fjern stenene. Ha plommene i en kjele med 4 ss vann og sukker. Kok opp til plommene mykner. Løs opp potetmel i 5 ss kaldt vann. Ha dette i det varme plommefyllet. Småkok under omrøring til plommefyllet tykner. Avkjøl.
Til kakedeigen piskes mykt smør, sukker og vaniljesukker til smørkrem. Pisk inn eggene, ett om gangen. Sikt mel og bakepulver. Bland dette i smørkremen slik at du får en jevn deig.
Ha halvparten av deigen i en rund form (26 cm i diameter) med bakepapir i bunnen. Fordel plommefyllet over deigen. Ha så over resten av deigen. Jevn til overflaten med en kniv.
Stek kaken midt i ovnen ved 200°C i ca 60 min. Avkjøl kaken helt i formen (gjerne et par timer i kjøleskapet, se tips). Ta kaken ut av formen og fjern bakepapiret. Sett kaken på et passende fat og sikt over melis før servering.
Server kaken sammen med pisket krem!
Kaken er lettest å få ut av formen om den er helt kald, så det lønner seg å la kaken stå i kjøleskapet et par timer først.
Kaken holder seg myk om den pakkes godt inn i plast. Den kan fryses.
1 kommentar
Kaken var kjempe enkel å
Kaken var kjempe enkel å jobbe med!
<3
Det er nyttårsdag i morgen og jeg har planlagt å servere kaken.
<3
Gleder meg til 2016!
Skriv ny kommentar