Brukere online: 2478
Brukere i dag: 35165
Brukere siste 7 dager: 200467
Hva gjør man ikke for å få høre et sukk fra en mann... Dette er myke så myke sjokoladekakebiter der bakepulveret er byttet ut med... - konjakk! 😉
Oppskriften er til stor langpanne.
400 g smør
6 egg
6 dl sukker
2 ss vaniljesukker
1 dl kakao
0,5 dl konjakk
4,5 dl hvetemel
Smelt smøret. Tilsett kakaopulveret og la det løse seg opp i smøret.
Pisk egg og sukker til tykk eggedosis. Bland inn vaniljesukker og konjakk. Tilsett sjokoladesmøret og deretter hvetemelet. Rør til deigen er jevn og klumpfri.
Ha deigen i en stor, bakepapirkledd langpanne (ca. 30 x 40 cm).
Stek kaken midt i ovnen ved 150°C i ca. 30 minutter. Kaken skal fortsatt være litt klissete når den er ferdig stekt. Avkjøl kaken i formen før den skjæres i avlange biter på ca. 3 x 7 cm.
Det er altså riktig at det ikke skal være bakepulver i denne oppskriften.
Konjakk kan byttes ut med melk, kaffe eller appelsinjuice.
Kakebitene egner seg kjempegodt til å fryses.
Skriv ny kommentar