Brukere online: 533
Brukere i dag: 2596
Brukere siste 7 dager: 203083
Oh seduce me... "Multer i himmelseng" er en himmelsk forførende og FANTASTISK deilig kake med sukkerbrød, multer, crème fraîche og marengs.
En av Norges aller herligste kakeklassikere!
Sukkerbrød:
3 egg
90 g sukker
90 g hvetemel
0,5 ts bakepulver
Fyll:
3-4 dl multer
- -
3 dl crème fraîche
1 ss vaniljesukker
3 eggeplommer
Marengstopp:
3 eggehviter
2 dl sukker
Pisk egg og sukker til tykk eggedosis. Sikt mel og bakepulver og vend i. Ha deigen i en rund form (22-24 cm i diameter) med bakepapir i bunnen (se tips). Stek kaken midt i ovnen ved 160°C i 25 min. Avkjøl kaken i formen.
Fordel godt avrente multer over kakebunnen. Pisk sammen crème fraîche, vaniljesukker og eggeplommer med en stålvisp og hell blandingen over multene.
Pisk eggehvitene stive i en ren bolle. Tilsett sukkeret litt og litt under fortsatt pisking. Pisk til tykk marengs. Sprøyt marengsen på toppen av kaken (se tips).
Sett kaken tilbake i ovnen og stek den midt i ovnen ved 200°C i 15 min, eller til marengsen så vidt har fått litt farge.
Denne kaken blir nokså bløt på grunn av fyllet, og det kan derfor være litt vanskelig å flytte den ferdigstekte kaken over på et kakefat. Dette løser du i så fall enten ved å steke kaken i en form som du kan servere den fra, eller ved å sette bunnen av springformen direkte på kakefatet slik jeg har gjort med kaken på bildet.
Kaken blir ekstra lekker om du sprøyter marengsen på kaken, men det går også å fordele marengsen på kaken med slikkepotten.
5 kommentarer
Hei! Hvor lenge holder denne
Hei! Hvor lenge holder denne seg i kjøleskap? Kan den lages kvelden før?
Den kan absolutt lages dagen
Den kan absolutt lages dagen før, smaker enda bedre dagen etter når smaken har fått satt seg!
Hei. Kan man mose og sile
Hei. Kan man mose og sile multene så man slipper de stenene, eller blir det for rennende?
Går det an å bruke…
Går det an å bruke multesyltetøy i stede for bær?
Hei! Er det mulig å bruke…
Hei!
Er det mulig å bruke blåbær i denne kaken?
Skriv ny kommentar