Brukere online: 1409
Brukere i dag: 40497
Brukere siste 7 dager: 197104
Nøttebunn:
100 g mandler
100 g hasselnøtter
100 g melis
4 eggehviter
50 g sukker
Pynt:
3 dl kremfløte
1-2 ts vaniljesukker
200 g svisker
0,5 dl konjakk
Ha mandler, hasselnøtter og melis i en food processor og mal det hele sammen. Pisk eggehvitene og sukkeret til stiv marengs. Vend i nøtteblandingen.
Ha bakepapir på en stekeplate og bre deigen utover i et centimetertykt lag. Stek midt i ovnen ved 180°C i ca 15 min. Avkjøl kaken og del den opp i passe store serveringsstykker.
Ha sviskene i en kjele. Ha i vann så det står halvveis opp på sviskene og kok forsiktig i et par minutter, så sviskene blir møre. Hell av vannet og bland i konjakken. La de varme sviskene stå og avkjøles slik at konjakken trekker godt inn i dem.
Rett før servering piskes kremfløten til krem. Smak kremen til med litt vaniljesukker. Fordel krem og noen konjakksvisker på toppen av hver kake.
Enjoy!
Det går fint å lage nøttebunnen kvelden i forveien. Del kaken opp i serveringsstykker og oppbevar dem godt innpakket i plast, så de ikke blir tørre. Nøttebunnene kan også fryses og de tiner raskt.
Skriv ny kommentar