Brukere online: 352
Brukere i dag: 2143
Brukere siste 7 dager: 195518
Varm nystekt banankake ♥
Kliss klass, øsende regn, pøsende regn...
Regn i Oslo i dag, men det fine med sommerregn er at det går an å sitte ute på terrassen under tak og se det hølje ned uten å bli kald. Med en varm og nystekt banankake fylt med valnøtter og sjokoladebiter blir opplevelsen enda bedre.
yum yum, give me some..
Oppskriften kommer fra den berømte, britiske bakeren Paul Hollywood som er kjent for sine TV-programmer på BBC.
En kjekk og kul fyr som lager dødsgode kaker!
Ingredienser:
♥ 2 store egg
♥ 250 g sukker
♥ 4 modne bananer
♥ 150 g smør
♥ 2 ts bakepulver
♥ 250 g hvetemel
♥ 100 g valnøtter
♥ 100 g chocolate chips (eller hakket kokesjokolade)
Pynt:
♥ melisdryss
Fremgangsmåte:
Mos bananene. Pisk egg og sukker til eggedosis og vend i bananmosen. Pisk inn romtemperert, mykt smør. Sikt mel og bakepulver og bland i til en jevn deig. Vend i valnøtter og hakket sjokolade til slutt.
Ha deigen i en smurt brødform (som rommer 1,5 liter) med bakepapir i bunnen. Jevn til overflaten og stek kaken nederst i ovnen ved 190°C i ca 1 time og 10 minutter (sjekk med kakenål at kaken er gjennomstekt). Avkjøl kaken en stund i formen før den forsiktig hvelves ut.
Sikt over melis og server i tykke skiver.
mmmmm...
Tips:
Banankaken er kjempefin å fryse.
Oppskriften er hentet fra BBC GoodFood, Februar 2012. Jeg elsker banankake, så du finner mange, mange flere varianter her på detsoteliv.no!
Sååå godt ♥
Fortsatt god helg til dere alle!
2 store egg
250 g sukker
4 modne bananer
150 g smør
2 ts bakepulver
250 g hvetemel
100 g valnøtter
100 g chocolate chips (eller hakket kokesjokolade)
Pynt:
melisdryss
Mos bananene. Pisk egg og sukker til eggedosis og vend i bananmosen. Pisk inn romtemperert, mykt smør. Sikt mel og bakepulver og bland i til en jevn deig. Vend i valnøtter og hakket sjokolade til slutt.
Ha deigen i en smurt brødform (som rommer 1,5 liter) med bakepapir i bunnen. Jevn til overflaten og stek kaken nederst i ovnen ved 190°C i ca 1 time og 10 minutter (sjekk med kakenål at kaken er gjennomstekt). Avkjøl kaken en stund i formen før den forsiktig hvelves ut.
Sikt over melis og server i tykke skiver.
Banankaken er kjempefin å fryse.
Oppskriften er hentet fra BBC GoodFood Februar 2012. Jeg elsker banankake, så du finner mange, mange flere varianter her på detsoteliv.no:-)
Skriv ny kommentar