Mini Brownies

 

Hei dere!

 

I dag vil jeg vise dere en kjempefin form som man kan lage Mini Brownies med, som blir søte, små og alle like store!

Formen er fra Lékué og er spesielt beregnet på å lage brownies i små porsjonsformer.

Her ser du bilde av esken:

 

 

Og på baksiden av esken ser du bilder som enkelt beskriver konseptet:

 

 

Dette er oppskriften som du finner inni pakningen på formen og som passer perfekt til denne formen.

Har du ikke denne browniesformen, kan du bruke en liten firkantet eller rund form i stedet.

 

Kaken er superrask å lage og gir 24 små, deilige munnfuller! ♥

 

 

Ingredienser:

♥ 80 g smør
♥ 120 g kokesjokolade (70%)
♥ 2 egg
♥ 100 g sukker
♥ 80 g hvetemel

 

Fremgangsmåte:

Smelt smøret i en liten kjele. Ta kjelen av platen og tilsett oppdelt sjokolade. La sjokoladen smelte og rør blandingen jevn. Pisk egg og sukker luftig med en stålvisp (du trenger ikke piske eggedosis). Rør i sjokoladesmøret og deretter hvetemelet.

Spray silikonformen med formfett (se tips om du bruker annen type form). Fyll deigen i formene ved hjelp av to skjeer.

Stekes midt i ovnen ved 180°C i ca 20 min. La kakene avkjøles litt i formen før de hvelves ut. Pynt etter ønske.

 

Det fine med denne formen er at alle browniesbitene blir like store.

 

Tips:

Mini Brownies formen fra Lékué er laget av silikonmateriale, er rød og selges i de fleste velassorterte kjøkkenutstyrsforretninger.

Alternativt kan du bruke en liten, firkantet form (ca 15x15 cm) i stedet, og dele opp kaken i små firkanter etter at den er stekt og avkjølt. Husk da å bruke bakepapir i bunnen av formen.

 

Browniesene på bildet er pyntet med ferdigkjøpt melisglasur på tube og kakesukkerstrøssel og hvite perler fra Dr Oetker (fås kjøpt i de store matvarebutikkene, blant annet Coop Mega).

 

♥ ♥ ♥ ♥ ♥

Mini Brownies
Ingredienser

80 g smør
120 g kokesjokolade (70%)
2 egg
100 g sukker
80 g hvetemel

Fremgangsmåte

Smelt smøret i en liten kjele. Ta kjelen av platen og tilsett oppdelt sjokolade. La sjokoladen smelte og rør blandingen jevn. Pisk egg og sukker luftig med en stålvisp (du trenger ikke piske eggedosis). Rør i sjokoladesmøret og deretter hvetemelet.

Spray silikonformen med formfett (se tips om du bruker annen type form). Fyll deigen i formene ved hjelp av to skjeer.

Stekes midt i ovnen ved 180°C i ca 20 min. La kakene avkjøles litt i formen før de hvelves ut. Pynt etter ønske.

Tips

Mini Brownies formen fra Lékué er laget av silikonmateriale, er rød og selges i de fleste velassorterte kjøkkenutstyrsforretninger. Det fine med denne formen er at alle browniesbitene blir like store.

Alternativt kan du bruke en liten, firkantet form (ca 15x15 cm) i stedet, og dele opp kaken i små firkanter etter at den er stekt og avkjølt. Husk da å ha bakepapir i bunnen av formen.

Browniesene på bildet er pyntet med ferdigkjøpt melisglasur på tube og kakestrøssel fra Dr Oetker (fås kjøpt i de store matvarebutikkene, blant annet Coop Mega).

Skriv ny kommentar

Innholdet i dette feltet blir holdt privat og vil ikke bli vist offentlig.

Ren tekst

  • Ingen HTML-tagger tillatt.
  • Adresser til nettsider og epostadresser blir automatisk gjort om til lenker.
  • Automatisk linjeskift