Crème anglaise (Fransk vaniljesaus)


"Crème anglaise" er en nydelig, fransk vaniljesaus!

 

 

Veldig god både til kaker og desserter.

 

 

 

Ingredienser:

♥ 5 dl matfløte/kremfløte (se tips)
♥ 5 eggeplommer
♥ 75 g sukker
♥ 1 vaniljestang
 

Fremgangsmåte:

Ha matfløten i en kjele. Snitt opp vaniljestangen og skrap ut de svarte frøene på innsiden. Ha dette i matfløten og ha deretter hele vaniljestangen oppi fløten også. Gi blandingen et oppkok. Ta ut vaniljestangen.

Pisk eggeplommer og sukker til luftig eggedosis. Bland noe av den varme vaniljefløten i eggedosisen. Ha hele blandingen så tilbake i kjelen. Varm opp forsiktig under stadig omrøring så vaniljesausen blir litt tykkere i konsistensen. Den skal bli såpass tykk at den legger seg som et tynt lag på baksiden av en skje. Blandingen skal bli varm, men må absolutt ikke begynne å koke, for da skiller den seg.

Ta kjelen av platen og avkjøl vaniljesausen litt før du heller den på en mugge.

Og dermed er vaniljesausen klar til å serveres!

 

 

Den vakre muggen er sponset av Le Creuset og er i fargen "Ocean" som lanseres nå i høst. Jeg fikk muggen, en kjele og en oval serveringsskål i forbindelse med en fotokonkurranse på facebooksiden til Le Creuset Norge. Du kan stemme på bildet mitt HER ved å klikke "liker" frem til 12. september.

 

 

Tips:

♥ En ekte "Crème anglaise" skal ikke være altfor tykk i konsistensen. Jeg liker derfor å bruke matfløte. Liker du sausen tykkere, kan du bruke halvparten kremfløte og halvparten matfløte. Se også oppskrift på Hjemmelaget vaniljesaus som jeg lager med kun kremfløte.

♥ Her har jeg servert vaniljesausen sammen med en deilig fransk Plomme Clafoutis. Oppskriften på denne nydelige dessertgratengen kommer her på Det søte liv i morgen.

 

 

Deilig med vaniljesaus til sjokoladebrownies...!

 


Og selvsagt er Crème anglaise en nydelig vaniljesaus også servert til eplekaker, iskrem, bær, geleer - og andre typer kaker og desserter!


♥ ♥ ♥ ♥

Crème anglaise (Fransk vaniljesaus)
Ingredienser

♥ 5 dl matfløte/kremfløte (se tips)
♥ 5 eggeplommer
♥ 75 g sukker
♥ 1 vaniljestang

Fremgangsmåte

Ha matfløten i en kjele. Snitt opp vaniljestangen og skrap ut de svarte frøene på innsiden. Ha dette i matfløten og ha deretter hele vaniljestangen oppi fløten også. Gi blandingen et oppkok. Ta ut vaniljestangen.

Pisk eggeplommer og sukker til luftig eggedosis. Bland noe av den varme vaniljefløten i eggedosisen. Ha hele blandingen så tilbake i kjelen. Varm opp forsiktig under stadig omrøring så vaniljesausen blir litt tykkere i konsistensen. Den skal bli såpass tykk at den legger seg som et tynt lag på baksiden av en skje. Blandingen skal bli varm, men må absolutt ikke begynne å koke, for da skiller den seg.

Ta kjelen av platen og avkjøl vaniljesausen litt før du heller den på en mugge.

Og dermed er vaniljesausen klar til å serveres!

Tips

♥ En ekte "Crème anglaise" skal ikke være altfor tykk i konsistensen. Jeg liker derfor å bruke matfløte. Liker du sausen tykkere, kan du bruke halvparten kremfløte og halvparten matfløte. Se også oppskrift på Hjemmelaget vaniljesaus som jeg lager med kun kremfløte.

Desserter
Allergier og preferanser

Skriv ny kommentar

Innholdet i dette feltet blir holdt privat og vil ikke bli vist offentlig.

Ren tekst

  • Ingen HTML-tagger tillatt.
  • Adresser til nettsider og epostadresser blir automatisk gjort om til lenker.
  • Automatisk linjeskift