Brukere online: 2377
Brukere i dag: 35886
Brukere siste 7 dager: 196743
"Crème anglaise" er en nydelig, fransk vaniljesaus!
Veldig god både til kaker og desserter.
Ingredienser:
♥ 5 dl matfløte/kremfløte (se tips)
♥ 5 eggeplommer
♥ 75 g sukker
♥ 1 vaniljestang
Fremgangsmåte:
Ha matfløten i en kjele. Snitt opp vaniljestangen og skrap ut de svarte frøene på innsiden. Ha dette i matfløten og ha deretter hele vaniljestangen oppi fløten også. Gi blandingen et oppkok. Ta ut vaniljestangen.
Pisk eggeplommer og sukker til luftig eggedosis. Bland noe av den varme vaniljefløten i eggedosisen. Ha hele blandingen så tilbake i kjelen. Varm opp forsiktig under stadig omrøring så vaniljesausen blir litt tykkere i konsistensen. Den skal bli såpass tykk at den legger seg som et tynt lag på baksiden av en skje. Blandingen skal bli varm, men må absolutt ikke begynne å koke, for da skiller den seg.
Ta kjelen av platen og avkjøl vaniljesausen litt før du heller den på en mugge.
Og dermed er vaniljesausen klar til å serveres!
Den vakre muggen er sponset av Le Creuset og er i fargen "Ocean" som lanseres nå i høst. Jeg fikk muggen, en kjele og en oval serveringsskål i forbindelse med en fotokonkurranse på facebooksiden til Le Creuset Norge. Du kan stemme på bildet mitt HER ved å klikke "liker" frem til 12. september.
Tips:
♥ En ekte "Crème anglaise" skal ikke være altfor tykk i konsistensen. Jeg liker derfor å bruke matfløte. Liker du sausen tykkere, kan du bruke halvparten kremfløte og halvparten matfløte. Se også oppskrift på Hjemmelaget vaniljesaus som jeg lager med kun kremfløte.
♥ Her har jeg servert vaniljesausen sammen med en deilig fransk Plomme Clafoutis. Oppskriften på denne nydelige dessertgratengen kommer her på Det søte liv i morgen.
Deilig med vaniljesaus til sjokoladebrownies...!
Og selvsagt er Crème anglaise en nydelig vaniljesaus også servert til eplekaker, iskrem, bær, geleer - og andre typer kaker og desserter!
♥ ♥ ♥ ♥
♥ 5 dl matfløte/kremfløte (se tips)
♥ 5 eggeplommer
♥ 75 g sukker
♥ 1 vaniljestang
Ha matfløten i en kjele. Snitt opp vaniljestangen og skrap ut de svarte frøene på innsiden. Ha dette i matfløten og ha deretter hele vaniljestangen oppi fløten også. Gi blandingen et oppkok. Ta ut vaniljestangen.
Pisk eggeplommer og sukker til luftig eggedosis. Bland noe av den varme vaniljefløten i eggedosisen. Ha hele blandingen så tilbake i kjelen. Varm opp forsiktig under stadig omrøring så vaniljesausen blir litt tykkere i konsistensen. Den skal bli såpass tykk at den legger seg som et tynt lag på baksiden av en skje. Blandingen skal bli varm, men må absolutt ikke begynne å koke, for da skiller den seg.
Ta kjelen av platen og avkjøl vaniljesausen litt før du heller den på en mugge.
Og dermed er vaniljesausen klar til å serveres!
♥ En ekte "Crème anglaise" skal ikke være altfor tykk i konsistensen. Jeg liker derfor å bruke matfløte. Liker du sausen tykkere, kan du bruke halvparten kremfløte og halvparten matfløte. Se også oppskrift på Hjemmelaget vaniljesaus som jeg lager med kun kremfløte.
Skriv ny kommentar