Brukere online: 2051
Brukere i dag: 22510
Brukere siste 7 dager: 196066
Dette er søte cupcakes i ministørrelse, som smaker nydelig av vanilje.
På toppen har jeg pyntet med en deilig marengskrem.
Forførende, små, skjønne munnfuller.
Oppskriften gir ca. 30 stk.
Ingredienser:
♥ 1 egg
♥ 1,25 dl sukker
♥ 1 ts vaniljeekstrakt
♥ 90 g hvetemel
♥ 1 ts bakepulver
♥ 0,75 dl melk
♥ 3 ss matolje
Marengskrem:
♥ 2,5 dl sukker
♥ 0,75 dl vann
♥ 2 store eggehviter
♥ 1 ts vaniljeekstrakt
Fremgangsmåte:
Vaniljemuffins:
Pisk sammen egg, sukker og vanilje med elektrisk håndmikser til blandingen blir lys og luftig. Sikt i mel og bakepulver og bland i melk og olje.
Sett små papirformer i muffinsbrett som er beregnet på mini cupcakes. Fyll formene 2/3 fulle.
Stek muffinsene midt i ovnen ved 175°C i ca. 10 min. Avkjøl helt.
Marengskrem:
Til marengskremen has først sukker og vann i en tykkbunnet kjele. La sukkerlaken koke i 2-3 minutter, til laken blir seig og boblete. Pisk eggehvitene til stivt skum. Hell den blanke, varme laken i eggehvitene i en tynn stråle under fortsatt pisking. Pisk videre til en tykk og helt avkjølt marengs (5-10 minutter). Pisk inn vaniljeekstrakt til slutt. (Hvis du vil kan du farge marengskremen med litt konsentrert konditorfarge (pastafarge).)
Fyll marengskremen i en kakesprøyte og sprøyt små marengstopper på hver cupcake.
Tips:
♥ Muffinsbrett beregnet på mini cupcakes fås kjøpt i de fleste nettbutikker som selger kakepynteutstyr. Det samme gjelder papirformer i ulike varianter.
♥ Mini-muffinsene smaker aller best samme dag de er laget, for da er muffinsene myke og marengskremen bløt og smelter på tungen. Marengskremen egner seg ikke så veldig godt til frysing.
♥ Se også oppskrift på Mini Vanilla Cupcakes (samme mini vaniljemuffins, men med melisglasur) og Mini Chocolate Brownie Cupcakes (mini browniescupcakes med samme marengskrem).
Hvem blir vel ikke fristet av disse delikate, små kakene?
Både vaniljemuffinsene og marengskremen er milde på smak, og harmonerer veldig godt sammen.
Sweet as can be!
♥ 1 egg
♥ 1,25 dl sukker
♥ 1 ts vaniljeekstrakt
♥ 90 g hvetemel
♥ 1 ts bakepulver
♥ 0,75 dl melk
♥ 3 ss matolje
Marengskrem:
♥ 2,5 dl sukker
♥ 0,75 dl vann
♥ 2 store eggehviter
♥ 1 ts vaniljeekstrakt
Vaniljemuffins:
Pisk sammen egg, sukker og vanilje med elektrisk håndmikser til blandingen blir lys og luftig. Sikt i mel og bakepulver og bland i melk og olje.
Sett små papirformer i muffinsbrett som er beregnet på mini cupcakes. Fyll formene 2/3 fulle.
Stek muffinsene midt i ovnen ved 175°C i ca. 10 min. Avkjøl helt.
Marengskrem:
Til marengskremen has først sukker og vann i en tykkbunnet kjele. La sukkerlaken koke i 2-3 minutter, til laken blir seig og boblete. Pisk eggehvitene til stivt skum. Hell den blanke, varme laken i eggehvitene i en tynn stråle under fortsatt pisking. Pisk videre til en tykk og helt avkjølt marengs (5-10 minutter). Pisk inn vaniljeekstrakt til slutt. (Hvis du vil kan du farge marengskremen med litt konsentrert konditorfarge (pastafarge).)
Fyll marengskremen i en kakesprøyte og sprøyt små marengstopper på hver cupcake.
♥ Muffinsbrett beregnet på mini cupcakes fås kjøpt i de fleste nettbutikker som selger kakepynteutstyr. Det samme gjelder papirformer i ulike varianter.
♥ Mini-muffinsene smaker aller best samme dag de er laget, for da er muffinsene myke og marengskremen bløt og smelter på tungen. Marengskremen egner seg ikke så veldig godt til frysing.
3 kommentarer
Hei! Muffinsene her ble
Hei! Muffinsene her ble deilige, men merengskremen ble helt flytende :(
Jeg fulgte oppskriften akkurat som skrevet ovenfor. Hva kan ha gått galt?
Mvh
Mey
Hei :) lurer på om man kan
Hei :) lurer på om man kan lage kremen i forveien å ha den i kjøleskapet til neste dag?
Det var veldig godeMen
Det var veldig godeMen merengsen ble litt flytende
Skriv ny kommentar