Brukere online: 2055
Brukere i dag: 33190
Brukere siste 7 dager: 196382
Så herlig at det igjen er helg!
Fredag betyr pizza og snop for mange, men jeg kjøper meg ofte heller en ekstra god ost til fredagskvelden...
Gode oster med godt tilbehør er noe av det beste jeg vet, og her har jeg servert Syltede aprikoser sammen med den nydelige og nokså milde osten Royal Morbier.
Et glass kald Sauternes i tillegg - og jeg er klar for å nyte kvelden!
Ingredienser:
♥ 8 ferske aprikoser (se tips)
♥ 1 dl vann
♥ 1 dl sukker
♥ 0,5 dl rom (se tips)
Fremgangsmåte:
Del aprikosene på midten og fjern stenene. Legg de halve aprikosene i en kjele sammen med vann, sukker og rom. Kok opp og la småkoke i noen minutter, til du ser at skallet begynner å løsne fra aprikosene. Løft da forsiktig en og en aprikos opp av kjelen og dra av skallet helt. Legg aprikoshalvdelene uten skall tilbake i kjelen.
Når aprikosene er møre, har du dem på et syltetøyglass eller i en serveringsskål. Avkjøl før du har på lokket.
Server aprikosene avkjølt som tilbehør til ost.
Eksempler på oster som passer veldig godt til syltede aprikoser er Camembert, Brie, Ridderost, Jarlsberg og Royal Morbier som jeg har brukt her.
En Morbier kjennetegnes av det tynne, svarte askelaget i midten av osten.
Osten har nokså mild smak, som passer veldig godt sammen med de søte aprikosene.
Tips:
♥ Merk at jeg i denne oppskriften bruker ferske aprikoser og ikke tørkede. Vil du lage noe med tørkede aprikoser, kan du se oppskriften på Sitrusmarinerte aprikoser, Marinerte aprikoser med kanel og vanilje og Glaserte aprikoser og pistasjnøtter.
♥ Jeg synes det er greit å ikke lage for stor porsjon av gangen, men det er så klart intet i veien for å doble denne oppskriften.
♥ Du kan bruke hvit eller brun rom.
♥ Glasset med de syltede aprikosene holder seg gode i flere dager i kjøleskapet.
Ha en herlig helg kjære dere!
I morgen kommer det en superdigg sjokoladekake her på Det søte liv...
Mmmmm.... I love it!
♥ ♥ ♥ ♥
♥ 8 ferske aprikoser (se tips)
♥ 1 dl vann
♥ 1 dl sukker
♥ 0,5 dl rom (se tips)
Del aprikosene på midten og fjern stenene.
Legg de halve aprikosene i en kjele sammen med vann, sukker og rom.
Kok opp og la småkoke i noen minutter, til du ser at skallet begynner å løsne fra aprikosene. Løft da forsiktig en og en aprikos opp av kjelen og dra av skallet helt. Legg aprikoshalvdelene uten skall tilbake i kjelen.
Når aprikosene er møre, har du dem på et syltetøyglass eller i en serveringsskål. Avkjøl før du har på lokket.
Serveres avkjølt som tilbehør til ost.
♥ Merk at jeg i denne oppskriften bruker ferske aprikoser og ikke tørkede. Vil du lage noe med tørkede aprikoser, kan du se oppskriften på Sitrusmarinerte aprikoser, Marinerte aprikoser med kanel og vanilje og Glaserte aprikoser og pistasjnøtter.
♥ Jeg synes det er greit å ikke lage for stor porsjon av gangen, men det er så klart intet i veien for å doble denne oppskriften.
♥ Du kan bruke hvit eller brun rom.
♥ Glasset med de syltede aprikosene holder seg gode i flere dager i kjøleskapet.
♥ Eksempler på oster som passer veldig godt til syltede aprikoser er Camembert, Brie, Ridderost, Jarlsberg og Royal Morbier som jeg har brukt her. En Morbier kjennetegnes av det tynne, svarte askelaget i midten av osten.
Skriv ny kommentar