Brukere online: 979
Brukere i dag: 4556
Brukere siste 7 dager: 195444
Nei, nå har det vært så mye regn at jeg vil ha sjokoladekake! Med både hvit og mørk sjokolade!!
Her har du en myk og deilig langpannekake som består av hvit konfektkake og glasur laget av mørk sjokolade og fløte.
En kake som hjelper på det meste...
Ingredienser:
Hvit konfektkake:
♥ 300 g smør
♥ 300 g hvit sjokolade
♥ 6 egg
♥ 4,5 dl sukker
♥ 6 dl hvetemel
♥ 3 ts bakepulver
Mørk sjokoladeglasur:
♥ 1 dl kremfløte
♥ 300 g kokesjokolade
Fremgangsmåte:
Smelt smør i en kjele. Ha i den hvite sjokoladen oppdelt i biter og rør om på svak varme til blandingen er jevn og helt smeltet. Avkjøl. Rør sammen egg og sukker med stålvisp (ikke visp eggedosis!). Bland i sjokoladesmøret og deretter bakepulver og til slutt hvetemel. Rør raskt sammen til en jevn og klumpfri deig.
Hell deigen i en stor, bakepapirkledd langpanne (ca 30x40 cm). Stek kaken midt i ovnen ved 180°C i 35-40 min. Avkjøl kaken helt i formen. Hvelv kaken ut av formen og fjern bakepapiret.
Kok opp kremfløten i en liten kjele. Ta kjelen av platen. Ha i kokesjokoladen og la sjokoladen smelte i den varme fløten. Rør blandingen jevn og la den avkjøle til den er lunken, men ikke helt kald. Smør glasuren over kaken i et jevnt lag. La kaken stå til glasuren har stivnet litt, men ikke helt. Del kaken så opp i passe store stykker.
Nam!
Tips:
♥ Kaken er kjempefin å fryse. La de glaserte kakene stå i kjøleskapet så glasuren stivner før du pakker dem ned i fryseposer, så unngår du glasursøl.
♥ Halv porsjon passer til liten langpanne, ca 20x30 cm.
♥ Se også Hvit konfektkake i langpanne (samme kake, men med hvit sjokoladeglasur).
Server kaken gjerne med varm kaffe til.
Det er lov å la seg friste!
♥ ♥ ♥ ♥ ♥
Hvit konfektkake:
♥ 300 g smør
♥ 300 g hvit sjokolade
♥ 6 egg
♥ 4,5 dl sukker
♥ 6 dl hvetemel
♥ 3 ts bakepulver
Mørk sjokoladeglasur:
♥ 1 dl kremfløte
♥ 300 g kokesjokolade
Smelt smør i en kjele. Ha i den hvite sjokoladen oppdelt i biter og rør om på svak varme til blandingen er jevn og helt smeltet. Avkjøl. Rør sammen egg og sukker med stålvisp (ikke visp eggedosis!). Bland i sjokoladesmøret og deretter bakepulver og til slutt hvetemel. Rør raskt sammen til en jevn og klumpfri deig.
Hell deigen i en stor, bakepapirkledd langpanne (ca 30x40 cm). Stek kaken midt i ovnen ved 180°C i 35-40 min. Avkjøl kaken helt i formen. Hvelv kaken ut av formen og fjern bakepapiret.
Kok opp kremfløten i en liten kjele. Ta kjelen av platen. Ha i kokesjokoladen og la sjokoladen smelte i den varme fløten. Rør blandingen jevn og la den avkjøle til den er lunken, men ikke helt kald. Smør glasuren over kaken i et jevnt lag. La kaken stå til glasuren har stivnet litt, men ikke helt. Del kaken så opp i passe store stykker.
♥ Kaken er kjempefin å fryse. La de glaserte kakene stå i kjøleskapet så glasuren stivner før du pakker dem ned i fryseposer, så unngår du glasursøl.
♥ Halv porsjon passer til liten langpanne, ca 20x30 cm.
♥ Se også Hvit konfektkake i langpanne (samme kake, men med hvit sjokoladeglasur).
Skriv ny kommentar