Brukere online: 1793
Brukere i dag: 18408
Brukere siste 7 dager: 201894
Happy Valentines!
God morsdag!
Deilig helg!
Trippel grunn til å lage seg deilige Brownies med valnøtter og vanilje!
Den gode vaniljesmaken kommer av ekte vanilje i deigen og at browniesene drysses med vaniljesukker før servering. Dette blir fantastisk sammen med den mørke sjokoladen og valnøttene.
Oppskriften er til liten langpanne.
Ingredienser:
♥ 200 g kokesjokolade
♥ 200 g smør
♥ 4 dl sukker
♥ 4 egg
♥ 1 vaniljestang
♥ 3 dl hvetemel
♥ 2 ts bakepulver
♥ 150 g valnøtter
Pynt:
♥ 1 ss vaniljesukker
Fremgangsmåte:
Smelt smøret. Del sjokoladen i biter og ha sjokoladebitene i kjelen med smøret. La sjokoladen smelte på svak varme og rør blandingen jevn.
Rør sammen egg og sukker i en bakebolle med en stålvisp (ikke visp eggedosis). Skrap ut frøene fra vaniljestangen og tilsett i eggeblandingen. Bland deretter i den avkjølte smør- og sjokoladeblandingen.
Sikt i hvetemel og bakepulver og rør deigen jevn. Ha til slutt i grovt hakkede valnøtter.
Hell deigen i en liten, bakepapirkledd langpanne (ca 20x30 cm).
Stek kaken på nederste rille i ovnen ved 175°C i ca 30 minutter (kaken skal bare såvidt være gjennomstekt).
Avkjøl kaken helt i formen, og den må gjerne stå i kjøleskapet over natten.
Løft kaken ut av formen ved å a tak i bakepapiret og del opp kaken i firkanter.
Browniesene er også veldig gode uten vaniljesukkeret på toppen!
Men jeg sikter her vaniljesukker over kakestykkene før servering.
Tips:
♥ Det er viktig å ikke oversteke kaken for at den skal beholde sin bløte konsistens. Kaken blir fastere av å stå i kjøleskapet over natten.
♥ Mange synes kanskje at det virker rart å sikte vaniljesukker på kakestykkene, men sannheten er at vaniljesukker ikke er så veldig mye sterkere enn vanlig melis. Det passer best med vanlig vaniljesukker som er "melisaktig" i konsistensen og ikke ekte vaniljesukker til å drysse over kaken. Det går også veldig fint å drysse vanlig melis over kakene.
♥ Oppskriften er for liten langpanne. Har du bare stor langpanne, kan du bare doble oppskriften.
♥ Brownies holder seg svært godt i en kakeboks i kjøleskapet. Kaken egner seg også veldig godt til frysing. Gi kakestykkene et nytt dryss vaniljesukker før servering, så ser de fine og som nylagde ut!
Ha en herlig søndag!
♥ ♥ ♥ ♥
♥ 200 g kokesjokolade
♥ 200 g smør
♥ 4 dl sukker
♥ 4 egg
♥ 1 vaniljestang
♥ 3 dl hvetemel
♥ 2 ts bakepulver
♥ 150 g valnøtter
Pynt:
♥ 1 ss vaniljesukker
Smelt smøret. Del sjokoladen i biter og ha sjokoladebitene i kjelen med smøret. La sjokoladen smelte på svak varme og rør blandingen jevn.
Rør sammen egg og sukker i en bakebolle med en stålvisp (ikke visp eggedosis). Skrap ut frøene fra vaniljestangen og tilsett i eggeblandingen. Bland deretter i den avkjølte smør- og sjokoladeblandingen.
Sikt i hvetemel og bakepulver og rør deigen jevn. Ha til slutt i grovt hakkede valnøtter.
Hell deigen i en liten, bakepapirkledd langpanne (ca 20x30 cm). Stek kaken på nederste rille i ovnen ved 175°C i ca 30 minutter (kaken skal bare såvidt være gjennomstekt). Avkjøl kaken helt i formen, og den må gjerne stå i kjøleskapet over natten.
Løft kaken ut av formen ved å a tak i bakepapiret og del opp kaken i firkanter.
Sikt vaniljesukker over kakestykkene før servering.
♥ Det er viktig å ikke oversteke kaken for at den skal beholde sin bløte konsistens. Kaken blir fastere av å stå i kjøleskapet over natten.
♥ Mange synes kanskje at det virker rart å sikte vaniljesukker på kakestykkene, men sannheten er at vaniljesukker ikke er så veldig mye sterkere enn vanlig melis. Det passer best med vanlig vaniljesukker som er "melisaktig" i konsistensen og ikke ekte vaniljesukker til å drysse over kaken. Det går også veldig fint å drysse vanlig melis over kakene.
♥ Oppskriften er for liten langpanne. Har du bare stor langpanne, kan du bare doble oppskriften.
♥ Brownies holder seg svært godt i en kakeboks i kjøleskapet. Kaken egner seg også veldig godt til frysing. Gi kakestykkene et nytt dryss vaniljesukker før servering, så ser de fine og som nylagde ut!
1 kommentar
Hei! Er det mørk
Hei! Er det mørk kokesjokolade man skal bruke? :)
Skriv ny kommentar