Brukere online: 2674
Brukere i dag: 39453
Brukere siste 7 dager: 200772
Annonse: Stonewall Kitchen
Hei dere!
Jeg vet ikke hvordan været er der du bor, men her i Oslo har det vært helt miserabelt i dag. Grått hele dagen og regn.
Da datteren min kom småvåt hjem fra skolen i dag, tok hun straks på seg pysjbukse og sa at hun ville ha på seg "comfy clothes" (for mye you tube-titting kan anbefales for å få barn til å lære engelsk ..).
Småvåt på klær og føtter jeg også, tenkte jeg da i mitt stille sinn at jeg ønsket meg både "comfy clothes" og "comfy food"...
Denne pannekakekaken med blåbærsyltetøy og lønnesirup er skikkelig comfy food: Trøstende, mettende, søt og DEILIG!
"Yummy - Blueberry Pancakes!" jublet datteren min da hun så kaken!
Tipset til denne kaken fikk jeg da jeg så pannekakekaken til Marit Hovland i boken "Bakeland" (Marit er en bakekunstner, se bloggen hennes www.borrowmyeyes.com og instagramkontoen hennes her), men jeg har brukt en annen oppskrift. Konseptet med å lage en kake av mange pannekaker stammer formodentlig opprinnelig fra "Gâteau Mille Crêpes", som er en berømt, fransk kake som består av "tusen" lag med crêpes. Crêpes er som du sikker vet tynne, franske pannekaker. Etter hvert har ulike varianter av "Crepe Cakes" blitt svært så populære, og stabelen med pannekaker kan legges sammen med ulike typer fyll. Jeg har her brukt det populære syltetøyet "Wild Main Blueberry Jam" og ekte amerikansk Maple Syrup fra Stonewall Kitchen.
Jeg lagde meg en varm cappuccino, tok et stort pannekakestykke og følte meg straks mye bedre!
... my kind of comfy food...
Jeg anbefaler å bruke min favorittoppskrift på Pannekaker som du finner her på Det søte liv fra før, men jeg har økt oppskriften noe her.
Antall pannekaker kommer jo an på hvor store og tykke du lager dem, men det bør bli ca 20 stk av denne oppskriften.
Ingredienser:
Pannekaker:
♥ 8 egg
♥ 3 ss sukker
♥ 7 dl melk
♥ 7 dl hvetemel
♥ 75 g smør
Steking:
♥ smør
Fyll:
♥ 300 g blåbærsyltetøy (se tips)
Pynt:
♥ 200 g friske blåbær
♥ 1 dl lønnesirup (se tips)
Fremgangsmåte:
Pisk sammen egg, sukker og melk med en stålvisp. Pisk inn hvetemel og smeltet smør. La deigen stå og svelle i ca. en halvtime.
Stek pannekaker i stekepanne på middels varme. Bruk litt smør eller formfett til stekingen dersom du ikke har en veldig god teflonpanne.
Avkjøl pannekakene oppå hverandre så de holder seg myke.
Finn frem et kakefat og begynn å sette sammen kaken. Stryk et tynt lag blåbærsyltetøy på hver pannekake og stable kaken i høyden.
Du trenger ikke å bruke opp alle pannekakene. Husk at det kan bli vanskelig å skjære opp kaken om du stabler den altfor høy. Pass også på at du ikke smører på for mye syltetøy mellom lagene.
Jeg brukte 16 lag pannekaker og et helt glass syltetøy, som var litt i overkant kanskje - men kult!
Smør blåbærsyltetøy på den øverste pannekaken av kaken og dryss på ferske blåbær til pynt (syltetøyet gjør at blåbærene holder seg på plass).
Ringle rikelig med lønnesirup over kaken rett før servering.
Hvis du liker lønnesirup da - hvis ikke, kan du såklart droppe sirupen.
Tips:
♥ Spe pannekakerøren med litt ekstra melk eller vann dersom den tykner underveis.
♥ En quick fix-variant er såklart å kjøpe ferdige pannekaker Det blir godt det også! Husk da på å varme pannekakene i forkant av at du stabler dem, så de blir helt myke før du legger dem oppå hverandre.
♥ Jeg bruker som sagt blåbærsyltetøyet som heter Wild Maine Blueberry Jam fra Stonewall Kitchen. Syltetøyet har fantastisk smak, inneholder mye bær og er nokså tykt i konsistensen, som er en fordel når man lager denne kaken.
Syltetøy fra Stonewall Kitchen fås i mange forskjellige smaker, som alle kjennetegnes av veldig gode råvarer og super kvalitet.
Du finner dem blant annet i butikkene til Meny. Send en mail til importøren Oluf Lorentzen på mail firmapost@oluf.no dersom du lurer på hvor du kan få kjøpt produktene der du bor. Jeg har også brukte ekte amerikansk lønnesirup fra Stonewall Kitchen.
♥ Merk at blåbærsyltetøylaget mellom hver pannekake må smøres temmelig tynt. Dette gjelder særlig hvis du stabler kaken veldig høyt, ellers kan kaken lett rase sammen når du skjærer i den. Jeg tok nok litt for mye syltetøy til en såpass høy kake, men det gikk akkurat når jeg skar opp pannekakekaken veldig forsiktig.
Superherlig blåbærpannekake-kake!
♥ ♥ ♥ ♥
Innlegget er skrevet som ledd i mitt samarbeid med Oluf Lorentzen, som blant annet forhandler produktene til Stonewall Kitchen i Norge.
Pannekaker:
♥ 8 egg
♥ 3 ss sukker
♥ 7 dl melk
♥ 7 dl hvetemel
♥ 75 g smør
Steking:
♥ smør
Fyll:
♥ 300 g blåbærsyltetøy (se tips)
Pynt:
♥ 200 g friske blåbær
♥ 1 dl lønnesirup (se tips)
Pisk sammen egg, sukker og melk med en stålvisp. Pisk inn hvetemel og smeltet smør. La deigen stå og svelle i ca. en halvtime.
Stek pannekaker i stekepanne på middels varme. Bruk litt smør eller formfett til stekingen dersom du ikke har en veldig god teflonpanne.
Avkjøl pannekakene oppå hverandre så de holder seg myke.
Finn frem et kakefat og begynn å sette sammen kaken. Stryk et tynt lag blåbærsyltetøy på hver pannekake og stable kaken i høyden.
Du trenger ikke å bruke opp alle pannekakene. Husk at det kan bli vanskelig å skjære opp kaken om du stabler den altfor høy. Pass også på at du ikke smører på for mye syltetøy mellom lagene. Jeg brukte 16 lag pannekaker og et helt glass syltetøy, som var litt i overkant kanskje - men kult!
Smør blåbærsyltetøy på den øverste pannekaken av kaken og dryss på ferske blåbær til pynt (syltetøyet gjør at blåbærene holder seg på plass).
Ringle rikelig med lønnesirup over kaken rett før servering.
♥ Spe pannekakerøren med litt ekstra melk eller vann dersom den tykner underveis.
♥ En quick fix-variant er såklart å kjøpe ferdige pannekaker. Det blir godt det også! Husk da på å varme pannekakene i forkant av at du stabler dem, så de blir helt myke før du legger dem oppå hverandre.
♥ Jeg bruker som sagt blåbærsyltetøyet som heter Wild Maine Blueberry Jam fra Stonewall Kitchen. Syltetøyet har fantastisk smak, inneholder mye bær og er nokså tykt i konsistensen, som er en fordel når man lager denne kaken. Syltetøy fra Stonewall Kitchen fås i mange forskjellige smaker, som alle kjennetegnes av veldig gode råvarer og super kvalitet. Du finner dem blant annet i butikkene til Meny. Send en mail til importøren Oluf Lorentzen på mail firmapost@oluf.no dersom du lurer på hvor du kan få kjøpt produktene der du bor. Jeg har også brukte ekte amerikansk lønnesirup fra Stonewall Kitchen.
♥ Merk at blåbærsyltetøylaget mellom hver pannekake må smøres temmelig tynt. Dette gjelder særlig hvis du stabler kaken veldig høyt, ellers kan kaken lett rase sammen når du skjærer i den. Jeg tok nok litt for mye syltetøy til en såpass høy kake, men det gikk akkurat når jeg skar opp pannekakekaken veldig forsiktig.
Skriv ny kommentar