Brukere online: 1385
Brukere i dag: 6645
Brukere siste 7 dager: 195428
Dette er en nydelig ostekake med spennende julesmaker!
Kakebunnen lages med knuste pepperkaker og toppen består av et lekkert tyttebærlokk!
Ostekaken er av den stekte typen, og blir kremete og deilig.
Ingredienser:
Pepperkakebunn:
♥ 300 g pepperkaker
♥ 150 g smør
Ostefyll:
♥ 800 g kremost
♥ 2,5 dl sukker
♥ 2 ss hvetemel
♥ 2 ts vaniljesukker
♥ frø fra 1 vaniljestang
♥ 4 store egg
Tyttebærlokk:
♥ 550 g rørte tyttebær (se tips)
♥ 4 plater gelatin
Fremgangsmåte:
Knus pepperkakene og bland smulene med smeltet smør. Trykk pepperkakeblandingen ut i bunnen av en form (jeg bruker "Bake it Easy", se tips).
Visp sammen ingrediensene til ostefyllet og hell det i formen.
Varm ovnen opp til 130°C. Sett kaken på en stekeplate midt i ovnen. Senk temperaturen straks til 100°C og la kaken steke i 3 timer (se tips).
La kaken deretter avkjøles i formen over natten i kjøleskapet slik at den blir helt fast i konsistensen.
Bløtlegg gelatinplatene i kaldt vann i 5 minutter.
Sil saften fra de rørte tyttebærene over i en liten kjele og varm den opp. Klem vannet ut av gelatinplatene og ha de myke gelatinplatene i den varme tyttebærsaften slik at de løser seg opp. Bland deretter i tyttebærene.
Fordel blandingen forsiktig over ostefyllet i formen. Sett kaken i kjøleskapet i noen timer til slik at tyttebærlokket stivner.
Løsne kakeringen forsiktig fra kaken ved å skjære rundt kaken med en kniv og fjern deretter kakeringen.
Tyttebær og pepperkaker er en supergod smakskombinasjon sammen med det milde, kremete ostefyllet.
Tips:
♥ Jeg har brukt Bake it Easy, som er et kombinert kakefat/ -kakeform (fra Porsgrund Porselen). Det fine med denne formen er at du kan steke kaken direkte på kakefatet og du slipper dermed å flytte på kaken før servering.
♥ Det er lurt å steke kaken på stekeplate og ikke på rist, for noe av smøret i kakebunnen kan renne ut av formen under stekingen, og da slipper du å få fettet i bunnen av ovnen.
♥ Det er riktig at kaken skal steke i hele 3 timer på bare 100°C. Dette gjør at ostekaken ikke sprekker opp på overflaten.
♥ Legg merke til at ostekaken bør stå i kjøleskapet over natten før den dekkes med tyttebærlokket. Etter en natt i kjøleskapet vil ostekaken stivne i konsistensen og dermed tåle vekten av tyttebærene bedre.
♥ Du kan gjerne bruke hjemmelage Rørte tyttebær etter oppskriften som du finner her på Det søte liv. Alternativt kan du bruke ferdigkjøpte rørte tyttebær som fås kjøpt frossent (Noras Rørte tyttebærsyltetøy, 1 pk tilsvarer 280 gram så du trenger da 2 slike til denne kaken).
♥ Ostekaken kan oppbevares i kjøleskapet i et par dager. Jeg foretrekker å ikke fryse ostekaker fordi jeg synes at det gjør at ostekaken blir litt kornete. Men smaken er selvsagt god likevel.
Har du noen pepperkaker til overs etter julen, er de perfekte å knuse opp til bruk som kakebunn til denne ostekaken!
Jeg har også laget andre ostekaker med pepperkaker, se blant annet Ostekake med pepperkaker, Ostekake med pepperkakebunn og kirsebærlokk, Krydret cheesecake med pepperkaker og Mandarinostekake med pepperkakebunn.
Håper du fikk lyst til å prøve ut denne ostekaken!
Den er veldig god synes jeg!
♥ ♥ ♥ ♥ ♥
Pepperkakebunn:
♥ 300 g pepperkaker
♥ 150 g smør
Ostefyll:
♥ 800 g kremost
♥ 2,5 dl sukker
♥ 2 ss hvetemel
♥ 2 ts vaniljesukker
♥ frø fra 1 vaniljestang
♥ 4 store egg
Tyttebærlokk:
♥ 550 g rørte tyttebær (se tips)
♥ 4 plater gelatin
Knus pepperkakene og bland smulene med smeltet smør. Trykk pepperkakeblandingen ut i bunnen av en form (jeg bruker "Bake it Easy", se tips).
Visp sammen ingrediensene til ostefyllet og hell det i formen.
Varm ovnen opp til 130°C. Sett kaken på en stekeplate midt i ovnen. Senk temperaturen straks til 100°C og la kaken steke i 3 timer (se tips).
La kaken deretter avkjøles i formen over natten i kjøleskapet slik at den blir helt fast i konsistensen.
Bløtlegg gelatinplatene i kaldt vann i 5 minutter.
Sil saften fra de rørte tyttebærene over i en liten kjele og varm den opp. Klem vannet ut av gelatinplatene og ha de myke gelatinplatene i den varme tyttebærsaften slik at de løser seg opp. Bland deretter i tyttebærene.
Fordel blandingen forsiktig over ostefyllet i formen. Sett kaken i kjøleskapet i noen timer til slik at tyttebærlokket stivner.
Løsne kakeringen forsiktig fra kaken ved å skjære rundt kaken med en kniv og fjern deretter kakeringen.
♥ Jeg har brukt Bake it Easy, som er et kombinert kakefat/ -kakeform (fra Porsgrund Porselen). Det fine med denne formen er at du kan steke kaken direkte på kakefatet og du slipper dermed å flytte på kaken før servering.
♥ Det er lurt å steke kaken på stekeplate og ikke på rist, for noe av smøret i kakebunnen kan renne ut av formen under stekingen, og da slipper du å få fettet i bunnen av ovnen.
♥ Det er riktig at kaken skal steke i hele 3 timer på bare 100°C. Dette gjør at ostekaken ikke sprekker opp på overflaten.
♥ Legg merke til at ostekaken bør stå i kjøleskapet over natten før den dekkes med tyttebærlokket. Etter en natt i kjøleskapet vil ostekaken stivne i konsistensen og dermed tåle vekten av tyttebærene bedre.
♥ Du kan gjerne bruke hjemmelage Rørte tyttebær etter oppskriften som du finner her på Det søte liv. Alternativt kan du bruke ferdigkjøpte rørte tyttebær som fås kjøpt frossent (Noras Rørte tyttebærsyltetøy, 1 pk tilsvarer 280 gram så du trenger da 2 slike til denne kaken).
2 kommentarer
Gibt es irgendwo eine
Gibt es irgendwo eine deutsche Übersetzung von dem Rezept?Sieht so lecker aus und würde sie gerne nachbacken.
Hei, kan man erstatte
Hei, kan man erstatte tyttebær med tranebær?
Skriv ny kommentar