Brukere online: 841
Brukere i dag: 4134
Brukere siste 7 dager: 198139
God fredagskveld!
Jeg er fortsatt på Mallorca, men etter noen virkelig fine høstferiedager, gleder jeg meg nå til å reise hjem igjen i morgen.
Her kommer et deilig kaketips til helgen!
En Pavlova er en marengskake som kjennetegnes av sin bløte kjerne (kommer av at eddik vendes inn i marengsen), og som kan dekkes med krem og alt du kan tenke deg av gode bær og frukter. Du finner alle mine varianter av Pavlova her.
Her har jeg laget en høstlig eplevariant av Pavlova! I tillegg til karamelliserte epler på toppen av kaken, har jeg blandet eplesyltetøy og kanel i kremen.
Kaken er lett å lage og blir virkelig nydelig!
Ingredienser:
Marengskake:
♥ 4 eggehviter
♥ 250 g sukker
♥ 2 ts maisenna
♥ 1 ts eddik
Eple- og kanelkrem:
♥ 3 dl kremfløte
♥ 1 dl eplesyltetøy med biter
♥ 1 ts kanel
Karamelliserte epler:
♥ 3 (små) epler
♥ 2 ss smør
♥ 1 dl brunt sukker
♥ 1 ts kanel
Fremgangsmåte:
Marengskake:
Pisk eggehvitene stive. Tilsett sukkeret litt og litt under fortsatt pisking. Pisk lenge (ca. 20 minutter) med mikser til du får en stiv marengs.
Vend forsiktig inn eddik og maisenna med en slikkepott.
Ha marengsen på en bakepapirdekket stekeplate og form den til en rund kake som er ca. 20 cm i diameter. Glatt til overflaten og lag gjerne en grop på toppen av kaken.
Stek kaken midt i ovnen ved 150°C i 1 time. Slå av varmen og la kaken stå i ovnen og tørke til ovnen er helt kald. Sett marengskaken på et fat.
Eple- og kanelkrem:
Pisk kremfløten til tykk krem.
Vend forsiktig inn eplesyltetøy og kanel.
Fordel eplekremen på marengskaken.
Karamelliserte epler:
Skrell og rens eplene og del dem i skiver.
Ha smør, brunt sukker og kanel i en stekepanne. Varm opp blandingen. Ha epleskivene i stekepannen og la de surre på middels varme til de blir møre, gylne og lett karamelliserte. Avkjøl litt.
Dander de karamelliserte epleskivene oppå eplekremen og server kaken.
Tips:
♥ Stusser du ved at det skal være eddik i marengsen? Ikke fall for fristelsen å droppe den. Eddik er en viktig ingrediens, som sørger for at marengsbunnen får den rette, myke og litt seige konsistensen. Det er det samme om du bruker vineddik, balsamicoeddik eller annen type eddik.
♥ Det er viktig at eddik og maisenna kun vendes helt forsiktig inn i marengsen. Ikke bruk elektrisk mikser til det! Da risikerer du at marengsen blir tynnere i konsistensen igjen og du får ikke en høy og flott marengskake. Jeg bruker kun slikkepotten og vender ikke rundt mer enn helt nødvendig for å få alt blandet i marengsen.
♥ Jo stivere marengs du pisker, jo mindre vil marengsbunnen flyte utover under steking.
♥ Til eplekremen kan du bruke hjemmelaget eplemos eller ferdigkjøpt. Jeg brukte denne gangen kjøpt eplesyltetøy med biter (fra Nora).
♥ Merk at eplene avgir en god del væske når de stekes med smør og sukker. Det er ikke meningen at all saus skal helles oppå kaken, for da blir den for bløt. Jeg la epleskivene oppå kaken og øste bare litt av karamellsausen over eplene rett før servering.
♥ Det går fint å forberede marengskaken dagen i forveien. Oppbevar den tildekket i romtemperatur. Du bør pynte kaken med eplekrem og karamelliserte epler på serveringsdagen og helst så tett opptil servering som mulig.
En himmelsk god pavlova dette her!
Ønsker dere en fortsatt finfin helg!
Kanskje det til og med blir et stykke eple-pavlova på deg...
♥ ♥ ♥ ♥ ♥
Marengskake:
♥ 4 eggehviter
♥ 250 g sukker
♥ 2 ts maisenna
♥ 1 ts eddik
Eple- og kanelkrem:
♥ 3 dl kremfløte
♥ 1 dl eplesyltetøy med biter
♥ 1 ts kanel
Karamelliserte epler:
♥ 3 (små) epler
♥ 2 ss smør
♥ 1 dl brunt sukker
♥ 1 ts kanel
Marengskake:
Pisk eggehvitene stive. Tilsett sukkeret litt og litt under fortsatt pisking. Pisk lenge (ca. 20 minutter) med mikser til du får en stiv marengs. Vend forsiktig inn eddik og maisenna med en slikkepott.
Ha marengsen på en bakepapirdekket stekeplate og form den til en rund kake som er ca. 20 cm i diameter. Glatt til overflaten og lag gjerne en grop på toppen av kaken.
Stek kaken midt i ovnen ved 150°C i 1 time. Slå av varmen og la kaken stå i ovnen og tørke til ovnen er helt kald. Sett marengskaken på et fat.
Eple- og kanelkrem:
Pisk kremfløten til tykk krem. Vend forsiktig inn eplesyltetøy og kanel. Fordel eplekremen på marengskaken.
Karamelliserte epler:
Skrell og rens eplene og del dem i skiver.
Ha smør, brunt sukker og kanel i en stekepanne. Varm opp blandingen. Ha epleskivene i stekepannen og la de surre på middels varme til de blir møre, gylne og lett karamelliserte. Avkjøl litt.
Dander de karamelliserte epleskivene oppå eplekremen og server kaken.
♥ Stusser du ved at det skal være eddik i marengsen? Ikke fall for fristelsen å droppe den. Eddik er en viktig ingrediens, som sørger for at marengsbunnen får den rette, myke og litt seige konsistensen. Det er det samme om du bruker vineddik, balsamicoeddik eller annen type eddik.
♥ Det er viktig at eddik og maisenna kun vendes helt forsiktig inn i marengsen. Ikke bruk elektrisk mikser til det! Da risikerer du at marengsen blir tynnere i konsistensen igjen og du får ikke en høy og flott marengskake. Jeg bruker kun slikkepotten og vender ikke rundt mer enn helt nødvendig for å få alt blandet i marengsen.
♥ Jo stivere marengs du pisker, jo mindre vil marengsbunnen flyte utover under steking.
♥ Til eplekremen kan du bruke hjemmelaget eplemos eller ferdigkjøpt. Jeg brukte denne gangen kjøpt eplesyltetøy med biter (fra Nora).
♥ Merk at eplene avgir en god del væske når de stekes med smør og sukker. Det er ikke meningen at all saus skal helles oppå kaken, for da blir den for bløt. Jeg la epleskivene oppå kaken og øste bare litt av karamellsausen over eplene rett før servering.
♥ Det går fint å forberede marengskaken dagen i forveien. Oppbevar den tildekket i romtemperatur. Du bør pynte kaken med eplekrem og karamelliserte epler på serveringsdagen og helst så tett opptil servering som mulig.
Skriv ny kommentar