Lakrismarengs


Marengs er vakre å se på og veldig lette lage. Det fine med marengs er dessuten at de kan smaksettes med ulike smaker og farges med konsentrert konditorfarge.

Her har jeg brukt hvit marengs, som jeg har smaksatt med vanilje og lakrispulver.

 

 

Dette er vidunderlige gode marengs, som ser usedvanlig dekorative ut på kakebordet!

 

 

Oppskriften gir 18 nokså store, og veldig fine marengs.

 


 

Ingredienser:

♥ 7 eggehviter
♥ 450 g sukker
♥ 1 vaniljestang
♥ 40 g rålakrispulver (se tips)

Pynt:
♥ 10 g rålakrispulver (se tips)

 

Fremgangsmåte:

Ha eggehviter, sukker og frø fra vaniljestang i en metall- eller glassbolle som tåler varme. Sett bollen over en kjele med kokende vann. Pisk blandingen over vanndampen med elektrisk håndmikser i 5 minutter. Det skal bli til en blank og tykk marengsmasse.

Ta bollen vekk fra vanndampen og pisk videre med elektrisk håndmikser i 7 minutter til, slik at marengsen blir avkjølt og enda stivere.

Vend lakrispulveret forsiktig inn i marengsmassen med en slikkepott.

Ha marengsmassen i en kakesprøyte og sprøyt store marengs på bakepapirdekkede stekeplater.

Dryss litt rålakrispulver over hver marengs til pynt.

Stek marengsene ved 100°C på varmluft i ca. 2 timer.

 

 

Det at du steker marengsene på varmluft gjør at du kan steke begge platene med margens samtidig. Bytt plassering på stekeplatene i ovnen etter halve steketiden.

 

 

Avkjøl marengsene på stekeplaten til de er helt kalde før de legges i en kakeboks frem til servering.

 

 

 

Tips:

♥ Lakrispulver fås kjøpt i ulike type matbutikker og matmarkeder som fører delikatesseprodukter og fås også kjøpt på nett.  Jeg har her brukt rålakrispulver (også kalt lakrisgranulat), som er grovkornet, søt lakrispulver med mild lakrissmak (fås kjøpt blant annet hos Meny).

 

 

Får du ikke tak i dette produktet, kan du også bruke malt lakrispulver. 

♥ Marengsene bør oppbevares tørt, gjerne i en kakeboks med tett lokk.

 

 

 

Nydelig!  Heart  

 


♥ ♥ ♥ ♥ ♥
 

Lakrismarengs
Ingredienser

♥ 7 eggehviter
♥ 450 g sukker
♥ 1 vaniljestang
♥ 40 g rålakrispulver (se tips)

Pynt:
♥ 10 g rålakrispulver (se tips)

Fremgangsmåte

Ha eggehviter, sukker og frø fra vaniljestang i en metall- eller glassbolle som tåler varme. Sett bollen over en kjele med kokende vann. Pisk blandingen over vanndampen med elektrisk håndmikser i 5 minutter. Det skal bli til en blank og tykk marengsmasse.

Ta bollen vekk fra vanndampen og pisk videre med elektrisk håndmikser i 7 minutter til, slik at marengsen blir avkjølt og enda stivere. Vend lakrispulveret forsiktig inn i marengsmassen med en slikkepott.

Ha marengsmassen i en kakesprøyte og sprøyt store marengs på bakepapirdekkede stekeplater. Dryss litt rålakrispulver over hver marengs til pynt.

Stek marengsene ved 100°C på varmluft i ca. 2 timer. Det at du steker marengsene på varmluft gjør at du kan steke begge platene med margens samtidig. Bytt plassering på stekeplatene i ovnen etter halve steketiden.

Avkjøl marengsene på stekeplaten til de er helt kalde før de legges i en kakeboks frem til servering.

Tips

♥ Lakrispulver fås kjøpt i ulike type matbutikker og matmarkeder som fører delikatesseprodukter og fås også kjøpt på nett.  Jeg har her brukt rålakrispulver (også kalt lakrisgranulat), som er grovkornet, søt lakrispulver med mild lakrissmak (fås kjøpt blant annet hos Meny). Får du ikke tak i dette produktet, kan du også bruke malt lakrispulver. 

♥ Marengsene bør oppbevares tørt, gjerne i en kakeboks med tett lokk.

Kakekategori
Sesong
Allergier og preferanser

9 kommentarer

Hei:)
Kan marengs fryses? Mini pavlovaer

Som svar på av Lise (ikke bekreftet)

Personlig foretrekker jeg å ikke fryse marengs (de kan noen ganger bli litt seige inni av det). Men marengs har lang holdbarhet om de oppbevares tørt i en kakeboks.

Hvis du bruker varmluft, kan du steke to plater samtidig i ovnen, som jeg beskriver i tipsfeltet. Da setter du en plate nesten nederst og den andre platen litt høyere oppe, og bytt gjerne plassering i ovnen etter halve steketiden.

Er i gang med å ha lakrispulver (Gold of Italy, fra Meny) i marengsen, men ble usikker på mengden, da jeg leste i en kommentar at det var sterkere.. Skal jeg da bruke mindre enn 40 g? Noen som kan svare fort?Takk.. God jul

Skriv ny kommentar

Innholdet i dette feltet blir holdt privat og vil ikke bli vist offentlig.

Ren tekst

  • Ingen HTML-tagger tillatt.
  • Adresser til nettsider og epostadresser blir automatisk gjort om til lenker.
  • Automatisk linjeskift