Tiramisù med jordbær og vanilje


Hei,

I morgen reiser jeg til Sardinia og gleder meg til en uke i Italia. Jeg virkelig elsker å være i Italia!!  Smile

Tiramisù er vel den kjenteste italienske desserten av dem alle, og du finner såklart en super oppskrift på den klassiske varianten HER på Det søte liv, i tillegg til noen ulike kakevarianter, se HER.

I dag har jeg prøvd meg på en litt annerledes og friskere variant av Tiramisù med jordbær. Karakteristiske fingerkjeks (savoiardi) og mascarponekrem er med her også, men jeg har byttet ut kaffe og sjokolade med vaniljesirup. Dette gjør at denne desserten smaker nokså annerledes enn vanlig Tiramisù, men den ble veldig god! 

 

 

Rett og slett en nydelig sommerdessert! 

 

 

Ingredienser:

♥ 200 g fingerkjeks (savoiardi)

Vaniljesirup:
♥ 1,5 dl vann
♥ 1,5 dl sukker
♥ 1 ss vaniljepasta

Mascarponekrem:
♥ 750 g mascarpone
♥ 6 eggeplommer
♥ 1,5 dl sukker
♥ 2 dl kremfløte

Fyll og pynt:
♥ 2 kurver jordbær (ca 800 g)


Fremgangsmåte:

Forberedelser:

Gjør klart vaniljesirupen ved å koke opp vann, sukker og vanilje. La småkoke i et par minutter og ta kjelen av platen.

Rens jordbærene.

Lag mascarponekremen ved å piske mascarpone, eggeplommer og sukker luftig. Pisk kremfløten til krem i en annen bolle og bland deretter den piskede kremen inn i mascarponekremen. 


Montering:

Finn frem en vid dessertskål eller form (jeg brukte en dessertskål som er ca 25 cm i diameter og som har høye kanter). 

Legg fingerkjeks i bunnen.

 

 

Dynk kjeksene med vaniljesirup. 

 

 

Legg på et tykt lag mascarponekrem.

 

 

Dekk med jordbær.

 

 

Legg på et nytt lag fingerkjeks, som dynkes godt i vaniljesirup.

 

 

Dekk med resten av mascarponekremen.

 

 

Legg på resten av jordbærene.

 

 

Sett desserten kjølig i et par timer før servering.

 

 

En herlig sommerlig dessert med milde smaker!

 

 

Populær dessert hos både store og små!

 

 

 


Tips:

♥ Bruk helst søte, norske jordbær hvis du får tak i. Hvis ikke, kan det være godt å sukre jordbærene litt før du bruker dem i desserten.

♥ Vaniljepasta gir veldig god vaniljesmak, så jeg anbefaler å bruke det hvis du får tak i (selges på tube fra Dr Oetker blant annet hos Coop Mega). Du kan alternativt bruke vaniljeekstrakt eller frø fra 1 vaniljestang i vaniljesirupen.

♥ Italienske savoiardi (fingerkjeks) fås kjøpt i velassorterte matvarebutikker. Jeg kjøpte kjeksene hos Meny. 

♥ Mascarponeost er en italiensk ferskost som fås kjøpt i de fleste norske matbutikkene. 

 

 

♥ Desserten har godt av å stå og trekke i et par timer før servering. Da mykner kjeksene og smakene blander seg bedre sammen. Du bør imidlertid servere desserten samme dag den er laget, så jordbærene er freshe og fine. 

 

 

Jeg syntes i grunnen det var deilig å logge av i ferien jeg hadde i Kina, så jeg gjør det igjen denne kommende uken. 

Kos deg med sommerdager, jordbær og dessert så lenge!  Smile

 

 

Arrivederci - till we meet again ♥

 


♥ ♥ ♥ ♥ ♥ 
 

Tiramisù med jordbær og vanilje
Ingredienser

♥ 200 g fingerkjeks (savoiardi)

Vaniljesirup:
♥ 1,5 dl vann
♥ 1,5 dl sukker
♥ 1 ss vaniljepasta

Mascarponekrem:
♥ 750 g mascarpone
♥ 6 eggeplommer
♥ 1,5 dl sukker
♥ 2 dl kremfløte

Fyll og pynt:
♥ 2 kurver jordbær (ca 800 g)

Fremgangsmåte

Forberedelser:

Gjør klart vaniljesirupen ved å koke opp vann, sukker og vanilje. La småkoke i et par minutter og ta kjelen av platen.

Rens jordbærene.

Lag mascarponekremen ved å piske mascarpone, eggeplommer og sukker luftig. Pisk kremfløten til krem i en annen bolle og bland deretter den piskede kremen inn i mascarponekremen. 

Montering:

Finn frem en vid dessertskål eller form (jeg brukte en dessertskål som er ca 25 cm i diameter og som har høye kanter). 

Legg fingerkjeks i bunnen. Dynk kjeksene med vaniljesirup. Legg på et tykt lag mascarponekrem. Dekk med jordbær.

Legg på et nytt lag fingerkjeks, som dynkes godt i vaniljesirup. Dekk med resten av mascarponekremen. Legg på resten av jordbærene.

Sett desserten kjølig i et par timer før servering.

Tips

♥ Bruk helst søte, norske jordbær hvis du får tak i. Hvis ikke, kan det være godt å sukre jordbærene litt før du bruker dem i desserten.

♥ Vaniljepasta gir veldig god vaniljesmak, så jeg anbefaler å bruke det hvis du får tak i (selges på tube fra Dr Oetker blant annet hos Coop Mega). Du kan alternativt bruke vaniljeekstrakt eller frø fra 1 vaniljestang i vaniljesirupen.

♥ Italienske savoiardi (fingerkjeks) fås kjøpt i velassorterte matvarebutikker. Jeg kjøpte kjeksene hos Meny. 

♥ Mascarponeost er en italiensk ferskost som fås kjøpt i de fleste norske matbutikkene. 

♥ Desserten har godt av å stå og trekke i et par timer før servering. Da mykner kjeksene og smakene blander seg bedre sammen. Du bør imidlertid servere desserten samme dag den er laget, så jordbærene er freshe og fine. 

Sesong
Allergier og preferanser

Skriv ny kommentar

Innholdet i dette feltet blir holdt privat og vil ikke bli vist offentlig.

Ren tekst

  • Ingen HTML-tagger tillatt.
  • Adresser til nettsider og epostadresser blir automatisk gjort om til lenker.
  • Automatisk linjeskift