Brukere online: 2964
Brukere i dag: 25946
Brukere siste 7 dager: 199760
Dette er en veldig lettlaget og sommerlig kladdkake!
Den syrlige smaken av rabarbra er nydelig sammen med den søte kaken som innholder hvit sjokolade.
Server med pisket fløtekrem eller vaniljeis.
Skikkelig yummy!
Ingredienser:
♥ 100 g smør
♥ 100 g hvit sjokolade
♥ 2 egg
♥ 2 dl sukker
♥ 1 ss vaniljesukker
♥ 3 dl hvetemel
Pynt:
♥ 250 g rabarbra (renset)
♥ 2 ss sukker
Fremgangsmåte:
Smelt smøret i en liten kjele. Ta kjelen av platen og tilsett oppdelt, hvit sjokolade. La sjokoladen smelte i det varme smøret.
Pisk raskt eggene sammen med sukker og vaniljesukker (du trenger ikke å piske eggedosis).
Bland inn det hvite sjokoladesmøret. Bland deretter inn hvetemelet.
Ha deigen i en rund form (24 cm i diameter) med bakepapir i bunnen.
Rens rabarbra og skjær i stenger.
Bland stengene med sukker.
Legg stengene i en krans oppå deigen.
Stek kaken midt i ovnen ved 180°C i ca 25-30 minutter (se tips).
Så fin kake!
Avkjøl kaken før du serverer den, da blir kaken fastere og lettere å skjære i pene kakestykker.
Server kaken gjerne med en klatt pisket krem eller vaniljeis.
I tilfelle du lurer på hva som står på koppen min...
Tips:
♥ Det er riktig at det ikke er bakepulver i denne deigen. Det er meningen at en kladdkake skal bli lav, kompakt og litt deigete i midten. Derfor er det viktig at du ikke pisker eggene til eggedosis og at du ikke steker kaken for lenge. Den skal være litt rå i midten, men ikke så lite stekt at den er løs.
♥ Jeg synes det blir vakkert med rabarbrastengene lagt i en krans oppå kaken, men det går like fint å dele rabarbraen i skiver eller terninger og legge oppå deigen.
♥ Jeg liker å avkjøle kaken i formen over natten, men det holder å sette den i kjøleskapet i noen timer. Da blir kaken fastere og lettere å få ut av formen uten at den går i stykker.
♥ Denne kladdkaken med rabarbra holder seg god i flere dager. Pakk kaken inn i plast så den ikke blir tørr. Den er også fin å fryse.
Kjekt med kladdkaker som er så enkle å lage!
Test denne gode rabarbrakaken, du også. Kanskje allerede denne pinsehelgen?
Mmmmm, så enkelt og så godt!
♥ ♥ ♥ ♥ ♥
♥ 100 g smør
♥ 100 g hvit sjokolade
♥ 2 egg
♥ 2 dl sukker
♥ 1 ss vaniljesukker
♥ 3 dl hvetemel
Pynt:
♥ 250 g rabarbra (renset)
♥ 2 ss sukker
Smelt smøret i en liten kjele. Ta kjelen av platen og tilsett oppdelt, hvit sjokolade. La sjokoladen smelte i det varme smøret.
Pisk raskt eggene sammen med sukker og vaniljesukker (du trenger ikke å piske eggedosis).
Bland inn det hvite sjokoladesmøret. Bland deretter inn hvetemelet.
Ha deigen i en rund form (24 cm i diameter) med bakepapir i bunnen.
Rens rabarbra og skjær i stenger. Bland stengene med sukker.
Legg stengene i en krans oppå deigen.
Stek kaken midt i ovnen ved 180°C i ca 25-30 minutter (se tips).
Avkjøl kaken før du serverer den, gjerne med en klatt pisket krem eller vaniljeis.
♥ Det er riktig at det ikke er bakepulver i denne deigen. Det er meningen at en kladdkake skal bli lav, kompakt og litt deigete i midten. Derfor er det viktig at du ikke pisker eggene til eggedosis og at du ikke steker kaken for lenge. Den skal være litt rå i midten, men ikke så lite stekt at den er løs.
♥ Jeg synes det blir vakkert med rabarbrastengene lagt i en krans oppå kaken, men det går like fint å dele rabarbraen i skiver eller terninger og legge oppå deigen.
♥ Jeg liker å avkjøle kaken i formen over natten, men det holder å sette den i kjøleskapet i noen timer. Da blir kaken fastere og lettere å få ut av formen uten at den går i stykker.
♥ Denne kladdkaken med rabarbra holder seg god i flere dager. Pakk kaken inn i plast så den ikke blir tørr. Den er også fin å fryse.
Skriv ny kommentar