Jaffa-rullekake


Jaffa-kjeks er populære kaker som består av myke kakebunner som er dekket med appelsinfyll og mørkt sjokoladetrekk.

Jeg har tidligere laget nydelige, hjemmelagde Jaffa-kaker som du finner her på Det søte liv. Se også oppskrift på stilig og Stor Jaffa-kake

Her har jeg denne gangen komponert en rullekake som har den samme smakskombinasjonen, og resultatet ble fantastisk! 

 

 

Dette er en virkelig nydelig rullekake med smak av appelsin og sjokolade!

 

Ingredienser:

Rullekake:
♥ 3 egg
♥ 1,5 dl sukker
♥ 0,75 dl potetmel
♥ 1 ss hvetemel
♥ 1 ts bakepulver
♥ 1 ts fint revet appelsinskall

Fyll:
♥ 400 g appelsinmarmelade

Sjokoladeglasur:
♥ 1,5 dl kremfløte
♥ 200 g kokesjokolade

Pynt:
♥ kandisert appelsinskall (se tips)

 

Fremgangsmåte:

Rullekake:

Pisk egg og sukker til skikkelig tykk eggedosis. Sikt sammen potetmel, hvetemel og bakepulver. Vend dette og fint revet appelsinskall forsiktig inn i eggedosisen med en slikkepott.

Fordel deigen utover i en stor, bakepapirkledd langpanne (ca. 30 x 40 cm). Stek kaken midt i ovnen ved 250°C i 5 minutter. 

Hvelv den stekte kaken straks over på et kjøkkenhånkle som er strødd med sukker. Fjern forsiktig bakepapiret (det kan lønne seg å fukte papiret lett med litt vann for at det skal løsne lettere). Avkjøl kaken med den varme langpannen over slik at kaken holder seg myk. 

Bre appelsinsyltetøy over kakebunnen. Rull sammen kaken fra langsiden og flytt kaken over på en rist. Legg et brett under risten. 

 


Glasur og pynt:

Kok opp kremfløten til sjokoladeglasuren. Ta kjelen av platen og tilsett oppdelt kokesjokolade. La sjokoladen smelte i den varme fløten og rør glasuren jevn. La den avkjøles i noen minutter og smør den deretter over rullekaken.

 

 

La rullekaken stå til sjokoladeglasuren blir fastere i konsistensen. 

Pynt med kandisert appelsinskall (se tips).

 

 

Renskjær kantene på kaken og flytt den over på et avlangt kakefat.

 

 

Saftig, juicy rullekake med nydelige smaker! 

 

 

Mmmmm....  💛 Yum  

 

 

 

Tips:

♥ Syltet appelsinskall er ikke så lett å få tak i her i Norge, men av og til ser jeg apsikat (syltet appelsinskall delt i terninger) i butikkene rundt juletider. Jeg pleier uansett å kjøpe dette i utlandet (jepp, alltid på utkikk når jeg er på tur.. Wink ).

 

 

 

♥ Du kan gjerne pynte rullekaken med sjokoladestrøssel eller annen kakepynt i stedet. 

♥ Rullekaken kan fryses.

 

 

Denne rullekaken er såklart god hele året, men appelsin og sjokolade er spesielt populære smaker til påske og jul!
 

Kos deg! 

 




♥ ♥ ♥ ♥ ♥

Jaffa-rullekake
Ingredienser

Rullekake:
♥ 3 egg
♥ 1,5 dl sukker
♥ 0,75 dl potetmel
♥ 1 ss hvetemel
♥ 1 ts bakepulver
♥ 1 ts fint revet appelsinskall

Fyll:
♥ 400 g appelsinmarmelade

Sjokoladeglasur:
♥ 1,5 dl kremfløte
♥ 200 g kokesjokolade

Pynt:
♥ kandisert appelsinskall (se tips)

Fremgangsmåte

Rullekake:
Pisk egg og sukker til skikkelig tykk eggedosis. Sikt sammen potetmel, hvetemel og bakepulver. Vend dette og fint revet appelsinskall forsiktig inn i eggedosisen med en slikkepott.

Fordel deigen utover i en stor, bakepapirkledd langpanne (ca. 30 x 40 cm). Stek kaken midt i ovnen ved 250°C i 5 minutter. 

Hvelv den stekte kaken straks over på et kjøkkenhånkle som er strødd med sukker. Fjern forsiktig bakepapiret (det kan lønne seg å fukte papiret lett med litt vann for at det skal løsne lettere). Avkjøl kaken med den varme langpannen over slik at kaken holder seg myk. 

Bre appelsinsyltetøy over kakebunnen. Rull sammen kaken fra langsiden og flytt kaken over på en rist. Legg et brett under risten. 

Glasur og pynt:
Kok opp kremfløten til sjokoladeglasuren. Ta kjelen av platen og tilsett oppdelt kokesjokolade. La sjokoladen smelte i den varme fløten og rør glasuren jevn. La den avkjøles i noen minutter og smør den deretter over rullekaken. La rullekaken stå til sjokoladeglasuren blir fastere i konsistensen. 

Renskjær kantene på kaken og flytt den over på et avlangt kakefat. Pynt med kandisert appelsinskall.

Tips

♥ Syltet appelsinskall er ikke så lett å få tak i her i Norge, men av og til ser jeg apsikat (syltet appelsinskall delt i terninger) i butikkene rundt juletider. Jeg pleier uansett å kjøpe dette i utlandet (jepp, alltid på utkikk når jeg er på tur.. Wink ). Du kan gjerne pynte rullekaken med sjokoladestrøssel eller annen kakepynt i stedet. 

♥ Rullekaken kan fryses.

Kakekategori
Allergier og preferanser

Skriv ny kommentar

Innholdet i dette feltet blir holdt privat og vil ikke bli vist offentlig.

Ren tekst

  • Ingen HTML-tagger tillatt.
  • Adresser til nettsider og epostadresser blir automatisk gjort om til lenker.
  • Automatisk linjeskift