Sprø riskaker med Japp


Hei,

Jeg har så smått begynt å planlegge årets julekaker, og hva med deg? 

Her er i alle fall et tips om noe DIGG som du kan lage lenge i forveien og som holder seg utmerket helt frem til julen.

Dette er riskaker/risboller i langpanne, men jeg har brukt sprø Rice Krispies i stedet for vanlig puffet ris, som er myk. Det gjør at sjokoladebitene får deilig crunch!

Den gode smaken og litt seige konsistensen kommer av at jeg bruker smeltet Japp!

Dette er en favoritt for store og små!  

Prøv ut oppskriften, du også. Jeg er sikker på at du kommer til å bli populær! Smile 

 

 

Ingredienser:

♥ 150 g smør
♥ 6 doble Japp (King Size, se tips)
♥ 150 g Rice Krispies (se tips)
- -
♥ 150 g melkesjokolade


Fremgangsmåte:

Smelt smøret i en kjele. 

Del Japp-sjokoladene i mindre biter.

 

 

Ha bitene i kjelen. La de smelte sammen med smøret på lav varme (se tips).

Når Japp-bitene har smeltet helt og blandingen er jevn, tar du kjelen av platen.

Ha Rice Krispies i en stor bolle og hell over den smeltede Japp-sjokoladen. Bland godt slik at riskornene blir jevnt dekket med sjokoladeblandingen. 

Kle en kvadratisk form (20 x 20 cm) med bakepapir. Ha risblandingen i formen og press den godt utover i formen.

 

 

Jeg glatter til overflaten med baksiden av en spiseskje.

 

 

 

Smelt melkesjokoladen for seg (se tips) og smør den deretter over risblandingen i formen.

Sett formen i kjøleskapet i minst 4 timer (og gjerne over natten) så sjokoladen stivner helt.

Dagen etter løftes riskaken ut av formen ved å ta tak i bakepapiret. 

 

 

Bruk en stor brødkniv og skjær kaken i passe store firkanter.

 

 

Klare for servering! 

 

 

YUM!  😍  😍  

 

 


Tips:

♥ Merk at jeg bruker 6 stk Japp av den store/doble typen. Det står King Size på pakningen og hver pakke veier 82 gram. 

 

 

♥ Det tar nokså lang tid for å smelte Japp. Det går raskere dersom du deler dem opp i små biter. Du må dessuten ha kjelen på platen med svak varme og røre ofte. Ha tålmodighet. Når Jappen har smeltet helt og blandet seg med smøret, skal det bli en lys, flytende sjokoladeblanding.

♥ Kellogg's Rice Krispies ser ut som puffet ris, men er altså helt sprø. Fås kjøpt i noen norske matbutikker, jeg har blant annet fått tak i produktet hos Coop Mega. 

♥ Melkesjokoladen smelter du over vannbad eller i mikroen. Jeg deler sjokoladen i mindre biter og smelter dem i en skål mikroen (30 sekunder av gangen til sjokoladen er nesten smeltet, rør litt i sjokoladen innimellom).

♥ Har du ikke en firkantet form som er 20 x 20, kan du også bruke en liten langpanne som er 20 x 30 cm, men da blir bitene lavere enn det du ser på bildet. 

Oppbevares kjølig og i tett boks med matpapir mellom lagene.  Disse supergode bitene har lang holdbarhet i kjøleskapet! 

 

  ❤

 

Det er kult å bruke Rice Krispies fordi det gir en så herlig crunch. For andre oppskrifter med Rice Krispies, se HER

Se også Risboller i langpanne, som er laget med vanlig, puffet ris. 

 

 

Mmmm, disse er SÅ gode! 
 

Og et tips til:

Legg noen av bitene i en pen boks og gi dem bort som vertinnegave når du skal i juleselskap eller som spiselig julegave!

 




♥ ♥ ♥ ♥ ♥ 

 

Sprø riskaker med Japp
Ingredienser

♥ 150 g smør
♥ 6 doble Japp (King Size, se tips)
♥ 150 g Rice Krispies (se tips)
- -
♥ 150 g melkesjokolade

Fremgangsmåte

Smelt smøret i en kjele. 

Del Japp-sjokoladene i mindre biter og ha bitene i kjelen. La de smelte sammen med smøret på lav varme (se tips).

Når Japp-bitene har smeltet helt og blandingen er jevn, tar du kjelen av platen.

Ha Rice Krispies i en stor bolle og hell over den smeltede Japp-sjokoladen. Bland godt slik at riskornene blir jevnt dekket med sjokoladeblandingen. 

Kle en kvadratisk form (20 x 20 cm) med bakepapir. Ha risblandingen i formen og press den godt utover i formen med baksiden av en spiseskje.

Smelt melkesjokoladen for seg (se tips) og smør den deretter over risblandingen i formen.

Sett formen i kjøleskapet i minst 4 timer (og gjerne over natten) så sjokoladen stivner helt.

Dagen etter løftes riskaken ut av formen ved å ta tak i bakepapiret. 

Bruk en stor brødkniv og skjær kaken i passe store firkanter.

Oppbevares kjølig og i tett boks med matpapir mellom lagene. 

Tips

♥ Merk at jeg bruker 6 stk store, doble Japp. Det står King Size på pakningen og hver pakke veier 82 gram. 

♥ Det tar nokså lang tid for å smelte Japp. Det går raskere dersom du deler dem opp i små biter. Du må dessuten ha kjelen på platen med svak varme og røre ofte. Ha tålmodighet. Når Jappen har smeltet helt og blandet seg med smøret, skal det bli en lys, flytende sjokoladeblanding.

♥ Kellogg's Rice Krispies ser ut som puffet ris, men er altså helt sprø. Fås kjøpt i noen norske matbutikker, jeg har blant annet fått tak i produktet hos Coop Mega. 

♥ Melkesjokoladen smelter du over vannbad eller i mikroen. Jeg deler sjokoladen i mindre biter og smelter dem i en skål mikroen (30 sekunder av gangen til sjokoladen er nesten smeltet, rør litt i sjokoladen innimellom).

♥ Har du ikke en firkantet form som er 20 x 20, kan du også bruke en liten langpanne som er 20 x 30 cm, men da blir bitene lavere enn det du ser på bildet. 

♥ ♥ Oppbevares kjølig og i tett boks med matpapir mellom lagene. Disse supergode bitene har lang holdbarhet i kjøleskapet! 

20 kommentarer

Hei.. kan man bruke puffet ris istedenfor? Hvis man dobbelt oppskrift går det i en stor langpanne da?

Puffet ris gir kaker med annen konsistens siden de er myke. Dobbel porsjon passer til stor langpanne, men kakene blir da lavere enn på bildet (siden de er laget i form 20 x 20 cm og ikke liten langpanne).

Disse var skikkelig gode! :-)

Jeg drysset litt havsalt på toppen, før jeg helte over melkesjokoladen, bare for å bryte med det søte. Det gjorde seg med bittelitt salt;)

Har du forslag til en annen sjokolade man kunne brukt? Siden det er egg i japp kan jeg ikke bruke den! En tilsvarende lik og med samme eigenskapar .

Disse har vi laget siden jeg var liten. Storfavoritt i alle barnebursdager! De er ennå bedre hvis man bruker Mars-sjokolade i stedet for Japp. Mars har mer karamell. Mars fåes blant annet kjøpt på Narvesen.

Hei! Sitter nå å ser på oppskriftene dine som står under kategorien uten egg og da vill eg bare informere om at japp inneholder egg:)

I tilfelle det er folk som er nye for denne allergien finner på å lage å gi denne tiø noen med egg allergi:)

Med tanke på holdbarhet: Kan de puttes i fryseren, eller vil de bli myke da? Jeg tenker å lage som julegaver, og vil gjerne at se skal holde seg sprø til over jul.

Skriv ny kommentar

Innholdet i dette feltet blir holdt privat og vil ikke bli vist offentlig.

Ren tekst

  • Ingen HTML-tagger tillatt.
  • Adresser til nettsider og epostadresser blir automatisk gjort om til lenker.
  • Automatisk linjeskift