Brukere online: 2031
Brukere i dag: 33416
Brukere siste 7 dager: 196416
Hei,
Håper helgen har vært super!
Det er ikke ofte jeg har en hel kveld foran TV'en, men når det står oster og rødvin på bordet, kan jeg gjerne bli sittende...
Denne gangen testet jeg ut å lage "Chèvre Cheese Balls" som jeg serverte med søte havrekjeks, flytende honning og noe godt i glasset.
Helt utrolig deilig!
Chèvre-osten blandes med kremost, som gjør at smaken blir mildere.
Jeg rullet kullene i 4 typer garnityr:
1) hakket gressløk,
2) hakkede tranebær,
3) flytende honning og hakkede pistasjnøtter og
4) flytende honning og hakkede valnøtter.
Rester kan oppbevares i kjøleskapet så man har noe digg å glede seg til gjennom uka!
♥
Ingredienser:
♥ 300 g chèvre (uten skorpe, se tips)
♥ 200 g kremost
Garnityr:
♥ 1 bunt gressløk
♥ 100 g tranebær
♥ 100 g pistasjnøtter
♥ 100 g valnøtter
♥ 4 ss flytende honning
Fremgangsmåte:
Skjær skorpen av chèvre-osten og vei opp så du får 300 g. Ha osten i en bolle sammen med kremosten.
Bruk en elektrisk håndmikser og kjør ostene sammen til en glatt masse.
Finn frem 4 tallerkener og dekk hver av dem med henholdsvis hakket gressløk, hakkede tranebær, hakkede pistasjnøtter og hakkede valnøtter. Ha flytende honning på en asjett ved siden av.
Trill teskjestore kuler av osteblandingen og rull kulene i garnityr. Dette er nokså klissete, så skyll hendene ofte.
Kulene jeg trillet i gressløk og hakkede tranebær holdt jeg unna honningen, men kulene med hakkede nøtter rullet jeg først i akasiehonning (superklissete, men verdt det! ) og deretter i nøttene.
Legg kulene på bakepapirdekket brett og sett brettet i kjøleskapet i noen timer (og gjerne over natten). Kulene blir da fastere i konsistensen.
Ved servering legges kulene på et serveringsbrett.
Server kulene sammen med søte kjeks, gjerne søte havrekjeks.
Tips:
♥ Når du kjøper chèvre, husk at noe av vekten forsvinner når du skjærer vekk skorpen, så kjøp litt ekstra. Det lønner seg å kjøpe tykk skive chèvre som har mindre skorpe, enn de smale rullene som har mye mer skorpe.
♥ Du kan droppe å rulle kulene i flytende honning før du ruller dem i hakkede nøtter hvis du synes det blir for klisstet, men ha da gjerne flytende honning på ved serveringen.
♥ Chèvre-kulene holder seg gode i kjøleskapet i mange dager. Legg dem i en skål og dekk til med plastfolie.
♥
Er du glad i ost, må du teste ut dette!
Så nydelige biter!
Alle varianter er supergode!
ENJOY!
♥ ♥ ♥ ♥ ♥
♥ 300 g chèvre (uten skorpe, se tips)
♥ 200 g kremost
Garnityr:
♥ 1 bunt gressløk
♥ 100 g tranebær
♥ 100 g pistasjnøtter
♥ 100 g valnøtter
♥ 4 ss flytende honning
Skjær skorpen av chèvre-osten og vei opp så du får 300 g. Ha osten i en bolle sammen med kremosten.
Bruk en elektrisk håndmikser og kjør ostene sammen til en glatt masse.
Finn frem 4 tallerkener og dekk hver av dem med henholdsvis hakket gressløk, hakkede tranebær, hakkede pistasjnøtter og hakkede valnøtter. Ha flytende honning på en asjett ved siden av.
Trill teskjestore kuler av osteblandingen og rull kulene i garnityr. Dette er nokså klissete, så skyll hendene ofte.
Kulene jeg trillet i gressløk og hakkede tranebær holdt jeg unna honningen, men kulene med hakkede nøtter rullet jeg først i akasiehonning (superklissete, men verdt det! ) og deretter i nøttene.
Legg kulene på bakepapirdekket brett og sett brettet i kjøleskapet i noen timer (og gjerne over natten). Kulene blir da fastere i konsistensen.
Ved servering legges kulene på et serveringsbrett.
Server kulene sammen med søte kjeks, gjerne søte havrekjeks.
♥ Når du kjøper chèvre, husk at noe av vekten forsvinner når du skjærer vekk skorpen, så kjøp litt ekstra. Det lønner seg å kjøpe tykk skive chèvre som har mindre skorpe, enn de smale rullene som har mye mer skorpe.
♥ Du kan droppe å rulle kulene i flytende honning før du ruller dem i hakkede nøtter hvis du synes det blir for klisstet, men ha da gjerne flytende honning på ved serveringen.
♥ Chèvre-kulene holder seg gode i kjøleskapet i mange dager. Legg dem i en skål og dekk til med plastfolie.
Skriv ny kommentar