Brukere online: 1172
Brukere i dag: 5687
Brukere siste 7 dager: 200752
Ostekake for late sommerdager...
❤
Ostekake på glass er en populær måte å lage en enkel ostekake på.
Her gjøres det om mulig enda enklere ved at kjekssmuler, ostekrem og søte jordbærskiver legges hver for seg på en tallerkenen eller i en skål.
For ekstra god smak smørsteker jeg kjekssmulene med litt kanel. Jordbærene får et dryss med limesukker og ostekremen er smaksatt med vanilje.
Utrolig enkelt og veldig godt!
Oppskriften passer til 3-4 porsjoner.
Ingredienser:
Kjekssmuler:
♥ 100 g Bixit havrekjeks
♥ 50 g smør
♥ 1 ts kanel
Ostekrem:
♥ 200 g kremost
♥ 100 g melis
♥ 1 ts vaniljepasta
♥ 1,5 dl kremfløte
Jordbær:
♥ 1 kurv jordbær
♥ 1 lime
♥ 1 ss sukker
Fremgangsmåte:
Kjekssmuler:
Knus kjeksen og ha smulene i en stekepanne. Tilsett smør og kanel.
Stek kjekssmulene på middels varme til de blir gylne. Avkjøl.
Ostekrem:
Pisk kremost, melis og vaniljepasta sammen.
Pisk kremfløten til krem i en annen skål.
Vend den piskede fløtekremen sammen med ostekremen.
Jordbær med limesukker:
Rens jordbærene og skjær dem i skiver.
Riv skall av limen og bland limeskallet med sukker.
Dandering:
Finn frem tallerkener eller skåler og dander med kjekssmuler, jordbærskiver og en god klatt ostekrem. Dryss limesukkeret over jordbærene.
Oppbevares kjølig frem til servering.
Enkel, deilig og sommerlig ostekake-dessert!
Tips:
♥ I stedet for Bixit kan du bruke annen søte havrekjeks. Det går også fint å bruke Digestive-kjeks, men siden den kjeksen er mindre søt, kan du blande 1 ss brunt sukker med kjekssmulene før steking.
♥ Desserten bør lages på serveringsdagen.
♥ Denne desserten blir selvfølgelig best dersom du får tak i søte, røde jordbær.
♥ Se som sagt også oppskrifter på Ostekake på glass. En lignende variant er Safarikake, som også kan lages i glass.
Kos deg med sommer og helg!
♥ ♥ ♥ ♥ ♥
Kjekssmuler:
♥ 100 g Bixit havrekjeks
♥ 50 g smør
♥ 1 ts kanel
Ostekrem:
♥ 200 g kremost
♥ 100 g melis
♥ 1 ts vaniljepasta
♥ 1,5 dl kremfløte
Jordbær:
♥ 1 kurv jordbær
♥ 1 lime
♥ 1 ss sukker
Kjekssmuler:
Knus kjeksen og ha smulene i en stekepanne. Tilsett smør og kanel. Stek kjekssmulene på middels varme til de blir gylne. Avkjøl.
Ostekrem:
Pisk kremost, melis og vaniljepasta sammen. Pisk kremfløten til krem i en annen skål. Vend den piskede fløtekremen sammen med ostekremen.
Jordbær med limesukker:
Rens jordbærene og skjær dem i skiver.
Riv skall av limen og bland limeskallet med sukker.
Dandering:
Finn frem tallerkener eller skåler og dander med kjekssmuler, jordbærskiver og en god klatt ostekrem. Dryss limesukkeret over jordbærene.
Oppbevares kjølig frem til servering.
♥ I stedet for Bixit kan du bruke annen søte havrekjeks. Det går også fint å bruke Digestive-kjeks, men siden den kjeksen er mindre søt, kan du blande 1 ss brunt sukker med kjekssmulene før steking.
♥ Desserten bør lages på serveringsdagen.
♥ Denne desserten blir selvfølgelig best dersom du får tak i søte, røde jordbær.
Skriv ny kommentar