Brukere online: 190
Brukere i dag: 1005
Brukere siste 7 dager: 195617
Blodappelsiner er så utrolig vakre!
Utnytt dem mens de er i sesong i månedene januar - mars!
Etter at det raskt ble tomt for Klementinmarmeladen jeg lagde for en kort stund siden, fikk jeg lyst til å lage Blodappelsinmarmelade denne gangen. Jeg var litt nysgjerrig på hvilken farge blodappelsinmarmeladen ville få, må jeg innrømme. Den endte opp med å få en nokså ordinær farge, men kanskje litt mørkere oransje enn vanlig appelsinmarmelade..
Smaken ble i hvert fall nydelig!
Ingredienser:
♥ 2 kg blodappelsiner
♥ 1,2 kg sukker
♥ 5 dl vann
Fremgangsmåte:
Vask blodappelsinene godt i varmt vann. Skjær dem i fire og deretter i tynne skiver.
Hvis du ønsker å begrense mengden skall, kan du skrelle noen appelsiner før du skjærer dem opp. Velg da appelsinene med tykkest skall, siden det blir best resultat hvis skallet du bruker i marmeladen er tynt.
Ha appelsinskivene i en stor kjele (husk å få med all appelsinsaften fra skjærefjølen). Hvis det er stener i noen av appelsinene, kan du gjerne ha dem i kjelen også (se tips).
Tilsett sukker og vann og rør godt rundt i kjelen.
Sett på varmen og la syltetøyet koke på middels varme mens du rører innimellom med en sleiv. Tilpass koketiden til appelsinskivene har gått i oppløsning og marmeladen får ønsket tykkelse. Jeg kokte marmeladen min i ca. 1 time. Husk at marmeladen tykner mer ved avkjøling (se tips).
Avkjøl appelsinmarmeladen litt før den has på rene, varme syltetøyglass.
Lukk straks igjen glassene mens marmeladen fortsatt er varm, og sett dem opp ned slik at de tettes helt.
Kjekt å ha noen glass med hjemmelaget appelsinmarmelade!
Som du ser er marmeladen helt gul i fargen, selv om appelsinsaften fra noen av blodappelsinene er helt rød.
Smaken og konsistensen på appelsinmarmeladen blir helt perfekt!
Tips:
♥ Hvis du ikke får tak i økologiske blodappelsiner, er det viktig at du vasker dem godt i varmt vann før du skjærer dem opp, så du i størst mulig grad unngår sprøytemiddel fra appelsinskallet.
♥ Du bestemmer selv hvor mye appelsinskall du ønsker i marmeladen. Jeg brukte vel skallet fra omtrent 2/3 av appelsinene. Husk å snitte opp skallet helt tynt, så det blir fine, delikate strimler med appelsinskall i marmeladen.
♥ Ikke fjern eventuelle stener fra appelsinene, men ha dem i kjelen og la de koke med. De bidrar nemlig til å tykne marmeladen. Du kan fjerne dem når marmeladen er ferdig kokt, før du har den på glass.
♥ Det er høyt sukkerinnhold i denne oppskriften, som gjør at det ferdigkokte syltetøyet blir skikkelig tykt og marmeladeaktig. Det vil da også uten problemer kunne oppbevares i romtemperatur uten å bli dårlig. Det går imidlertid fint å redusere sukkermengden hvis du foretrekker det, særlig hvis du fryser ned marmeladen.
♥ Husk at marmeladen blir en god del tykkere ved avkjøling. Hvis du er usikker på om marmeladen har kokt lenge nok, kan du sjekke tykkelsen ved å ha en spiseskje av det varme syltetøyet i kjøleskapet til det har blitt helt kaldt og så se hvor tykt marmeladen blir da. Dersom det skulle skje at marmeladen har kokt for lenge slik at du oppdager at den er helt stiv ved avkjøling, kan du ha marmeladen tilbake i kjelen, varme den opp på nytt og tynne ut med litt vann til ønsket konsistens.
♥ Appelsinmarmeladen har god og lang holdbarhet.
♥ Appelsinmarmelade er godt på alt fra knekkebrød og rundstykker til vafler og boller.
Her på myke havrerundstykker, nydelig!
Hjemmelaget smaker alltid best!
Kos deg!
♥ ♥ ♥ ♥ ♥
♥ 2 kg blodappelsiner
♥ 1,2 kg sukker
♥ 5 dl vann
Vask blodappelsinene godt i varmt vann. Skjær dem i fire og deretter i tynne skiver. Hvis du ønsker å begrense mengden skall, kan du skrelle noen appelsiner før du skjærer dem opp. Velg da appelsinene med tykkest skall, siden det blir best resultat hvis skallet du bruker i marmeladen er tynt.
Ha appelsinskivene i en stor kjele (husk å få med all appelsinsaften fra skjærefjølen). Hvis det er stener i noen av appelsinene, kan du gjerne ha dem i kjelen også (se tips).
Tilsett sukker og vann og rør godt rundt i kjelen.
Sett på varmen og la syltetøyet koke på middels varme mens du rører innimellom med en sleiv. Tilpass koketiden til appelsinskivene har gått i oppløsning og marmeladen får ønsket tykkelse. Jeg kokte marmeladen min i ca. 1 time. Husk at marmeladen tykner mer ved avkjøling (se tips).
Avkjøl appelsinmarmeladen litt før den has på rene, varme syltetøyglass.
Lukk straks igjen glassene mens marmeladen fortsatt er varm, og sett dem opp ned slik at de tettes helt.
♥ Hvis du ikke får tak i økologiske blodappelsiner, er det viktig at du vasker dem godt i varmt vann før du skjærer dem opp, så du i størst mulig grad unngår sprøytemiddel fra appelsinskallet.
♥ Du bestemmer selv hvor mye appelsinskall du ønsker i marmeladen. Jeg brukte vel skallet fra omtrent 2/3 av appelsinene. Husk å snitte opp skallet helt tynt, så det blir fine, delikate strimler med appelsinskall i marmeladen.
♥ Ikke fjern eventuelle stener fra appelsinene, men ha dem i kjelen og la de koke med. De bidrar nemlig til å tykne marmeladen. Du kan fjerne dem når marmeladen er ferdig kokt, før du har den på glass.
♥ Det er høyt sukkerinnhold i denne oppskriften, som gjør at det ferdigkokte syltetøyet blir skikkelig tykt og marmeladeaktig. Det vil da også uten problemer kunne oppbevares i romtemperatur uten å bli dårlig. Det går imidlertid fint å redusere sukkermengden hvis du foretrekker det, særlig hvis du fryser ned marmeladen.
♥ Husk at marmeladen blir en god del tykkere ved avkjøling. Hvis du er usikker på om marmeladen har kokt lenge nok, kan du sjekke tykkelsen ved å ha en spiseskje av det varme syltetøyet i kjøleskapet til det har blitt helt kaldt og så se hvor tykt marmeladen blir da. Dersom det skulle skje at marmeladen har kokt for lenge slik at du oppdager at den er helt stiv ved avkjøling, kan du ha marmeladen tilbake i kjelen, varme den opp på nytt og tynne ut med litt vann til ønsket konsistens.
♥ Appelsinmarmeladen har god og lang holdbarhet.
1 kommentar
Kan denne marmelade lages med
Kan denne marmelade lages med sukrin? Litt sunnere variant?
Skriv ny kommentar