Sunnere bananmuffins med peanøttsmør og sjokoladebiter

Bananmuffins er populære hos store og små!

Disse er sukkerfrie og inneholder mindre fett og mel enn vanlig, derfor er de litt sunnere og kan nytes med god samvittighet. Dadler, vanilje, peanøttsmør og mørk sjokolade gjør dem likevel usedvanlig gode, og konsistensen blir supersaftig.

Dette er bananmuffins som er supre å ha med på tur!

 

 

Husk alltid å bruke skikkelig godt modne bananer for skikkelig god smak!

Oppskriften gir 12 stk store muffins.

 

Ingredienser:

♥ 4 modne bananer (se tips)
♥ 4 egg
♥ 4 ss peanøttsmør
♥ 4 store, myke dadler (se tips)
♥ 2 ss kokosolje (smeltet)
♥ 2 ts bakepulver
♥ 1 ts vaniljepasta (se tips)
♥ 50 g hvetemel
♥ 100 g kokesjokolade

Pynt:
♥ 2 ss melis


Fremgangsmåte:

Ha alle ingredienser unntatt kokesjokolade i food processor. Kjør deigen sammen til den blir jevn og klumpfri. Den blir temmelig tynn i konsistensen.

Hakk kokesjokolade og vend bitene inn i deigen.

Hell deigen i store muffinsformer til formene blir ca. 2/3 fulle. Stek muffinsene midt i ovnen ved 175 °C i ca. 30 minutter. Avkjøl i romtemperatur.

 

 

Sikt over melis til pynt.

 

 

Yummy bananmuffins! 

 

 

Tips:

♥ Vaniljepasta gir veldig god vaniljesmak, men du kan like gjerne bruke vaniljeekstrakt eller bare vanlig vaniljesukker. 

♥ Bruk store myke dadler. Hvis du synes de er tørre og harde, bør de blølegges i kokende varmt vann i noen minutter før du moser dem. 

♥ Husk at bananene bør være godt modne, spesielt i denne oppskriften hvor det ikke er noe tilsatt sukker.

♥ Muffinsene holder seg myke i flere dager hvis de pakkes godt inn i plast. De er også fine å fryse.  

 

 

Dette er supergode muffins! 

Kos deg!  Smile  

 




♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥

Sunnere bananmuffins med peanøttsmør og sjokoladebiter
Ingredienser

♥ 4 modne bananer (se tips)
♥ 4 egg
♥ 4 ss peanøttsmør
♥ 4 store, myke dadler (se tips)
♥ 2 ss kokosolje (smeltet)
♥ 2 ts bakepulver
♥ 1 ts vaniljepasta (se tips)
♥ 50 g hvetemel
♥ 100 g kokesjokolade

Pynt:
♥ 2 ss melis

Fremgangsmåte

Ha alle ingredienser unntatt kokesjokolade i food processor. Kjør deigen sammen til den blir jevn og klumpfri. Den blir temmelig tynn i konsistensen.

Hakk kokesjokolade og vend bitene inn i deigen.

Hell deigen i store muffinsformer til formene blir ca. 2/3 fulle. Stek muffinsene midt i ovnen ved 175 °C i ca. 30 minutter. Avkjøl i romtemperatur.

Sikt over melis til pynt.

Tips

♥ Vaniljepasta gir veldig god vaniljesmak, men du kan like gjerne bruke vaniljeekstrakt eller bare vanlig vaniljesukker. 

♥ Bruk store myke dadler. Hvis du synes de er tørre og harde, bør de blølegges i kokende varmt vann i noen minutter før du moser dem. 

♥ Husk at bananene bør være godt modne, spesielt i denne oppskriften hvor det ikke er noe tilsatt sukker.

♥ Muffinsene holder seg myke i flere dager hvis de pakkes godt inn i plast. De er også fine å fryse.  

3 kommentarer

Disse fikk jeg veldig lyst til å lage, men har ikke dadler og kokosolje nå.
Er det nødvendig, eller kan jeg bruke noe annet?

Skriv ny kommentar

Innholdet i dette feltet blir holdt privat og vil ikke bli vist offentlig.

Ren tekst

  • Ingen HTML-tagger tillatt.
  • Adresser til nettsider og epostadresser blir automatisk gjort om til lenker.
  • Automatisk linjeskift