Brukere online: 2436
Brukere i dag: 35692
Brukere siste 7 dager: 196728
Bananmuffins er populære hos store og små!
Disse er sukkerfrie og inneholder mindre fett og mel enn vanlig, derfor er de litt sunnere og kan nytes med god samvittighet. Dadler, vanilje, peanøttsmør og mørk sjokolade gjør dem likevel usedvanlig gode, og konsistensen blir supersaftig.
Dette er bananmuffins som er supre å ha med på tur!
Husk alltid å bruke skikkelig godt modne bananer for skikkelig god smak!
Oppskriften gir 12 stk store muffins.
Ingredienser:
♥ 4 modne bananer (se tips)
♥ 4 egg
♥ 4 ss peanøttsmør
♥ 4 store, myke dadler (se tips)
♥ 2 ss kokosolje (smeltet)
♥ 2 ts bakepulver
♥ 1 ts vaniljepasta (se tips)
♥ 50 g hvetemel
♥ 100 g kokesjokolade
Pynt:
♥ 2 ss melis
Fremgangsmåte:
Ha alle ingredienser unntatt kokesjokolade i food processor. Kjør deigen sammen til den blir jevn og klumpfri. Den blir temmelig tynn i konsistensen.
Hakk kokesjokolade og vend bitene inn i deigen.
Hell deigen i store muffinsformer til formene blir ca. 2/3 fulle. Stek muffinsene midt i ovnen ved 175 °C i ca. 30 minutter. Avkjøl i romtemperatur.
Sikt over melis til pynt.
Yummy bananmuffins!
Tips:
♥ Vaniljepasta gir veldig god vaniljesmak, men du kan like gjerne bruke vaniljeekstrakt eller bare vanlig vaniljesukker.
♥ Bruk store myke dadler. Hvis du synes de er tørre og harde, bør de blølegges i kokende varmt vann i noen minutter før du moser dem.
♥ Husk at bananene bør være godt modne, spesielt i denne oppskriften hvor det ikke er noe tilsatt sukker.
♥ Muffinsene holder seg myke i flere dager hvis de pakkes godt inn i plast. De er også fine å fryse.
Dette er supergode muffins!
Kos deg!
♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥
♥ 4 modne bananer (se tips)
♥ 4 egg
♥ 4 ss peanøttsmør
♥ 4 store, myke dadler (se tips)
♥ 2 ss kokosolje (smeltet)
♥ 2 ts bakepulver
♥ 1 ts vaniljepasta (se tips)
♥ 50 g hvetemel
♥ 100 g kokesjokolade
Pynt:
♥ 2 ss melis
Ha alle ingredienser unntatt kokesjokolade i food processor. Kjør deigen sammen til den blir jevn og klumpfri. Den blir temmelig tynn i konsistensen.
Hakk kokesjokolade og vend bitene inn i deigen.
Hell deigen i store muffinsformer til formene blir ca. 2/3 fulle. Stek muffinsene midt i ovnen ved 175 °C i ca. 30 minutter. Avkjøl i romtemperatur.
Sikt over melis til pynt.
♥ Vaniljepasta gir veldig god vaniljesmak, men du kan like gjerne bruke vaniljeekstrakt eller bare vanlig vaniljesukker.
♥ Bruk store myke dadler. Hvis du synes de er tørre og harde, bør de blølegges i kokende varmt vann i noen minutter før du moser dem.
♥ Husk at bananene bør være godt modne, spesielt i denne oppskriften hvor det ikke er noe tilsatt sukker.
♥ Muffinsene holder seg myke i flere dager hvis de pakkes godt inn i plast. De er også fine å fryse.
3 kommentarer
Disse fikk jeg veldig lyst
Disse fikk jeg veldig lyst til å lage, men har ikke dadler og kokosolje nå.
Er det nødvendig, eller kan jeg bruke noe annet?
Hei, jeg lurte på hvor mye ca
Hei, jeg lurte på hvor mye ca kalorier er det i en muffins du lager her?
lurt å spraye litt formfett
lurt å spraye litt formfett i muffinsformene.
Skriv ny kommentar