Brukere online: 83
Brukere i dag: 1321
Brukere siste 7 dager: 195588
Hei,
Håper du nyter fine sommerdager!
Er du glad i riskrem, er det ingen grunn til å ikke lage seg dette på sommeren også.
Kald, nydelig riskrem servert med pasjonsfruktsaus og bringebær er en deilig sommerdessert!
Oppskriften passer til 4-6 personer.
Ingredienser:
Riskrem:
♥ 3 dl kremfløte
♥ 900 g kald risgrøt (se tips)
♥ 4 ss melis
♥ 2 ts vaniljesukker
Pasjonsfruktsaus:
♥ 10 pasjonsfrukt
♥ 0,5 dl melis
♥ 0,5 dl vann
Pynt:
♥ 100 g bringebær
♥ 30 g pistasjnøtter
Fremgangsmåte:
Riskrem:
Pisk kremfløte til krem.
Ha risgrøten i en bolle. Vend inn den piskede kremen, litt og litt om gangen. Smak til med melis og vaniljesukker.
Sett riskremen i kjøleskapet frem til servering.
Pasjonsfruktsaus:
Ha innholdet fra pasjonsfruktene i en liten kjele sammen med melis og vann. Varm opp blandingen. Ta kjelen av platen og ha blandingen i en sil over en bolle. Rør godt, slik at så mye som mulig av pasjonsfruktsaften havner i bollen.
Avkjøl til sausen er helt kald.
Servering:
Server riskremen kald med pasjonsfruktsaus og bringebær.
Nydelig, frisk riskrem!
Dryss gjerne over hakkede pistasjnøtter for litt crunch, hvis du liker det.
Tips:
♥ Blandingsforholdet krem versus risgrøt er smak og behag. Her har jeg brukt nokså mye risgrøt (900 g) til 3 dl kremfløte fordi jeg liker riskremen best når den er tykk, men det går fint å lage riskremen med bare 400 gram kald risgrøt til 3 dl kremfløte hvis du liker den luftigere.
♥ Du kan gjerne bruke rester av risgrøt du har igjen fra middagen eller bruke ferdigkjøpt risgrøt, eller du kan koke risgrøten basert på denne oppskriften:
Risgrøt:
2 dl risengryn
4 dl vann
8 dl melk
150 g sukker
1 vaniljestang
Kok opp vann, sukker, vaniljestang og risengryn og la småkoke i 10 min. Tilsett melk og la småkoke til risgrøten er passe tykk. Avkjøl.
♥ Se også de klassiske variantene Riskrem med rød saus og Riskrem med jordbærsaus. Eller kanskje du har lyst til å lage en deilig Riskremkake. Mye annet godt du kan lage med kald risgrøt finner du HER.
Ha en fin dag i solen!
♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥
Riskrem:
♥ 3 dl kremfløte
♥ 900 g kald risgrøt (se tips)
♥ 4 ss melis
♥ 2 ts vaniljesukker
Pasjonsfruktsaus:
♥ 10 pasjonsfrukt
♥ 0,5 dl melis
♥ 0,5 dl vann
Pynt:
♥ 100 g bringebær
♥ 30 g pistasjnøtter
Riskrem:
Pisk kremfløte til krem.
Ha risgrøten i en bolle. Vend inn den piskede kremen, litt og litt om gangen. Smak til med melis og vaniljesukker.
Sett riskremen i kjøleskapet frem til servering.
Pasjonsfruktsaus:
Ha innholdet fra pasjonsfruktene i en liten kjele sammen med melis og vann. Varm opp blandingen. Ta kjelen av platen og ha blandingen i en sil over en bolle. Rør godt, slik at så mye som mulig av pasjonsfruktsaften havner i bollen. Avkjøl til sausen er helt kald.
Servering:
Server riskremen kald med pasjonsfruktsaus og bringebær. Dryss gjerne over hakkede pistasjnøtter for litt crunch, hvis du liker det!
♥ Blandingsforholdet krem versus risgrøt er smak og behag. Her har jeg brukt nokså mye risgrøt (900 g) til 3 dl kremfløte fordi jeg liker riskremen best når den er tykk, men det går fint å lage riskremen med bare 400 gram kald risgrøt til 3 dl kremfløte hvis du liker den luftigere.
♥ Du kan gjerne bruke rester av risgrøt du har igjen fra middagen eller bruke ferdigkjøpt risgrøt, eller du kan koke risgrøten basert på denne oppskriften:
Risgrøt:
2 dl risengryn
4 dl vann
8 dl melk
150 g sukker
1 vaniljestang
Kok opp vann, sukker, vaniljestang og risengryn og la småkoke i 10 min. Tilsett melk og la småkoke til risgrøten er passe tykk. Avkjøl.
Skriv ny kommentar