Jordbær med jordbærsaus og iskrem

Verdens enkleste sommerdessert er også den beste! 

 

 

Når friske jordbær blandes med sukker og får stå i noen timer, får du jordbær med en nydelig jordbærsaus.

Perfekt å servere sammen med iskrem!

 


Ingredienser:

1 kurv jordbær
4 ss sukker

Servering:
vaniljeis


Fremgangsmåte:

Rens jordbærene (se tips).

 

 

Del jordbærene i skiver og legg dem i en skål.

 

 

Dryss over sukker og bland sammen slik at sukkeret fordeler seg fint på alle jordbærbitene.

 

 

 

Dekk over med plastfolie og sett bollen i kjøleskapet i noen timer.

Du vil etter hvert se at sukkeret smelter og at jordbærene "safter seg", slik at det danner seg jordbærsaus i skålen.

 

 

Fantastisk jordbærsaus med skikkelig ekte jordbærsmak! 

 

 

Server jordbærene sammen med vaniljeis.

 

 

 

Så enkelt og så godt! 

 

 

Tips:

En smart måte å skylle og rense friske jordbær på (og andre bær for den saks skyld) er å ha bærene i en skål med kaldt vann som er tilsatt noen spiseskjeer eddik. La bærene ligge i eddikvannet i 10 minutter. Skyll dem deretter godt i kaldt vann og tørk av med kjøkkenpapir.

Dette gjør at bærene holder seg friske mye lenger - og nei, det blir ikke noe eddiksmak på bærene! 😊

 

Norske jordbær er best, så bruk dem mens de er i sesong! 

 

 

I stedet for iskrem, kan du helle fløtemelk over jordbærene. Fløtemelken blander seg da med jordbærsausen slik at du får jordbær i jordbærmelk!  😋

 

Se også Jordbær med krem, Jordbær med fløte, Jordbær med mascarponekrem, Jordbær med hvit sjokoladesaus og Jordbær med vaniljesaus og Stratos

 

 

Nyt sommersmakene i denne nydelige desserten! 

 

 

😍 

 


     

Jordbær med jordbærsaus og iskrem
Ingredienser

1 kurv jordbær
4 ss sukker

Servering:
vaniljeis

Fremgangsmåte

Rens jordbærene (se tips).

Del jordbærene i skiver og legg dem i en skål.

Dryss over sukker og bland sammen slik at sukkeret fordeler seg fint på alle jordbærbitene.

Dekk over med plastfolie og sett bollen i kjøleskapet i noen timer. Du vil etter hvert se at sukkeret smelter og at jordbærene "safter seg", slik at det danner seg jordbærsaus i skålen.

Server jordbærene sammen med vaniljeis.

Tips

En smart måte å skylle og rense friske jordbær på (og andre bær for den saks skyld) er å ha bærene i en skål med kaldt vann som er tilsatt noen spiseskjeer eddik. La bærene ligge i eddikvannet i 10 minutter. Skyll dem deretter godt i kaldt vann og tørk av med kjøkkenpapir.

Dette gjør at bærene holder seg friske mye lenger - og nei, det blir ikke noe eddiksmak på bærene! 😊

I stedet for iskrem, kan du helle fløtemelk over jordbærene. Fløtemelken blander seg da med jordbærsausen slik at du får jordbær i jordbærmelk!  😋

Se også Jordbær med krem, Jordbær med fløte, Jordbær med mascarponekrem, Jordbær med hvit sjokoladesaus og Jordbær med vaniljesaus og Stratos

Skriv ny kommentar

Innholdet i dette feltet blir holdt privat og vil ikke bli vist offentlig.
  • Ingen HTML-tagger tillatt.
  • Adresser til nettsider og epostadresser blir automatisk gjort om til lenker.
  • Automatisk linjeskift