Brukere online: 2931
Brukere i dag: 23176
Brukere siste 7 dager: 199423
Jordbær med jordbærsaus og iskrem er noe alle liker.
For en litt annen vri, prøv å drysse over myntesukker. Det gir en herlig, frisk touch som du burde teste ut!
Deilig sommerdessert!
Ingredienser:
Myntesukker:
♥ 2 bunter fersk mynte (se tips)
♥ 100 g sukker
Jordbær med jordbærsaus:
♥ 1 kurv jordbær
♥ 4 ss sukker
Servering:
♥ vaniljeis
Fremgangsmåte:
Myntesukker:
Ha ferske mynteblader og sukker i en food processor (en mini food processor er perfekt å bruke, hvis du har det).
Kjør dette sammen til mynten har pulverisert seg med sukkeret og du har en grønn, finkornet masse.
Spre myntesukkeret utover en bakepapirdekket stekeplate og la myntesukkeret lufttørke over natten.
Hvis du ønsker å speede opp prosessen, kan myntesukkeret også tørkes i stekeovnen på lav varme. Det fungerer fint å sette platen midt i ovnen i stekeovnen og tørke sukkeret på 85°C i ca. 40 minutter.
Fuktigheten i mynten vil gjøre at myntesukkeret vil danne klumper, så knus det tørkede myntesukkeret så det blir finkornet. Dette er enkelt å gjøre i en morter eller ved å ha myntesukkeret i en pose og kjevle over posen til alle klumper er fjernet.
Ha myntesukkeret i en krukke.
Jordbær med jordbærsaus:
Rens jordbærene og del dem i skiver. Ha jordbærskivene i en skål og dryss over sukker. Bland sammen slik at sukkeret fordeler seg fint på alle jordbærbitene.
Dekk over med plastfolie og sett bollen i kjøleskapet i noen timer. Du vil etter hvert se at sukkeret smelter og at jordbærene "safter seg", slik at det danner seg jordbærsaus i skålen.
Servering:
Server jordbærene med vaniljeis og dryss over myntesukker.
Tips:
♥ Små mynteplanter fås kjøpt i de fleste store matbutikkene (står i hyllene sammen med andre friske urter). 1 bunt i denne oppskriften tilsvarer 1 slik mynteplante.
♥ Myntesukkeret kan klumpe seg litt på nytt hvis det blir stående uten lokk. I så fall er det bare å la det lufttørke litt igjen og deretter knuse det slik at klumpene forsvinner.
♥ Sukrede jordbær tåler å stå i kjøleskapet et par dager. Se også oppskrift på Rørte jordbær.
♥ Myntesukker er også deilig å drysse på tropisk frukt (prøv melon og ananas) og grapefrukt.
Frisk og herlig sommerdessert! ♥
♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥
Myntesukker:
♥ 2 bunter fersk mynte (se tips)
♥ 100 g sukker
Jordbær med jordbærsaus:
♥ 1 kurv jordbær
♥ 4 ss sukker
Servering:
♥ vaniljeis
Myntesukker:
Ha ferske mynteblader og sukker i en food processor (en mini food processor er perfekt å bruke, hvis du har det). Kjør dette sammen til mynten har pulverisert seg med sukkeret og du har en grønn, finkornet masse.
Spre myntesukkeret utover en bakepapirdekket stekeplate og la myntesukkeret lufttørke over natten. Hvis du ønsker å speede opp prosessen, kan myntesukkeret også tørkes i stekeovnen på lav varme. Det fungerer fint å sette platen midt i ovnen i stekeovnen og tørke sukkeret på 85°C i ca. 40 minutter.
Fuktigheten i mynten vil gjøre at myntesukkeret vil danne klumper, så knus det tørkede myntesukkeret så det blir finkornet. Dette er enkelt å gjøre i en morter eller ved å ha myntesukkeret i en pose og kjevle over posen til alle klumper er fjernet. Ha myntesukkeret i en krukke.
Jordbær med jordbærsaus:
Rens jordbærene og del dem i skiver. Ha jordbærskivene i en skål og dryss over sukker. Bland sammen slik at sukkeret fordeler seg fint på alle jordbærbitene.
Dekk over med plastfolie og sett bollen i kjøleskapet i noen timer. Du vil etter hvert se at sukkeret smelter og at jordbærene "safter seg", slik at det danner seg jordbærsaus i skålen.
Servering:
Server jordbærene med vaniljeis og dryss over myntesukker.
♥ Små mynteplanter fås kjøpt i de fleste store matbutikkene (står i hyllene sammen med andre friske urter). 1 bunt i denne oppskriften tilsvarer 1 slik mynteplante.
♥ Myntesukkeret kan klumpe seg litt på nytt hvis det blir stående uten lokk. I så fall er det bare å la det lufttørke litt igjen og deretter knuse det slik at klumpene forsvinner.
♥ Sukrede jordbær tåler å stå i kjøleskapet et par dager. Se også oppskrift på Rørte jordbær.
♥ Myntesukker er også deilig å drysse på tropisk frukt (prøv melon og ananas) og grapefrukt.
Skriv ny kommentar