Seige sjokolade- og kokosmakroner

Seige kokosmakroner er fantastisk gode! 

Den seige konsistensen kommer av at kokosdeigen varmes opp før steking.

Her er en deilig sjokoladevariant av disse populære kakene. 

 

 

Oppskriften gir ca. 30 stk.


Ingredienser:

♥ 5 eggehviter
♥ 250 g melis
♥ 50 g kakaopulver
♥ 250 g kokos


Fremgangsmåte: 

Ha eggehviter, melis og kakaopulver i en kjele. Visp blandingen sammen så den blir klumpfri. 

Rør inn kokos. 

Varm opp på middels varme. Rør godt med en sleiv så blandingen ikke svir seg i bunnen av kjelen. Deigen skal bli skikkelig gjennomvarm, men akkurat ikke nå kokepunktet. Prosessen tar 5 -10 minutter. 

Ta kjelen av platen og la deigen stå og svelle i 15 minutter. 

Form spiseskjestore kaker som settes på bakepapirdekkede stekeplater. 

Stek kakene midt i ovnen ved 180°C i 10 - 12 minutter. 

La kakene avkjøles på platen i noen minutter før de flyttes over på rist og avkjøles helt. 

 

 

Å, disse kakene er knallgode! 😋

 

 


Tips:

♥ Det er lurt å la deigen stå og svelle en stund før steking. Da holder kakene fasongen bedre under stekingen. 

♥ Disse kakene oppbevares i tett boks. Jeg foretrekker å fryse dem, for da beholder de den seige kjernen. 

 

 

Enjoy! 

 


♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ 

Seige sjokolade- og kokosmakroner
Ingredienser

♥ 5 eggehviter
♥ 250 g melis
♥ 50 g kakaopulver
♥ 250 g kokos

Fremgangsmåte

Ha eggehviter, melis og kakaopulver i en kjele. Visp blandingen sammen så den blir klumpfri. 

Rør inn kokos. 

Varm opp på middels varme. Rør godt med en sleiv så blandingen ikke svir seg i bunnen av kjelen. Deigen skal bli skikkelig gjennomvarm, men akkurat ikke nå kokepunktet. Prosessen tar 5 -10 minutter. 

Ta kjelen av platen og la deigen stå og svelle i 15 minutter. 

Form spiseskjestore kaker som settes på bakepapirdekkede stekeplater. 

Stek kakene midt i ovnen ved 180°C i 10 - 12 minutter. 

La kakene avkjøles på platen i noen minutter før de flyttes over på rist og avkjøles helt. 

Tips

♥ Det er lurt å la deigen stå og svelle en stund før steking. Da holder kakene fasongen bedre under stekingen. 

♥ Disse kakene oppbevares i tett boks. Jeg foretrekker å fryse dem, for da beholder de den seige kjernen. 

Kakekategori
Sesong
Allergier og preferanser

1 kommentar

Jeg brukte 100 gr revet dronning sjokolade istedenfor kakao.
Malte ca 120-150 gr. mandler og grovhakket ca 40-50 mandler. Litt mindre kokos etter hva en ønsker selv.
Brukte også 2-3 hele egg istedenfor eggehvite. Vispet de lett for hånd.

Disse ble veldig veldig gode 🎄😊

Skriv ny kommentar

Innholdet i dette feltet blir holdt privat og vil ikke bli vist offentlig.

Ren tekst

  • Ingen HTML-tagger tillatt.
  • Adresser til nettsider og epostadresser blir automatisk gjort om til lenker.
  • Automatisk linjeskift