Brukere online: 101
Brukere i dag: 1287
Brukere siste 7 dager: 195587
Første gang jeg hørte om Makrellpaté tenkte jeg at dette er noe for spesielt interesserte, men jeg ble likevel trigget til å teste det ut. Og jammen må jeg si at jeg ble overrasket, for dette er virkelig kjempegodt! 😃
Her moses røkt peppermakrell raskt sammen med kremost, sitronsaft og persille. Patéen er kjempegod å bruke som pålegg på baguetteskiver, små kjeks, rugbrødchips eller sprø toast, som gjerne kan serveres som en liten forrett eller appetittvekker sammen med et glass kald hvitvin.
Ingredienser:
♥ 300 g røkt peppermakrell (se tips)
♥ 200 g kremost (se tips)
♥ 1 bunt bladpersille
♥ 1 sitron
♥ kvernet salt og pepper
Servering:
♥ baguette eller kjeks
♥ persille, vårløk eller agurkskiver
Fremgangsmåte:
Rens makrellen nøye for skinn og ben.
Ha fisken i en food processor sammen med kremost og persille.
Tilsett presset saft fra sitronen.
Kjør blandingen sammen til en jevn og luftig krem.
Smak eventuelt til med litt ekstra sitronsaft, salt og pepper.
Serveres her på baguetteskiver.
Tips:
♥ Jeg bruker her 3 pk ferdigkjøpt røkt peppermakrell. Vær skikkelig nøye på at du fjerner skinn og alle småben fra makrellen.
♥ Vær forsiktig med saltet for peppermakrellen er nokså salt fra før.
♥ Konsistensen på makrellpatéen blir ekstra tykk og kremete om du bruker kremost som angitt i oppskriften. Du kan imidlertid bytte ut kremosten med 2 dl crème fraîche eller seterrømme.
♥ Du kan variere smaken på makrellpatéen ved å tilsett litt dijonsennep, pepperrotkrem eller små kapers.
♥ Jeg serverte her makrellpatéen på baguetteskiver. Det blir ekstra godt om du i forkant steker brødskivene i en stekepanne med olje eller smør, slik at de blir som små, sprø toast. Også godt på små kjeks, rugbrødchips eller som dipp til agurkstaver.
♥ Makrellpatéen smaker definitivt best helt nylaget. Rester kan oppbevares i en tett boks eller et glass med lokk i kjøleskapet i et par dager.
♥
Dette ble smakfullt og veldig godt!
Legg gjerne litt finhakket vårløk på toppen.
God fornøyelse!
♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥
♥ 300 g røkt peppermakrell (se tips)
♥ 200 g kremost (se tips)
♥ 1 bunt bladpersille
♥ 1 sitron
♥ kvernet salt og pepper
Servering:
♥ baguette eller kjeks
♥ persille, vårløk eller agurkskiver
Rens makrellen nøye for skinn og ben.
Ha fisken i en food processor sammen med kremost og persille.
Tilsett presset saft fra sitronen.
Kjør blandingen sammen til en jevn og luftig krem.
Smak eventuelt til med litt ekstra sitronsaft, salt og pepper.
Serveres her på baguetteskiver. Legg gjerne litt finhakket vårløk på toppen.
♥ Jeg bruker her 3 pk ferdigkjøpt røkt peppermakrell. Vær skikkelig nøye på at du fjerner skinn og alle småben fra makrellen.
♥ Vær forsiktig med saltet for peppermakrellen er nokså salt fra før.
♥ Konsistensen på makrellpatéen blir ekstra tykk og kremete om du bruker kremost som angitt i oppskriften. Du kan imidlertid bytte ut kremosten med 2 dl crème fraîche eller seterrømme.
♥ Du kan variere smaken på makrellpatéen ved å tilsett litt dijonsennep, pepperrotkrem eller små kapers.
♥ Jeg serverte her makrellpatéen på baguetteskiver. Det blir ekstra godt om du i forkant steker brødskivene i en stekepanne med olje eller smør, slik at de blir som små, sprø toast. Også godt på små kjeks, rugbrødchips eller som dipp til agurkstaver.
♥ Makrellpatéen smaker definitivt best helt nylaget. Rester kan oppbevares i en tett boks eller et glass med lokk i kjøleskapet i et par dager.
Skriv ny kommentar