Brukere online: 156
Brukere i dag: 1095
Brukere siste 7 dager: 195593
Lefseruller er enkle å lage og egner veldig godt som fingermat og på tapasbord. Rullene kan også serveres som forrett, og er dessuten populære å putte i matboksen.
Lefseruller kan lages med typisk norske potetlefser, eller du kan bruke tortillalefser.
Fyllet kan varieres på uendelig mange måter. Her har jeg brukt store, myke potetlefser som jeg har fylt med italiensk basilikumpesto og italiensk parmaskinke, ruccolasalat og rødløk.
Lettvint og kjempegodt!
Oppskriften gir ca. 15 små porsjoner.
Ingredienser:
♥ 5 store, firkantede potetlefser
♥ 200 g pesto (se tips)
♥ 75 g ruccolasalat
♥ 5 store skiver parmaskinke
♥ 0,5 rødløk
♥ 15 basilikumblader
Fremgangsmåte:
Finn frem ingrediensene.
Smør først et tynt lag pesto på lefsen.
Legg en stripe med ruccolasalat på midten av lefsen.
Legg på skinken.
Fordel over finsnittet rødløk.
Rull lefsen stramt sammen (ha litt ekstra pesto i skjøten, se tips).
Skjær rullen i biter.
Jeg valgte her å skjære hver rull i 6 små biter.
Så satte jeg to og to biter oppå hverandre med et basilikumblad på toppen, og festet dette sammen med en cocktailpinne.
Lefserullene er klare til å nytes!
Tips:
♥ Det er lettest å lage lefseruller med firkantede lefser. I stedet for potetlefser kan man bruke tortillalefser.
♥ Du kan bruke ferdigkjøpt pesto eller bruke hjemmelaget.
♥ Parmaskinke passer godt sammen med pesto, men kan byttes ut med annen type spekeskinke.
♥ Lefserullene bør rulles stramt sammen. Det kan være lurt å ha litt ekstra pesto for hånden og så smøre noe pesto i skjøten slik at lefsene ikke åpner seg etter at de er rullet sammen. Det hjelper også med cocktailpinner for å holde rullene sammen.
♥ Lefserullene bør helst serveres samme dag de er laget. De kan lages klare noen timer i forveien, men vær da nøye på å pakke dem godt inn i plastfolie så de ikke tørker ut.
God fornøyelse!
♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥
♥ 5 store, firkantede potetlefser
♥ 200 g pesto (se tips)
♥ 75 g ruccolasalat
♥ 5 store skiver parmaskinke
♥ 0,5 rødløk
♥ 15 basilikumblader
Smør først et tynt lag pesto på lefsen.
Legg en stripe med ruccolasalat på midten av lefsen.
Legg på skinken. Fordel over litt finsnittet rødløk.
Rull lefsen stramt sammen.
Skjær rullen i biter.
Jeg valgte her å skjære hver rull i 6 små biter. Så satte jeg to og to biter oppå hverandre med et basilikumblad på toppen, og festet dette sammen med en cocktailpinne.
Lefserullene er klare til å nytes!
♥ I stedet for potetlefser kan man bruke tortillalefser.
♥ Du kan bruke ferdigkjøpt pesto eller bruke hjemmelaget.
♥ Parmaskinke passer godt sammen med pesto, men kan byttes ut med annen type spekeskinke.
♥ Lefserullene bør rulles stramt sammen. Det kan være lurt å ha litt ekstra pesto for hånden og så smøre noe pesto i skjøten slik at lefsene ikke åpner seg etter at de er rullet sammen. Det hjelper også med cocktailpinner for å holde rullene sammen.
♥ Lefserullene bør helst serveres samme dag de er laget. De kan lages klare noen timer i forveien, men vær da nøye på å pakke dem godt inn i plastfolie så de ikke tørker ut.
Skriv ny kommentar