Brukere online: 791
Brukere i dag: 3990
Brukere siste 7 dager: 198143
Denne enkle koseretten har gått viralt i sosiale medier, og er en glimrende ting å lage dersom man skulle ha rester av laks og ris. Her blandes kokt laks sammen med ris, og blandingen smaksettes med soyasaus, majones og chilisaus. Dette blir litt som asiatisk barnemat... 😃
Laks- og risblandingen has i en skål og toppes med avokado, vårløk, et dryss sesamfrø og kanskje litt lime. Serveres gjerne med noriark, som er klippet i mindre biter.
Enjoy! 😊
Oppskriften gir 2 porsjoner.
Ingredienser:
♥ 200 g laksefilet (se tips)
♥ 2 ss sesamolje
♥ kvernet salt og pepper
♥ 300 g kokt jasminris (se tips)
♥ 2 ss soyasaus (smak til)
♥ 2 ss majones (smak til, se tips)
♥ 2 ss sriracha (smak til, se tips)
Topping:
♥ 1 avokado
♥ 1 vårløk
♥ 1 ss sesamfrø
♥ 0,5 lime
♥ 2 noriark
♥ ekstra soyasaus, majones og sriracha
Fremgangsmåte:
Legg laksefileten i en ildfast form. Drypp over litt sesamolje og kvern over salt og pepper.
Sett laksen i stekeovnen og ovnsbak den ved 200°C i ca. 20 minutter.
Mos opp laksen med en gaffel.
Tilbered risen, eller finn frem rester av kokt ris (se tips).
Ha risen i en skål og bland med laksen.
Tilsett soyasaus, majones (eller chilimajones) og chilisaus etter smak, og eventuelt også litt ekstra kvernet salt og pepper.
Fordel blandingen i to skåler.
Topp hver skål med en halv avokado i skiver, og dryss over hakket vårløk og sesamfrø. Pynt eventuelt med litt ekstra chilimajones og lime.
Serveres gjerne med noriark som du klipper i mindre biter og spisepinner.
Superpopulær bowl med laks og ris!
Tips:
♥ Jeg har her brukt et stykke laksefilet (midloin) som jeg har bakt i ovnen for å lage denne retten, men har du rester av ferdigkokt laks igjen fra middagen, kan du gjerne bruke disse. I stedet for kokt eller ovnsbakt laks, kan du bruke varmrøkt laks.
♥ Du kan også bruke rester av kokt ris, men det bør være jasminris eller sushiris (som godt kan være smaksatt med sukker og riseddik, se innlegg om Sushiris). Rester av kokt ris bør dekkes til med plast og oppbevares i kjøleskapet til dagen etter. Risen vil bli tørrere dagen etter. Et godt tips for å få rester av kokt ris til å bli bra igjen er å ha risen i en skål, legge en isbit oppå risen og dekke over med bakepapir og sett i mikrobølgeovnen i 1 - 2 minutter. Det gjør underverker med risen! 😊
♥ Bruk gjerne japansk kewpie majones, som du får kjøpt i asiatiske matbutikker, men vanlig norsk majones går helt fint.
♥ Bruk gjerne sriracha, som er en thailandsk chilisaus som du nå finner i de fleste norske matbutikkene. Ikke bruk for mye i starten, for du kan alltids ha på mer etterpå.
♥ I stedet for majones og sriracha for seg, kan du bruke ferdigkjøpt chilimajones.
♥ Mengdene i denne oppskriften er bare veiledende. Bruk de restene du har, og tilsett mengdene soyasaus, majones og chilisaus etter egen smak.
♥ Noriark fås også kjøpt i de fleste norske matbutikkene.
♥
Lettvint og veldig godt! 😊
♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥
♥ 200 g laksefilet (se tips)
♥ 2 ss sesamolje
♥ kvernet salt og pepper
♥ 300 g kokt jasminris (se tips)
♥ 2 ss soyasaus (smak til)
♥ 2 ss majones (smak til, se tips)
♥ 2 ss sriracha (smak til, se tips)
Topping:
♥ 1 avokado
♥ 1 vårløk
♥ 1 ss sesamfrø
♥ 0,5 lime
♥ 2 noriark
♥ ekstra soyasaus, majones og sriracha
Legg laksefileten i en ildfast form. Drypp over litt sesamolje og kvern over salt og pepper. Sett laksen i stekeovnen og ovnsbak den ved 200°C i ca. 20 minutter.
Mos opp laksen med en gaffel.
Tilbered risen, eller finn frem rester av kokt ris (se tips). Ha risen i en skål og bland med laksen.
Tilsett soyasaus, majones (eller chilimajones) og chilisaus etter smak, og eventuelt også litt ekstra kvernet salt og pepper.
Fordel blandingen i to skåler.
Topp hver skål med en halv avokado i skiver, og dryss over hakket vårløk og sesamfrø. Pynt eventuelt med litt ekstra chilimajones og lime.
Serveres gjerne med noriark som du klipper i mindre biter og spisepinner.
♥ Jeg har her brukt et stykke laksefilet (midloin) som jeg har bakt i ovnen for å lage denne retten, men har du rester av ferdigkokt laks igjen fra middagen, kan du gjerne bruke disse. I stedet for kokt eller ovnsbakt laks, kan du bruke varmrøkt laks.
♥ Du kan også bruke rester av kokt ris, men det bør være jasminris eller sushiris (som godt kan være smaksatt med sukker og riseddik, se innlegg om Sushiris). Rester av kokt ris bør dekkes til med plast og oppbevares i kjøleskapet til dagen etter. Risen vil bli tørrere dagen etter. Et godt tips for å få rester av kokt ris til å bli bra igjen er å ha risen i en skål, legge en isbit oppå risen og dekke over med bakepapir og sett i mikrobølgeovnen i 1 - 2 minutter. Det gjør underverker med risen! 😊
♥ Bruk gjerne japansk kewpie majones, som du får kjøpt i asiatiske matbutikker, men vanlig norsk majones går helt fint.
♥ Bruk gjerne sriracha, som er en thailandsk chilisaus som du nå finner i de fleste norske matbutikkene. Ikke bruk for mye i starten, for du kan alltids ha på mer etterpå.
♥ I stedet for majones og sriracha for seg, kan du bruke ferdigkjøpt chilimajones.
♥ Mengdene i denne oppskriften er bare veiledende. Bruk de restene du har, og tilsett mengdene soyasaus, majones og chilisaus etter egen smak.
Skriv ny kommentar