Brukere online: 3255
Brukere i dag: 39240
Brukere siste 7 dager: 230835
Her har du en grunnoppskrift på hvordan man lager Sushiris.
Sushiris lages av en særegen, rundkornet, japansk ris (japonica, som ikke er så ulik thailandsk jasminris, men altså ikke det samme).
Den kokte risen blandes med en eddiklake som kalles Sushi-su (eddik heter "su" på japansk), som i sin enkleste form består av kun riseddik og sukker (man kan også tilsette litt salt og smaksette laken med kombu, som er en type tørket tang). Den ferdiglagde sushirisen kalles Sumeshi ("meshi" betyr kokt ris).
Eddiklaken gjør at sushirisen blir smakfull. Konsistensen på risen skal være litt klissete og klebrig, slik at den enkelt kan formes til Nigiri, Maki eller annet du liker å lage med sushiris. Se tips HER.
Ingredienser:
♥ 250 g sushiris (se tips)
♥ 4 dl vann
Sushi-su (eddiklake):
♥ 2 ss riseddik (se tips)
♥ 2 ss sukker
Fremgangsmåte:
Skylling og bløtlegging:
Skyll risen godt i kaldt vann. Jeg pleier å ha risen i en sikt under rennende, kaldt vann, og så snur jeg litt rundt på risen slik at den blir skylt godt.
Ha den skylte risen i en bolle og dekk med kaldt vann. La risen ligge i vannet i ca. 20 minutter.
Hell bort bløtleggingsvannet. Skyll risen deretter på nytt i kaldt vann. La risen renne godt av seg.
Koking:
Ha risen i middels stor kjele. Tilsett 4 dl kaldt vann.
Gi dette et oppkok.
Senk så varmen på platen og la risen småkoke under lokk i ca. 10 minutter. Vannet skal da være absorbert i risen.
Ta kjelen av platen og la risen trekke videre og avkjøles i kjelen med lokket på i ca. 15 minutter.
Sushi-su (eddiklake):
Bland sammen riseddik og sukker. (Du kan eventuelt varme opp blandingen kort slik at sukkeret løser seg opp helt, men det er ikke nødvendig, og jeg pleier ikke å gjøre det.)
Vend eddiklaken forsiktig inn i risen.
Så er sushirisen klar til bruk!
Tips:
♥ Sushiris fås kjøpt i de fleste velassorterte matbutikkene. Jeg har her brukt en halv pakke av den du ser på bildet nedenfor. Ønsker du å lage større porsjon, er det bare å gange opp oppskriften.
♥ Bruk kun riseddik. Annen type eddik vil ikke gi den riktige smaken på sushirisen.
♥ Det går an å få kjøpt ferdiglaget eddiklake (se etter flaske merket med "Sushi-su" eller "Seasoned Rice Vinegar") som altså allerede er smaksatt. I så fall skal denne tilsettes direkte i risen og ikke blandes med sukker.
♥ Sushiris kan også kokes i riskoker. Bruk samme mengde ris og vann som angitt i oppskriften.
♥ Ferdiglaget sushiris som skal oppbevares en stund, foretrekker jeg å sette i kjøleskapet. Dekk til med plastfolie eller et fuktig kjøkkenhåndkle, slik at risen holder på fuktigheten og ikke blir tørr.
♥
Smakfull sushiris er et supert utgangspunkt for å lage mye godt! 😊
♥ ♥ ♥ ♥
♥ 250 g sushiris (se tips)
♥ 4 dl vann
Sushi-su (eddiklake):
♥ 2 ss riseddik (se tips)
♥ 2 ss sukker
Skylling og bløtlegging:
Skyll risen godt i kaldt vann. Jeg pleier å ha risen i en sikt under rennende, kaldt vann, og så snur jeg litt rundt på risen slik at den blir skylt godt.
Ha den skylte risen i en bolle og dekk med kaldt vann. La risen ligge i vannet i ca. 20 minutter.
Hell bort bløtleggingsvannet. Skyll risen deretter på nytt i kaldt vann. La risen renne godt av seg.
Koking:
Ha risen i middels stor kjele. Tilsett 4 dl kaldt vann.
Gi dette et oppkok. Senk så varmen på platen og la risen småkoke under lokk i ca. 10 minutter. Vannet skal da være absorbert i risen.
Ta kjelen av platen og la risen trekke videre og avkjøles i kjelen med lokket på i ca. 15 minutter.
Sushi-su (eddiklake):
Bland sammen riseddik og sukker. (Du kan eventuelt varme opp blandingen kort slik at sukkeret løser seg opp helt, men det er ikke nødvendig, og jeg pleier ikke å gjøre det.)
Vend eddiklaken forsiktig inn i risen. Så er sushirisen klar til bruk!
♥ Sushiris fås kjøpt i de fleste velassorterte matbutikkene. Jeg har her brukt en halv pakke. Ønsker du å lage større porsjon, er det bare å gange opp oppskriften.
♥ Bruk kun riseddik. Annen type eddik vil ikke gi den riktige smaken på sushirisen.
♥ Det går an å få kjøpt ferdiglaget eddiklake (se etter flaske merket med "Sushi-su" eller "Seasoned Rice Vinegar") som altså allerede er smaksatt. I så fall skal denne tilsettes direkte i risen og ikke blandes med sukker.
♥ Sushiris kan også kokes i riskoker. Bruk samme mengde ris og vann som angitt i oppskriften.
♥ Ferdiglaget sushiris som skal oppbevares en stund, foretrekker jeg å sette i kjøleskapet. Dekk til med plastfolie eller et fuktig kjøkkenhåndkle, slik at risen holder på fuktigheten og ikke blir tørr.
Skriv ny kommentar