Lefseruller med kremost og røkelaks

Aldri et koldtbord uten lefseruller med kremost og røkelaks!  😃

Dette er en populær klassiker som egner seg like godt til 17. mai-frokosten som til koldtbordet på en konfirmasjon eller i et bursdagsselskap. 

 

 

Det lønner seg som regel å lage mange, for de forsvinner raskt! 

 

 

Oppskriften gir 30 stk. 
 

Ingredienser: 

♥ 10 store tortillalefser (se tips)
♥ 350 g kremost med urter (se tips)
♥ 300 g røkelaks
♥ 75 g ruccola
♥ 0,5 rødløk
♥ 20 g frisk dill
♥ 10 g gressløk

 

Fremgangsmåte: 

Finn frem ingrediensene. 

 

 

Smør først et lag kremost på tortillalefsen. 

Legg en stripe med ruccolasalat på midten av lefsen. 

 

 

Legg på røkelaks.

 

 

Fordel over finsnittet rødløk og frisk dill og gressløk. 

 

 

Brett tortillalefsen halvveis over.

 

 

Smør kremost på overflaten (dette gjøre at lefsen holder bedre sammen når den rulles, se tips). 

 

 

Rull lefsen stramt sammen.

 

 

Skjær rullen i biter.

 

 

Jeg valgte her å skjære hver rull i 3 biter, der den ene enden er rett og den andre enden skrå (slik at lefserullene kan stå på høykant, se tips).  

 

 

Sett lefserullene på et serveringsfat (pynt fatet eventuelt med ruccola som du måtte ha til overs).

 

 

Dette serveringsfatet er det populært å forsyne seg fra!  😃

 

 

Tips: 

♥ Lefseruller kan lages med mye godt fyll. Se et utvalg varianter HER

♥ Jeg bruker her tortillalefser og ikke potetlefser. Tortillalefsene er litt tykkere og tåler noe mer fyll enn potetlefser. For varianter av lefseruller der jeg har brukt potetlefser, se Lefseruller med serranoskinke og soltørkede tomater og Lefseruller med pesto og parmaskinke

♥ Bruk gjerne kremost med smak av urter. Jeg har her brukt Snøfrisk med dill, Rondelé med smak av hvitløk og urter og en skive av osten Le Roule med smak av hvitløk og urter. Dette er kremoster med mye smak som passer godt sammen med røkelaks, men andre varianter av kremost kan også brukes. 

 

 

♥ Lefserullene bør rulles stramt sammen. Jeg smører på et lag kremost også etter å ha brettet over tortillalefsen fordi kremosten fungerer som lim og hjelper til med å holde lefserullen sammen. Når lefserullene skjæres rett over i den ene enden og på skrå i den andre enden, kan de stå oppreist på serveringsfatet. Dersom du synes at lefserullene har lett for å åpne seg etter at du har rullet dem sammen, hjelper det å i stedet stable dem oppå hverandre med skjøten ned. 

♥ Lefserullene bør helst serveres samme dag de er laget. De kan lages klare noen timer i forveien, men vær da nøye på å pakke dem godt inn i plastfolie så de ikke tørker ut. 

 

 

Disse lefserullene er en favoritt hos mange!  😊

God fornøyelse! 

 

 

♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ 

Lefseruller med kremost og røkelaks
Ingredienser

♥ 10 store tortillalefser (se tips)
♥ 350 g kremost med urter (se tips)
♥ 300 g røkelaks
♥ 75 g ruccola
♥ 0,5 rødløk
♥ 20 g frisk dill
♥ 10 g gressløk

Fremgangsmåte

Smør først et lag kremost på tortillalefsen. 

Legg en stripe med ruccolasalat på midten av lefsen. 

Legg på røkelaks.

Fordel over finsnittet rødløk og frisk dill og gressløk. 

Brett tortillalefsen halvveis over. Smør kremost på overflaten (dette gjøre at lefsen holder bedre sammen når den rulles, se tips). 

Rull lefsen stramt sammen.

Skjær rullen i biter. Jeg valgte her å skjære hver rull i 3 biter, der den ene enden er rett og den andre enden skrå (slik at lefserullene kan stå på høykant, se tips).  

Tips

♥ Lefseruller kan lages med mye godt fyll. Se et utvalg varianter HER

♥ Jeg bruker her tortillalefser og ikke potetlefser. Tortillalefsene er litt tykkere og tåler noe mer fyll enn potetlefser. For varianter av lefseruller der jeg har brukt potetlefser, se Lefseruller med serranoskinke og soltørkede tomater og Lefseruller med pesto og parmaskinke

♥ Bruk gjerne kremost med smak av urter. Jeg har her brukt Snøfrisk med dill, Rondelé med smak av hvitløk og urter og en skive av osten Le Roule med smak av hvitløk og urter. Dette er kremoster med mye smak som passer godt sammen med røkelaks, men andre varianter av kremost kan også brukes. 

♥ Lefserullene bør rulles stramt sammen. Jeg smører på et lag kremost også etter å ha brettet over tortillalefsen fordi kremosten fungerer som lim og hjelper til med å holde lefserullen sammen. Når lefserullene skjæres rett over i den ene enden og på skrå i den andre enden, kan de stå oppreist på serveringsfatet. Dersom du synes at lefserullene har lett for å åpne seg etter at du har rullet dem sammen, hjelper det å i stedet stable dem oppå hverandre med skjøten ned. 

♥ Lefserullene bør helst serveres samme dag de er laget. De kan lages klare noen timer i forveien, men vær da nøye på å pakke dem godt inn i plastfolie så de ikke tørker ut. 

Skriv ny kommentar

Innholdet i dette feltet blir holdt privat og vil ikke bli vist offentlig.

Ren tekst

  • Ingen HTML-tagger tillatt.
  • Adresser til nettsider og epostadresser blir automatisk gjort om til lenker.
  • Automatisk linjeskift