Grove proteinlapper med cottage cheese

Nå i starten av januar er det mange som retter et ekstra fokus på kostholdet, men det trenger jo ikke bety at man må unnvære alt som er godt! 😊

Disse lappene er sukkerfrie og laget med fullkornshvetemel. Egg, melk, cottage cheese og gresk yoghurt gjør lappene svært proteinrike! 

 

 

Servert her med Dronningsyltetøy med chiafrø


Oppskriften gir ca. 20 lapper. 

 

Ingredienser: 

♥ 400 g cottage cheese
♥ 150 g gresk yoghurt
♥ 1,5 dl melk
♥ 5 egg
♥ 300 g fullkornshvetemel
♥ 4 ts bakepulver

Til steking:
♥ smør eller formfett

 

Fremgangsmåte: 

Finn frem ingrediensene. 

 

 

Ha cottage cheese, melk, gresk yoghurt og egg i en food processor. 

 

 

Kjør blandingen sammen til den blir glatt og klumpfri. 

 

 

Ha blandingen deretter i en bolle. Bland fullkornshvetemel og bakepulver og vend dette inn i røren. 

 

 

 

Stek lapper i stekepanne til de blir gyllenbrune på hver side. Bruk middels varme og ha litt smør i pannen (eller spray pannen med formfett), se tips. 

 

 

Denne oppskriften gir skikkelig mettende og gode lapper! 

 

 

 

Serveres nystekte, gjerne med et sunnere syltetøy (se tips). 

 

 

Tips: 

♥ Du bør ha en god teflonpanne når du skal steke disse lappene. Min erfaring er at de lett setter seg fast i pannen, så en god teflonpanne som i tillegg smøres med litt smør (eller sprayes med formfett) er å anbefale. 

♥ Siden lappene ikke inneholder sukker, er det godt å servere dem sammen med noe som gir litt sødme. Jeg serverte her som nevnt lappene sammen med Dronningsyltetøy med chiafrø (se også Bringebærsyltetøy med chiafrø og Blåbærsyltetøy med chiafrø). Litt lønnesirup eller honning er også nydelig på disse proteinlappene. Hvis du vil unngå sukker helt, kan du alternativt bruke friske bær, bananskiver eller annen frukt. 

♥ Lapper du får til overs kan oppbevares i kjøleskapet innpakket i plast i et par dager. De kan også fryses. 

♥ Se også Proteinpannekaker, Cottage cheese-lapper og Ostelapper med cottage cheese. For flere oppskrifter med cottage cheese, se HER

 

 

Sunne og populære proteinlapper! 

Her er det bare å kose seg med god samvittighet!  😊

 

 

♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ 

 

Grove proteinlapper med cottage cheese
Ingredienser

♥ 400 g cottage cheese
♥ 150 g gresk yoghurt
♥ 1,5 dl melk
♥ 5 egg
♥ 300 g fullkornshvetemel
♥ 4 ts bakepulver

Til steking:
♥ smør eller formfett

Fremgangsmåte

Ha cottage cheese, melk, gresk yoghurt og egg i en food processor. 

Kjør blandingen sammen til den blir glatt og klumpfri. 

Ha blandingen deretter i en bolle. Bland fullkornshvetemel og bakepulver og vend dette inn i røren. 

Stek lapper i stekepanne til de blir gyllenbrune på hver side. Bruk middels varme og ha litt smør i pannen (eller spray pannen med formfett), se tips. 

Serveres nystekte, gjerne med et sunnere syltetøy (se tips). 

Tips

♥ Du bør ha en god teflonpanne når du skal steke disse lappene. Min erfaring er at de lett setter seg fast i pannen, så en god teflonpanne som i tillegg smøres med litt smør (eller sprayes med formfett) er å anbefale. 

♥ Siden lappene ikke inneholder sukker, er det godt å servere dem sammen med noe som gir litt sødme. Jeg serverte her som nevnt lappene sammen med Dronningsyltetøy med chiafrø (se også Bringebærsyltetøy med chiafrø og Blåbærsyltetøy med chiafrø). Litt lønnesirup eller honning er også nydelig på disse proteinlappene. Hvis du vil unngå sukker helt, kan du alternativt bruke friske bær, bananskiver eller annen frukt. 

♥ Lapper du får til overs kan oppbevares i kjøleskapet innpakket i plast i et par dager. De kan også fryses. 

♥ Se også Proteinpannekaker, Cottage cheese-lapper og Ostelapper med cottage cheese. For flere oppskrifter med cottage cheese, se HER

Kakekategori
Sesong
Allergier og preferanser

Skriv ny kommentar

Innholdet i dette feltet blir holdt privat og vil ikke bli vist offentlig.

Ren tekst

  • Ingen HTML-tagger tillatt.
  • Adresser til nettsider og epostadresser blir automatisk gjort om til lenker.
  • Automatisk linjeskift