Raffaellokake

Raffaello er populær sjokoladekonfekt med deilig smak av hvit sjokolade, kokos og mandler.

 

 

Raffaellokake er inspirert av Raffaello og gjenskaper den samme nydelige smakskombinasjonen. 

 

 

Raffaellokake består av myke mandelkakebunner som dynkes med kokosmelk, og fylles med en nydelig krem laget på hvit sjokolade, søtet kondensert melk, kremost, kokos og fløtekrem. Kaken fylles også med et lag grovt hakkede hakkede mandler, og pyntes med hakkede mandler, kokos og Raffaellokonfekt. 

En fantastisk flott kake, som jeg synes passer spesielt godt å servere på vinterstid! 

 

 

Ingredienser: 

Mandelkake: 
♥ 6 egg
♥ 2 dl sukker
♥ 100 g mandler
♥ 2,5 dl hvetemel
♥ 1 ts bakepulver

Dynking:
♥ 1 dl kokosmelk

Kremfyll:
♥ 1 dl søtet, kondensert melk
♥ 200 g hvit sjokolade
♥ 300 g kremost
♥ 2 ts vaniljesukker
♥ 1 dl kokos
♥ 5 dl kremfløte

Mandelfyll:
♥ 1 dl mandler, grovhakket

Hvit sjokoladekrem:
♥ 1 dl kremfløte
♥ 200 g hvit sjokolade
♥ 200 g kremost

Pynt:
♥ 2 ss kokos
♥ 0,5 dl mandler, grovhakket
♥ 12 Raffaello

 

Fremgangsmåte: 

Mandelkake: 

Skill eggene. Pisk eggehvitene stive. Tilsett sukkeret og pisk videre til du får en tykk marengs. 

Vend eggeplommene inn i marengsen en slikkepott. 

Mal mandlene fint (se tips). Bland de malte mandlene med mel og bakepulver. Vend dette deretter forsiktig inn i marengsen.

Ha røren i en rund kakeform (24 cm i diameter) med bakepapir i bunnen. 

Stek kaken midt i ovnen ved 175°C i 30–35 minutter (sjekk med kakenål at kaken er gjennomstekt i midten før du tar den ut av ovnen). 

La kaken avkjøles i formen til den er helt kald. 

 

 

Kremfyll:

Finn frem ingrediensene.

 

 

Ha søtet, kondensert melk og hvit sjokolade oppdelt i biter i en skål.

 

 

Varm dette i mikrobølgeovnen til sjokoladen har smeltet (se tips). Rør blandingen jevn og avkjøl litt.

Pisk kremost og vaniljesukker sammen.

 

 

Vend inn den smeltede, hvite sjokoladeblandingen. 

 

 

Pisk kremfløten til fast krem i en bolle for seg. Vend den piskede kremen inn i kremfyllet, litt om gangen. 

Bland så inn kokos.

 

 

Vend om til en luftig krem. 

 

 

Montering: 

Del kakebunnen i 3 bunner. Legg den nederste kakebunnen på et fat. 

 

 

Dynk den med et par skjeer kokosmelk. 

 

 

Fest kakeringen til kakeformen rundt kakenbunnen. 

Ha over ca. 1/3 av kremfyllet. 

 

 

Legg på den andre kakebunnen og dynk også denne med kokosmelk. Ha over ca. 1/3 av kremfyllet. Dryss så over grovt hakkede mandler. 

 

 

Legg på den tredje kakebunnen og dynk denne med kokosmelk.

 

 

Ha over resten av kremfyllet. 

 

 

 

Sett kaken slik i kjøleskapet til dagen etter. 
 

Hvit sjokoladekrem: 

Dagen etter lager du sjokoladekremen ved å først varme kremfløten i en liten kjele. Ha i hvit sjokolade oppdelt i biter og la sjokoladen smelte sakte i den varme fløten. Rør blandingen jevn og la den avkjøles litt i romtemperatur. 

Ha kremosten i en bolle og tilsett den smeltede, hvite sjokoladefløten. Pisk til en tykk og luftig, hvit sjokoladekrem. 

 

 


Pynting av kaken: 

Ta kaken ut av kjøleskapet og fjern kakeringen. 

 

 

Smør mesteparten av den hvite sjokoladekremen langsmed kanten av kaken. Ha resten av kremen i en kakesprøyte og sprøyt kremtopper oppå kaken. 

Dryss litt kokos over kremtoppene. 

Ha grovt hakkede mandler i midten oppå kaken, innenfor kremtoppene. 

Pynt kaken med halve Raffaello langsmed kanten og noen hele i midten. 

 

 

Sett kaken kjølig frem til servering. 

 

 

Kjempegod Raffaellokake som ser FLOTT ut på kakebordet! 

 

 

Søt krem, hvit sjokolade, mandler og kokos er en nydelig smakskombinasjon! 

 

 

 

Tips: 

♥ Merk at du bør starte med denne kaken et par dager før servering:

1. Jeg bakte mandelkaken den ene dagen og oppbevarte den innpakket i plast i kjøleskapet til dagen etter. Da blir det lettere å dele den i 3 kakebunner. 
2. Dagen etter lagde jeg kremfyllet, fylte kaken med kakeringen rundt, og lot den så stå slik i kjøleskapet til dagen etter.
3. Den tredje dagen (serveringsdagen) lagde jeg den hvite sjokoladekremen og pyntet kaken ferdig. 

♥ Til mandelkaken bruker jeg finmalte mandler som jeg maler i mandelkvern. Du kan også bruke mandler som du kjører i food processor, men da blir mandlene litt mer finkornet enn om du bruker mandelkvern. 

♥ Unngå å åpne ovnsdøren mens kaken steker, for da risikerer du at kaken synker sammen. Sjekk med kakenål helt på slutten av steketiden om den er gjennomstekt i midten før du tar den ut av ovnen.

♥ Søtet, kondensert melk fås kjøpt på hermetikkboks, og finnes i de fleste velassorterte matbutikkene. Husk at det er viktig at du velger søtet, kondensert melk og ikke usøtet (som også selges på hermetikkboks). 

♥ Søtet, kondensert melk og hvit sjokolade bør smeltes sammen i mikrobølgeovnen. Jeg forsøkte først i en liten kjele, men da skal det omtrent ingenting til at blandingen svir seg i kjelen. Dersom du ikke har mikrobølgeovn, kan du smelte dette sammen i en bolle over vannbad (dvs. i en bolle som du har over en kjele med kokende varmt vann slik at kun dampen kommer i berøring med bollen). 

♥ Dette er en stor og flott kake som passer å lage når du vil imponere litt ekstra.  😉 Kakerester kan fryses. 

 

 

God fornøyelse! 😍

 

 

 

♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ 

Raffaellokake
Ingredienser

Mandelkake: 
♥ 6 egg
♥ 2 dl sukker
♥ 100 g mandler
♥ 2,5 dl hvetemel
♥ 1 ts bakepulver

Dynking:
♥ ​​​​​​​1 dl kokosmelk

Kremfyll:
♥ 1 dl søtet, kondensert melk
♥ 200 g hvit sjokolade
♥ 300 g kremost
♥ 2 ts vaniljesukker
♥ 1 dl kokos
♥ 5 dl kremfløte

Mandelfyll:
♥ 1 dl mandler, grovhakket

Hvit sjokoladekrem:
♥ 1 dl kremfløte
♥ 200 g hvit sjokolade
♥ 200 g kremost

Pynt:
♥ 2 ss kokos
♥ 0,5 dl mandler, grovhakket
♥ 12 Raffaello

Fremgangsmåte

Mandelkake: 
Skill eggene. Pisk eggehvitene stive. Tilsett sukkeret og pisk videre til du får en tykk marengs. Vend eggeplommene inn i marengsen en slikkepott. 

Mal mandlene fint (se tips). Bland de malte mandlene med mel og bakepulver. Vend dette deretter forsiktig inn i marengsen.

Ha røren i en rund kakeform (24 cm i diameter) med bakepapir i bunnen. Stek kaken midt i ovnen ved 175°C i 30–35 minutter (sjekk med kakenål at kaken er gjennomstekt i midten før du tar den ut av ovnen). La kaken avkjøles i formen til den er helt kald. 

Kremfyll:
Ha søtet, kondensert melk og hvit sjokolade oppdelt i biter i en skål. Varm dette i mikrobølgeovnen til sjokoladen har smeltet (se tips). Rør blandingen jevn og avkjøl litt.

Pisk kremost og vaniljesukker sammen. Vend inn den smeltede, hvite sjokoladeblandingen.

Pisk kremfløten til fast krem i en bolle for seg. Vend den piskede kremen inn i kremfyllet, litt om gangen. Bland så inn kokos.

Montering: 
Del kakebunnen i 3 bunner. Legg den nederste kakebunnen på et fat. Dynk den med et par skjeer kokosmelk. 

Fest kakeringen til kakeformen rundt kakenbunnen. Ha over ca. 1/3 av kremfyllet. Legg på den andre kakebunnen og dynk også denne med kokosmelk. Ha over ca. 1/3 av kremfyllet. Dryss så over grovt hakkede mandler. Legg på den tredje kakebunnen og dynk denne med kokosmelk. Ha over resten av kremfyllet. 

Sett kaken slik i kjøleskapet til dagen etter. 

Hvit sjokoladekrem: 
Dagen etter lager du sjokoladekremen ved å først varme kremfløten i en liten kjele. Ha i hvit sjokolade oppdelt i biter og la sjokoladen smelte sakte i den varme fløten. Rør blandingen jevn og la den avkjøles litt i romtemperatur. 

Ha kremosten i en bolle og tilsett den smeltede, hvite sjokoladefløten. Pisk til en tykk og luftig, hvit sjokoladekrem. 

Pynting av kaken: 
Ta kaken ut av kjøleskapet og fjern kakeringen. Smør mesteparten av den hvite sjokoladekremen langsmed kanten av kaken. Ha resten av kremen i en kakesprøyte og sprøyt kremtopper oppå kaken. 

Dryss litt kokos over kremtoppene. Ha grovt hakkede mandler i midten oppå kaken, innenfor kremtoppene. Pynt kaken med halve Raffaello langsmed kanten og noen hele i midten. 

Sett kaken kjølig frem til servering. 

Tips

♥ Merk at du bør starte med denne kaken et par dager før servering:

1. Jeg bakte mandelkaken den ene dagen og oppbevarte den innpakket i plast i kjøleskapet til dagen etter. Da blir det lettere å dele den i 3 kakebunner. 
2. Dagen etter lagde jeg kremfyllet, fylte kaken med kakeringen rundt, og lot den så stå slik i kjøleskapet til dagen etter.
3. Den tredje dagen (serveringsdagen) lagde jeg den hvite sjokoladekremen og pyntet kaken ferdig. 

♥ Til mandelkaken bruker jeg finmalte mandler som jeg maler i mandelkvern. Du kan også bruke mandler som du kjører i food processor, men da blir mandlene litt mer finkornet enn om du bruker mandelkvern. 

♥ Unngå å åpne ovnsdøren mens kaken steker, for da risikerer du at kaken synker sammen. Sjekk med kakenål helt på slutten av steketiden om den er gjennomstekt i midten før du tar den ut av ovnen.

♥ Søtet, kondensert melk fås kjøpt på hermetikkboks, og finnes i de fleste velassorterte matbutikkene. Husk at det er viktig at du velger søtet, kondensert melk og ikke usøtet (som også selges på hermetikkboks). 

♥ Søtet, kondensert melk og hvit sjokolade bør smeltes sammen i mikrobølgeovnen. Jeg forsøkte først i en liten kjele, men da skal det omtrent ingenting til at blandingen svir seg i kjelen. Dersom du ikke har mikrobølgeovn, kan du smelte dette sammen i en bolle over vannbad (dvs. i en bolle som du har over en kjele med kokende varmt vann slik at kun dampen kommer i berøring med bollen). 

♥ Dette er en stor og flott kake som passer å lage når du vil imponere litt ekstra. Kakerester kan fryses. 

Skriv ny kommentar

Innholdet i dette feltet blir holdt privat og vil ikke bli vist offentlig.

Ren tekst

  • Ingen HTML-tagger tillatt.
  • Adresser til nettsider og epostadresser blir automatisk gjort om til lenker.
  • Automatisk linjeskift