Brukere online: 439
Brukere i dag: 1233
Brukere siste 7 dager: 198256
Hei!
Det er helg og nydelig vær! Endelig har våren kommet til Oslo, så da tenker jeg det kan passe med en lett og fin appelsinfromasj til dessert
Appelsinfromasj er en klassisk dessert, som kan serveres i en stor skål eller i mindre porsjonsglass.
Prøv med revet melkesjokolade på toppen - det er kjempegodt!
Jeg bruker til sammen 6 appelsiner til denne porsjonen; 4 stk til fromasjen og 2 stk for å lage appelsinfileter som brukes som pynt. Det gir en frisk og kjempegod appelsinsmak på denne desserten!
Ingredienser:
♥ 4 egg
♥ 200 g sukker
♥ 8 plater gelatin
♥ 3 dl presset appelsinsaft (se tips)
♥ 2 ss revet appelsinskall (se tips)
♥ 4 dl kremfløte
Pynt:
♥ 2 appelsiner
♥ 50 g melkesjokolade (kan sløyfes)
Fremgangsmåte:
Skill eggene. Pisk eggeplommer og ca. 2/3 av sukkeret til tykk eggedosis.
Bløtlegg gelatinplatene i kaldt vann i 5 minutter.
Press appelsinsaft og riv skallet av 4 appelsiner. Mål opp 3 dl av den pressede appelsinsaften og 2 ss revet appelsinskall.
Varm opp halvparten av appelsinsaften i en liten kjele. Ta kjelen av platen og tilsett revet appelsinskall. Klem vannet ut av gelatinplatene og ha dem i kjelen med den varme appelsinsaften. Rør litt så gelatinen løser seg helt opp. Ha så i resten av appelsinsaften. Avkjøl litt.
Bland appelsinsaften med den oppløste gelatinen sammen med eggedosisen.
Pisk eggehvitene til hvitt skum i en separat bolle (husk at den må være helt ren for at eggehvitene skal bli stive). Tilsett resten av sukkeret og pisk videre til en lett marengs. Vend marengsen inn i eggedosisen med en slikkepott.
Pisk kremfløten til krem og vend kremen inn i fromasjblandingen til slutt. Jeg rører for hånd og bruker en ballongvisp, da går det raskt å få en luftig og klumpfri blanding.
Hell fromasjblandingen enten i en stor serveringsskål eller i porsjonsglass. Sett kjølig i et par timer og gjerne over natten, slik at fromasjen stivner.
Før servering pyntes fromasjen med appelsinfileter (se tips).
Jeg synes denne serveringsskålen er så vakker og den passer perfekt til appelsinfromasj.
Men mange liker best å lage desserten i porsjonsglass.
Kjekt å ha i kjøleskapet, så kan man ta seg en dessert når man får lyst på..
Tips:
♥ Jeg brukte som sagt 4 appelsiner for å få 3 dl presset appelsinsaft og 2 ss revet appelsinskall. Bruk helst saftige og søte appelsiner. Vask dem godt hvis de ikke er økologiske så du unngår sprøytemiddelet i skallet.
♥ Bland fromasjen helst i den rekkefølgen jeg har beskrevet. Da er det nokså sikkert at du unngår gelatintråder i fromasjen.
♥ For å lage appelsinfileter skjærer du først av skallet av hele appelsinene. Så bruker du en skarp kniv til å skjære båter av fruktkjøttet.
♥ Appelsinfromasjen bør oppbevares i kjøleskapet. Den holder seg god i et par dager.
Og ha gjerne litt revet melkesjokolade på toppen.
KNALLGODT!
♥ ♥ ♥ ♥ ♥
♥ 4 egg
♥ 200 g sukker
♥ 8 plater gelatin
♥ 3 dl presset appelsinsaft (se tips)
♥ 2 ss revet appelsinskall (se tips)
♥ 4 dl kremfløte
Pynt:
♥ 2 appelsiner
♥ 50 g melkesjokolade (kan sløyfes)
Skill eggene. Pisk eggeplommer og ca. 2/3 av sukkeret til tykk eggedosis.
Bløtlegg gelatinplatene i kaldt vann i 5 minutter.
Press appelsinsaft og riv skallet av 4 appelsiner. Mål opp 3 dl av den pressede appelsinsaften og 2 ss revet appelsinskall.
Varm opp halvparten av appelsinsaften i en liten kjele. Ta kjelen av platen og tilsett revet appelsinskall. Klem vannet ut av gelatinplatene og ha dem i kjelen med den varme appelsinsaften. Rør litt så gelatinen løser seg helt opp. Ha så i resten av appelsinsaften.
Bland appelsinsaften med den oppløste gelatinen med eggedosisen.
Pisk eggehvitene til hvitt skum i en separat bolle. Tilsett resten av sukkeret og pisk videre til en lett marengs. Vend marengsen inn i eggedosisen med en slikkepott.
Pisk kremfløten til krem og vend kremen inn i fromasjblandingen til slutt. Jeg rører for hånd og bruker en ballongvisp, da går det raskt å få en luftig og klumpfri blanding.
Hell fromasjblandingen enten i en stor serveringsskål eller i porsjonsglass. Sett kjølig i et par timer og gjerne over natten, slik at fromasjen stivner.
Før servering pyntes fromasjen med appelsinfileter (se tips) og gjerne et dryss med revet melkesjokolade.
♥ Jeg brukte som sagt 4 appelsiner for å få 3 dl presset appelsinsaft og 2 ss revet appelsinskall. Bruk helst saftige og søte appelsiner. Vask dem godt hvis de ikke er økologiske så du unngår sprøytemiddelet i skallet.
♥ Bland fromasjen helst i den rekkefølgen jeg har beskrevet. Da er det nokså sikkert at du unngår gelatintråder i fromasjen.
♥ For å lage appelsinfileter skjærer du først av skallet av hele appelsinene. Så bruker du en skarp kniv til å skjære båter av fruktkjøttet.
♥ Appelsinfromasjen bør oppbevares i kjøleskapet. Den holder seg god i et par dager.
Skriv ny kommentar