Appelsinkake med ricotta

Dette er en drøm av en appelsinkake!

Så saftig og myk! Dette kommer av at kaken inneholder ricotta i tillegg til at den dynkes med appelsinlake etter steking.

 

 

Ingredienser:

♥ 3 appelsiner

Kakedeigen: 
♥ 250 g smør
♥ 300 g sukker
♥ 6 egg
♥ 250 g ricotta
♥ 1 ss revet appelsinskall
♥ 350 g hvetemel
♥ 1 ts bakepulver
♥ 1 dl appelsinjuice

Dynking:
♥ 1 dl appelsinjuice
♥ 1 dl sukker

Pynt:
♥ 2 ss melis

 

Fremgangsmåte: 

Start med å gjøre klar formen: Finn frem en rund form (24 cm i diameter). Dekk den med bakepapir og smør den godt langs kanten. Rens appelsinene ved å fjerne skallet og skjære dem i skiver. Dekk bunnen av formen med appelsinskiver.

Pisk mykt smør og sukker lyst. Tilsett eggene, ett om gangen, og pisk godt mellom hvert. Rør inn ricotta og revet appelsinskall. Sikt mel og bakepulver og ha dette i deigen sammen med appelsinjuice. Ha deigen over appelsinskivene i formen og jevn til overflaten.

Stek kaken midt i ovnen ved 170 °C i ca. 1 time.

 

 

Kok appelsinjuice og sukker i et par minutter så sukkeret løser seg opp. Når kaken er ferdigstekt, prikkes den med en gaffel mens den fortsatt er i formen. Hell over appelsinlaken.

Sett kaken i kjøleskapet i et par timer, så appelsinlaken får trekke godt inn i kaken. Deretter løsnes kaken fra formen og legges opp ned på et kakefat slik at appelsinskivene vender opp.

 

 

Pynt med melisdryss før servering.

 

 

 

Denne appelsinkaken er utrolig saftig, myk og deilig! 

 

 

Nydelig kake! 

 

 


Tips: 

♥ Vær forsiktig når du drar bakepapiret av den ferdigstekte kaken. Hvis appelsinskivene løsner, er det bare å legge dem forsiktig på plass igjen. 

♥ Melisdrysset smelter raskt på de fuktige appelsinskivene, så gi kaken et nytt melisdryss rett før servering så kaken ser fresh og delikat ut. 

♥ Appelsinkaken er fin å fryse! 

 

 

Jeg kan virkelig anbefale deg å teste ut denne nydelige appelsinkaken! 

 

 

Kos deg! 

 

 

♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥

Appelsinkake med ricotta
Ingredienser

♥ 3 appelsiner

Kakedeigen: 
♥ 250 g smør
♥ 300 g sukker
♥ 6 egg
♥ 250 g ricotta
♥ 1 ss revet appelsinskall
♥ 350 g hvetemel
♥ 1 ts bakepulver
♥ 1 dl appelsinjuice

Dynking:
♥ 1 dl appelsinjuice
♥ 1 dl sukker

Pynt:
♥ 2 ss melis

Fremgangsmåte

Start med å gjøre klar formen: Finn frem en rund form (24 cm i diameter). Dekk den med bakepapir og smør den godt langs kanten. Rens appelsinene ved å fjerne skallet og skjære dem i skiver. Dekk bunnen av formen med appelsinskiver.

Pisk mykt smør og sukker lyst. Tilsett eggene, ett om gangen, og pisk godt mellom hvert. Rør inn ricotta og revet appelsinskall. Sikt mel og bakepulver og ha dette i deigen sammen med appelsinjuice. Ha deigen over appelsinskivene i formen og jevn til overflaten.

Stek kaken midt i ovnen ved 170 °C i ca. 1 time.

Kok appelsinjuice og sukker i et par minutter så sukkeret løser seg opp. Når kaken er ferdigstekt, prikkes den med en gaffel mens den fortsatt er i formen. Hell over appelsinlaken.

Sett kaken i kjøleskapet i et par timer, så appelsinlaken får trekke godt inn i kaken. Deretter løsnes kaken fra formen og legges opp ned på et kakefat slik at appelsinskivene vender opp.

Pynt med melisdryss før servering.

Tips

♥ Vær forsiktig når du drar bakepapiret av den ferdigstekte kaken. Hvis appelsinskivene løsner, er det bare å legge dem forsiktig på plass igjen. 

♥ Melisdrysset smelter raskt på de fuktige appelsinskivene, så gi kaken et nytt melisdryss rett før servering så kaken ser fresh og delikat ut. 

♥ Appelsinkaken er fin å fryse! 

Kakekategori
Allergier og preferanser

4 kommentarer

Hei!
Min appelsinkake med ricotta ble rå!! Jeg stekte den i en time, men den fikk en slik rårand under appelsinskivene. Hva ble feil her ? Jeg pisket ricottaen godt men er ricottaen grunnen til at den ble rå? Kaken så helt nydelig ut når jeg tok den ut av ovnen. Halve kaken var stekt og resten var svampete, prøvde til og med å steke den en halv time dagen etterpå men den var fortsatt rå. Hva gjør jeg feil her ?

Har denne i ovnen no, måtte bytte til ei lita langpanne, for hadde aldri fått all den røra i ei vanlig 24 cm springform. Spent på korleis den blir.

Skriv ny kommentar

Innholdet i dette feltet blir holdt privat og vil ikke bli vist offentlig.

Ren tekst

  • Ingen HTML-tagger tillatt.
  • Adresser til nettsider og epostadresser blir automatisk gjort om til lenker.
  • Automatisk linjeskift