Appelsinkladdkake

Bak med appelsiner nå som de er på sitt beste!

Dette er samme oppskrift som Sitronkladdkake, bare at jeg har byttet ut sitron med appelsin. 

Du kan justere hvor klissete du vil ha kaken ut fra hvor lenge du steker den. 

Myk, kjempedeilig og ekstremt lettlaget appelsinkake! 

 

 

Ingredienser: 

♥ 3 egg
♥ 4,5 dl sukker
♥ 200 g smør
♥ 1,5 dl presset appelsinsaft
♥ revet skall av 2 appelsiner
♥ 2 ts vaniljesukker
♥ 3 dl hvetemel

Pynt:
♥ melisdryss

 

Fremgangsmåte:

Pisk egg og sukker raskt sammen med en visp (du trenger ikke å piske eggedosis).

Smelt og avkjøl smøret. Bland smøret inn i deigen sammen med de øvrige ingrediensene og rør deigen jevn og klumpfri.

Ha deigen i en rund form (24 cm i diameter) med bakepapir i bunnen.

Stek kaken midt i ovnen ved 180°C i ca. 30 - 40 minutter (avhengig av hvor bløt du liker kaken). Kaken skal være gjennomstekt i kantene, men gjerne fortsatt litt bløt og ustekt i midten. Avkjøl kaken i formen før du tar den ut og fjerner bakepapiret.

Sett kaken på et kakefat og sikt over litt melis til pynt.

 

 

Jeg stekte kaken denne gangen i 40 minutter, som gjør at den blir nesten gjennomstekt, men fortsatt veldig, veldig myk. 

Liker du en mer kladdete og ustekt konsistens, kan du redusere steketiden til 25 - 30 minutter (du ser en skikkelig kladdete versjon av kaken hvis du går inn på innlegget om Sitronkladdkake). 

 

 

Jeg synes denne enkle appelsinkaken ble nydelig! 

 

 

Tips: 

♥ 1,5 dl appelsinsaft tilsvarer presset saft fra to mellomstore appelsiner. Siden appelsinene jo varierer i størrelse, kan det være greit å måle nøyaktig mengde. Du kan til nød bruke appelsinjuice, men ferskpresset appelsinsaft gir best smak. 

♥ Det er viktig at kaken får stå kaldt før du skjærer i den, i hvert fall hvis du steker kaken kort for å få den kladdete. Den vil jo da være ustekt og bløt når du tar den ut av ovnen, og kan da gjerne stå i kjøleskapet over natten før du tar den ut av formen. Kaken stivner i konsistensen når den er kald. Dersom du derimot steker kaken til den er nesten gjennomstekt, kan du ta den ut av formen når den er nystekt. 

♥ Vaniljeis eller pisket krem er nydelig ved siden av.

 

 

God fornøyelse!  😋

 

 

♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ 

Appelsinkladdkake
Ingredienser

♥ 3 egg
♥ 4,5 dl sukker
♥ 200 g smør
♥ 1,5 dl presset appelsinsaft
♥ revet skall av 2 appelsiner
♥ 2 ts vaniljesukker
♥ 3 dl hvetemel

Pynt:
♥ melisdryss

Fremgangsmåte

Pisk egg og sukker raskt sammen med en visp (du trenger ikke å piske eggedosis).

Smelt og avkjøl smøret. Bland smøret inn i deigen sammen med de øvrige ingrediensene og rør deigen jevn og klumpfri.

Ha deigen i en rund form (24 cm i diameter) med bakepapir i bunnen.

Stek kaken midt i ovnen ved 180°C i ca. 30 - 40 minutter (avhengig av hvor bløt du liker kaken). Kaken skal være gjennomstekt i kantene, men gjerne fortsatt litt bløt og ustekt i midten. Avkjøl kaken i formen før du tar den ut og fjerner bakepapiret.

Sett kaken på et kakefat og sikt over litt melis til pynt.

Tips

♥ 1,5 dl appelsinsaft tilsvarer presset saft fra to mellomstore appelsiner. Siden appelsinene jo varierer i størrelse, kan det være greit å måle nøyaktig mengde. Du kan til nød bruke appelsinjuice, men ferskpresset appelsinsaft gir best smak. 

♥ Det er viktig at kaken får stå kaldt før du skjærer i den, i hvert fall hvis du steker kaken kort for å få den kladdete. Den vil jo da være ustekt og bløt når du tar den ut av ovnen, og kan da gjerne stå i kjøleskapet over natten før du tar den ut av formen. Kaken stivner i konsistensen når den er kald. Dersom du derimot steker kaken til den er nesten gjennomstekt, kan du ta den ut av formen når den er nystekt. 

♥ Vaniljeis eller pisket krem er nydelig ved siden av.

Kakekategori
Allergier og preferanser

2 kommentarer

Hei!
Eg har nettopp laga denne kaka, ho står i omnen. Plutseleg kom det for meg at eg hadde gløymt bakepulver. Etter å ha sjekka oppskrifta, fann eg ut at det ikkje er hevemiddel i denne kaka. Skal det vere slik?
Takk for DET SØTE LIV! Mykje brukt! Fantastisk hjelpemiddel!

Skriv ny kommentar

Innholdet i dette feltet blir holdt privat og vil ikke bli vist offentlig.

Ren tekst

  • Ingen HTML-tagger tillatt.
  • Adresser til nettsider og epostadresser blir automatisk gjort om til lenker.
  • Automatisk linjeskift