Appelsinvafler med sitronkrem

Sponset innlegg.

Det nærmer seg vaffeldagen den 25. mars, og i år som tidligere år henter jeg da frem mitt favoritt-vaffeljern fra Wilfa(link is external)Smile  Det heter Hjerte Stor Piip(link is external), og har vunnet en rekke best-i-test konkurranser, herunder førsteplass i en stor vaffeljerntest på Klikk.no i 2015.

Dette vaffeljernet er også det beste jeg har brukt noen gang - det steker store, fine vafler, er buet inni slik at deigen ikke renner ut av vaffeljernet, og lager en kjekk liten pipelyd når vaflene er ferdigstekte. Alltid perfekt stekte vafler!    Smile

 



Siden vaffeldagen vil komme midt i påsken i år, ville jeg lage noen vafler som gir skikkelig påskestemning. Appelsinvafler med sitronkrem er perfekte til en slik anledning!

Oppskriften gir en stor porsjon deilige, myke vafler med mild appelsinsmak. Vaflene kan fryses ned, og man kan tine noen plater om gangen. 

- Så har man ferske, myke vafler både til tur og som kos gjennom hele påsken!  Grin 

 

 

Sitronkremen ("lemon curd") kan kjøpes ferdig, men er også lett å lage selv. Kremen har god holdbarhet i flere uker dersom den oppbevares i kjøleskapet.

 

 

Ingredienser:

Appelsinvafler:
 5 store egg
 175 g sukker
 200 g smør
 8 dl helmelk
 1 liter kulturmelk
 1 ts natron
 2 ts bakepulver
 1 ts vaniljesukker
 16 dl hvetemel
 3 appelsiner

Sitronkrem (lemon curd):
 4 eggeplommer
 150 g sukker
 2 sitroner
 100 g smør


Fremgangsmåte:

Lag sitronkremen dagen i forveien:

Ha eggeplommer, sukker, revet skall og presset saft fra sitronene i en metallbolle. Sett bollen over en kjele med kokende vann. Varm opp sitronkremen over vanndampen under stadig visping helt til kremen blir tykk og kremete. Ta kjelen av platen og rør i mykt smør i klatter.

Avkjøl kremen i kjøleskapet til den er helt kald og helst til dagen etter. Sitronkremen vil da tykne i konsistensen og bli kremete


Appelsinvafler:

Pisk egg og sukker til eggedosis. Ha eggedosisen i en stor rørebolle. Bland inn smeltet smør og melken. Rør deretter inn de tørre ingrediensene. Bruk en god visp, slik at alle klumper fjernes raskt. Vend til slutt inn fint revet skall og presset saft fra 3 store, saftige appelsiner. La deigen stå og svelle i 30 minutter.

Stek vafler i smurt vaffeljern på middels varme til de er gylne.

Server appelsinvaflene gjerne med hjemmelaget sitronkrem!

 

 

 

Tips:

 Merk at dette er en stor porsjon vafler. Oppskriften kan halveres hvis vil.

 Jeg foretrekker hjemmelaget sitronkrem, men hvis du vil spare tid, er det også godt med ferdigkjøpte varianter.

 


Appelsinvaflene er også veldig gode servert med et enkelt melisdryss!

 Vaffeljernet fra Wilfa(link is external) som heter Hjerte Stor Piip (link is external)fås kjøpt i de fleste elektrobutikker og kjøkkenutstyrsbutikker.
Anbefales varmt!



Du burde absolutt teste ut disse vaflene denne påsken!

Herlig smak!

 


     

Appelsinvafler med sitronkrem
Ingredienser

Appelsinvafler:
 5 store egg
 175 g sukker
 200 g smør
 8 dl helmelk
 1 liter kulturmelk
 1 ts natron
 2 ts bakepulver
 1 ts vaniljesukker
 16 dl hvetemel
 3 appelsiner

Sitronkrem (lemon curd):
 4 eggeplommer
 150 g sukker
 2 sitroner
 100 g smør

Fremgangsmåte

Lag sitronkremen dagen i forveien:

Ha eggeplommer, sukker, revet skall og presset saft fra sitronene i en metallbolle. Sett bollen over en kjele med kokende vann. Varm opp sitronkremen over vanndampen under stadig visping helt til kremen blir tykk og kremete. Ta kjelen av platen og rør i mykt smør i klatter. Avkjøl kremen i kjøleskapet til den er helt kald og helst til dagen etter. Sitronkremen vil da tykne i konsistensen og bli kremete

Appelsinvafler:

Pisk egg og sukker til eggedosis. Ha eggedosisen i en stor rørebolle. Bland inn smeltet smør og melken. Rør deretter inn de tørre ingrediensene. Bruk en god visp, slik at alle klumper fjernes raskt. Vend til slutt inn fint revet skall og presset saft fra 3 store, saftige appelsiner. La deigen stå og svelle i 30 minutter.

Stek vafler i smurt vaffeljern på middels varme til de er gylne.

Server appelsinvaflene gjerne med hjemmelaget sitronkrem!

Tips

 Merk at dette er en stor porsjon vafler. Oppskriften kan halveres hvis vil.

 Jeg foretrekker hjemmelaget sitronkrem, men hvis du vil spare tid, er det også godt med ferdigkjøpte varianter.

Appelsinvaflene er også veldig gode servert med et enkelt melisdryss!

Kakekategori
Sesong
Allergier og preferanser

Skriv ny kommentar

Innholdet i dette feltet blir holdt privat og vil ikke bli vist offentlig.
  • Ingen HTML-tagger tillatt.
  • Adresser til nettsider og epostadresser blir automatisk gjort om til lenker.
  • Automatisk linjeskift