Brukere online: 1973
Brukere i dag: 22272
Brukere siste 7 dager: 195312
Nydelig hverdagsdessert, som er rask å lage!
Ananasen bakes i ovnen sammen med en spennende sukkerlake, som smaksettes med honning, vanilje, chili og krydder.
Serveres gjerne med vaniljeis, pekannøtter og hakket sjokolade..
Oppskriften gir 4 porsjoner.
Ingredienser:
♥ 1 fersk ananas
Sukkerlake med chili:
♥ 1 dl vann
♥ 2 ss honning
♥ 3 ss sukker
♥ 1 ts vaniljepasta
♥ 0,5 rød chili
♥ 1 kanelstang
♥ 2 hele anis
Servering:
♥ 4 kuler vaniljeis (eller gresk yoghurt/vaniljekesam)
♥ 50 g kokesjokolade
♥ 50 g pekannøtter
Fremgangsmåte:
Rens ananasen ved å først skjære bort skallet, og deretter dele den i store båter (jeg bruker ikke den litt harde "stammen" i midten av ananasen).
Rens en halv chili (fjern frøene på innsiden) og hakk i små biter.
Legg ananasbåtene i en ildfast form.
Til sukkerlaken has vann, honning, sukker og vanilje i en kjele. Ha chilibitene i kjelen. Ha også en kanelstang og et par hele anis i kjele.
Gi blandingen et oppkok og la den småkoke i et par minutter.
Hell blandingen deretter over ananasen i formen.
Dekk til formen med aluminiumsfolie og bak ananasen i ovnen ved 180°C i ca. 20 minutter.
Imens kan du gjøre klar dessertskåler og hakke opp litt sjokolade og pekannøtter.
Serveres varm sammen med en kule vaniljeis og et dryss av sjokolade og nøtter.
Enkel og spennende hverdagsdessert!
Tips:
♥ Resultatet blir best med fersk ananas og fersk chili. Det trengs ikke mye chili for å sette en spiss på denne desserten.
♥ Når du renser chili for frø, er det viktig at du ikke tar deg i øynene med hendene, for det kan svi nokså mye.
♥ Er du skeptisk til chili, er det bare å droppe den. Sukkerlaken får god smak også av honning, vanilje og krydder.
♥ Ananasen kan også serveres sammen med litt gresk yoghurt eller vaniljekesam dersom du ønsker en sunnere variant.
Ha en fin tirsdag!
♥ ♥ ♥ ♥ ♥
♥ 1 fersk ananas
Sukkerlake med chili:
♥ 1 dl vann
♥ 2 ss honning
♥ 3 ss sukker
♥ 1 ts vaniljepasta
♥ 0,5 rød chili
♥ 1 kanelstang
♥ 2 hele anis
Servering:
♥ 4 kuler vaniljeis (eller gresk yoghurt/vaniljekesam)
♥ 50 g kokesjokolade
♥ 50 g pekannøtter
Rens ananasen ved å først skjære bort skallet, og deretter dele den i store båter (jeg bruker ikke den litt harde "stammen" i midten av ananasen).
Legg ananasbåtene i en ildfast form.
Til sukkerlaken has vann, honning, sukker og vanilje i en kjele. Rens en halv chili (fjern frøene på innsiden) og hakk i små biter. Ha chilibitene i kjelen. Ha også en kanelstang og et par hele anis i kjele. Gi blandingen et oppkok og la den småkoke i et par minutter.
Hell blandingen deretter over ananasen i formen.
Dekk til formen med aluminiumsfolie og bak ananasen i ovnen ved 180°C i ca. 20 minutter.
Serveres varm sammen med en kule vaniljeis og et dryss av hakket sjokolade og pekannøtter.
♥ Resultatet blir best med fersk ananas og fersk chili. Det trengs ikke mye chili for å sette en spiss på denne desserten.
♥ Når du renser chili for frø, er det viktig at du ikke tar deg i øynene med hendene, for det kan svi nokså mye.
♥ Er du skeptisk til chili, er det bare å droppe den. Sukkerlaken får god smak også av honning, vanilje og krydder.
♥ Ananasen kan også serveres sammen med litt gresk yoghurt eller vaniljekesam dersom du ønsker en sunnere variant.
1 kommentar
Hmm, spennende oppskrift!
Hmm, spennende oppskrift! Denne må jeg nesten prøve, for jeg ble veldig nysgjerrig på hvordan smaken fra chili blir mot det søte og syrlige fra de andre ingrediensene.
Skriv ny kommentar