Brukere online: 98
Brukere i dag: 1271
Brukere siste 7 dager: 195584
Annonse: Slikkepott.no
Hei!
Bamsekake er den ultimate kaken for små kakemonser!
Her skal du få en super oppskrift og grundig beskrivelse av de ulike stegene.
Jeg bruker en sjokoladekakeoppskrift som aldri går feil og som gir en veldig saftig og smakfull sjokoladekake. Så bruker jeg ekte kokesjokolade i kremen og farget marsipan til pynten, som gir deilig smak.
Bamsekaken blir kjempesøt og nydelig på alle måter!
Bamseform og pynteutstyr får du kjøpt i nettbutikken til Slikkepott.no, hvor du får tak i enkeltprodukter og hvor du også kan kjøpe en ferdig produktpakke tilpasset nettopp denne oppskriften her.
Ingredienser:
Sjokoladekake:
♥ 300 g hvetemel
♥ 200 g sukker
♥ 75 g kakaopulver
♥ 1,5 ts bakepulver
♥ 1,5 ts natron
♥ 2 egg
♥ 2 ts vaniljeekstrakt
♥ 1,5 dl matolje
♥ 2 dl melk
♥ 2 dl varmt vann
Sjokoladekrem (lys og mørk):
♥ 200 g kokesjokolade
♥ 400 g smør
♥ 1 ts vaniljeekstrakt
♥ 300 g melis
- -
♥ 1 dl kakaopulver
♥ brun konditorfarge
Glasur:
♥ 3 dl melis
♥ 2 ss vann
♥ svart konditorfarge
Til pynten:
♥ hvitfarget marsipan
♥ svart marsipan
♥ rosa marsipan
Fremgangsmåte:
Sjokoladekake:
Sikt de tørre ingrediensene sammen i en bolle (mel, sukker, kakaopulver, bakepulver og natron).
I en annen bolle vispes eggene lett sammen med vanilje, olje og melk.
Ha dette i bollen med tørre. Rør raskt rundt. Ha deretter i det varme vannet og rør videre til deigen blir jevn og klumpfri.
Finn frem bamseformen og spray den godt med formfett.
Hell sjokoladedeigen i formen. Stek kaken midt i ovnen ved 170°C i 30 minutter.
Sjekk om kaken er helt gjennomstekt med en kakenål. Ta den stekte kaken ut av ovnen. Hvelv den straks over på en rist og løft formen av kaken mens den fortsatt er varm.
Avkjøl kaken på rist til den er helt kald.
Bamsen min fikk noen småskader, men det synes ikke når den dekkes med sjokoladekrem..
Sjokoladekrem (lys):
Smelt kokesjokoladen.
Pisk romtemperert smør luftig med vanilje. Tilsett melis og den smeltede sjokoladen og pisk videre et par minutter.
Det skal bli en luftig og lysebrun sjokoladekrem.
Sett tilside ca. 1 dl av kremen som skal brukes som pynt på bamsens hender, føtter og ører.
Sjokoladekrem (mørk):
Farg resten av sjokoladekremen mørkebrun med kakaopulver og brun konditorfarge.
Glasur (svart):
Rør melis sammen med vann til en tykk glasur. Tilpass mengden melis og vann slik at du får en passe konsistens på glasuren slik at den holder fasongen når den sprøytes. Farg glasuren svart med konsentrert konditorfarge.
Pynting:
Start med å legge på marsipanpynten.
Kjevle ut hvit marsipan og stikk ut rundinger til øyne. Kjevle ut svart marsipan til øyne og til rund nese.
Lag et hjerte med rosa marsipan som legges på bamsemagen.
Ha den sorte melisglasuren i en sprøytepose med liten, rund sprøytetipp (standard rund tipp størrelse 5).
Marker rundinger på hender, føtter og ører med den sorte glasuren. Lag også snute med glasuren. (Spar på ekstra glasur i tilfelle du vil markere opp snuten en gang til etter at bamsen er dekket med sjokoladekrem.)
Bruk en liten plattkniv og smør lys sjokoladekrem innenfor sirklene på hender, føtter og ører.
Finn frem den mørke sjokoladekremen.
Ha den mørke sjokoladekremen i en sprøytepose med multi-åpen sprøytetipp (wilton nr 233) hvis du vil ha hårete, brun bamsepels som på bildet (se tips).
Lag små, hårete dotter med mørk sjokoladekrem over hele bamsen. Start gjerne rundt marsipanen og sirklene med lys sjokoladekrem slik at du får markert opp kantene der først, før du fyller opp med mørk sjokoladekrem over det hele etterpå.
Når bamsen er helt dekket med mørk sjokoladekrem, kan du eventuelt gå over snuten på nytt med sort melisglasur for å gjøre den tydeligere.
Så er en kjempesøt bamsekake klar for servering!
Så koselig kake!
Tips:
♥ Det går fint å lage sjokoladekaken dagen i forveien. Pakk kaken inn i plast slik at den holder myk. Kaken kan også fryses. Jeg vil anbefale å pynte kaken på serveringsdagen for at sjokoladekremen skal holde seg helt fin.
♥ Jeg synes det er artig når bamsen fremstår som en skikkelig hårete kosebamse, og da passer sprøytetippen fra wilton nr 233 veldig bra. Alternativt kan man bruke stjerneformet sprøytetipp (se f eks denne), men det gir et litt annet uttrykk.
Her er sprøytetippene jeg har brukt (og rull med sprøyteposer):
Sprøytetipp Wilton nr 233 og liten, rund tipp nr 5
♥ En produktpakke med alt av utstyr som du trenger for å lage denne søte bamsekaken, til gunstig pakkepris, finner du HER hos Slikkepott.no.
Pakken inneholder følgende produkter:
♥ bamsekakeform
♥ palettkniv/spatel
♥ liten, rund tipp 5
♥ Wilton multi-åpen tipp nr 233
♥ formfett
♥ svart konsentert konditorfarge
♥ brun konsentrert konditorfarge
♥ rosa marsipan
♥ svart marsipan
♥ hvit marsipan
♥ sprøyteposer
Hos Slikkepott.no finner du også lenker til de enkelte produktene slik at du kan plukke ut de du trenger dersom du ikke har behov for hele pakken.
En bamsekake er så koselig å servere i barnebursdag.
Skriv gjerne navnet til barnet på hjertet med smeltet sjokolade eller melisglasur. Da kan det være greit å lage hjertet enda litt større enn det jeg har gjort her.
Til en liten gutt kan du såklart bruke lyseblått marsipanhjerte i stedet for rosa.
Det viktigste er jo alltid smaken, og denne sjokoladekaken er rett og slett supergod!
Saftig, deilig sjokoladekake med herlig sjokoladekrem!
♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥
Sjokoladekake:
♥ 300 g hvetemel
♥ 200 g sukker
♥ 75 g kakaopulver
♥ 1,5 ts bakepulver
♥ 1,5 ts natron
♥ 2 egg
♥ 2 ts vaniljeekstrakt
♥ 1,5 dl matolje
♥ 2 dl melk
♥ 2 dl varmt vann
Sjokoladekrem (lys og mørk):
♥ 400 g smør
♥ 1 ts vaniljeekstrakt
♥ 200 g kokesjokolade
♥ 300 g melis
- -
♥ 1 dl kakaopulver
♥ brun konditorfarge
Glasur:
♥ 3 dl melis
♥ 2 ss vann
♥ svart konditorfarge
Til pynten:
♥ hvitfarget marsipan
♥ svart marsipan
♥ rosa marsipan
Sjokoladekake:
Sikt de tørre ingrediensene sammen i en bolle (mel, sukker, kakaopulver, bakepulver og natron). I en annen bolle vispes eggene lett sammen med vanilje, olje og melk. Ha dette i bollen med tørre. Rør raskt rundt. Ha deretter i det varme vannet og rør videre til deigen blir jevn og klumpfri.
Finn frem bamseformen og spray den godt med formfett. Hell sjokoladedeigen i formen. Stek kaken midt i ovnen ved 170°C i 30 minutter.
Sjekk om kaken er helt gjennomstekt med en kakenål. Ta den stekte kaken ut av ovnen. Hvelv den straks over på en rist og løft formen av kaken mens den fortsatt er varm. Avkjøl kaken på rist til den er helt kald.
Sjokoladekrem (lys):
Smelt kokesjokoladen. Pisk romtemperert smør luftig med vanilje. Tilsett melis og den smeltede sjokoladen og pisk videre et par minutter. Det skal bli en luftig og lysebrun sjokoladekrem. Sett tilside ca. 1 dl av kremen som skal brukes som pynt på bamsens hender, føtter og ører.
Sjokoladekrem (mørk):
Farg resten av sjokoladekremen mørkebrun med kakaopulver og brun konditorfarge.
Glasur (svart):
Rør melis sammen med vann til en tykk glasur. Tilpass mengden melis og vann slik at du får en passe konsistens på glasuren slik at den holder fasongen når den sprøytes. Farg glasuren svart med konsentrert konditorfarge.
Pynting:
Start med å legge på marsipanpynten. Kjevle ut hvit marsipan og stikk ut rundinger til øyne. Kjevle ut svart marsipan til øyne og til rund nese. Lag et hjerte med rosa marsipan som legges på bamsemagen.
Ha den sorte melisglasuren i en sprøytepose med liten, rund sprøytetipp (standard rund tipp størrelse 5). Marker rundinger på hender, føtter og ører med den sorte glasuren. Lag også snute med glasuren. (Spar på ekstra glasur i tilfelle du vil markere opp snuten en gang til etter at bamsen er dekket med sjokoladekrem.)
Bruk liten spatel og smør lys sjokoladekrem innenfor sirklene på hender, føtter og ører.
Ha den mørke sjokoladekremen i en sprøytepose med multi-åpen sprøytetipp (wilton nr 233) hvis du vil ha hårete, brun bamsepels som på bildet (se tips). Lag små, hårete dotter med mørk sjokoladekrem over hele bamsen. Start gjerne rundt marsipanen og sirklene med lys sjokoladekrem slik at du får markert opp kantene der først, før du fyller opp med mørk sjokoladekrem over det hele etterpå.
Når bamsen er helt dekket med mørk sjokoladekrem, kan du eventuelt gå over snuten på nytt med sort melisglasur for å gjøre den tydeligere.
Så er en kjempesøt bamsekake klar for servering!
♥ Det går fint å lage sjokoladekaken dagen i forveien. Pakk kaken inn i plast slik at den holder myk. Kaken kan også fryses. Jeg vil anbefale å pynte kaken på serveringsdagen for at sjokoladekremen skal holde seg helt fin.
♥ Jeg synes det er artig når bamsen fremstår som en skikkelig hårete kosebamse, og da passer sprøytetippen fra wilton nr 233 veldig bra. Alternativt kan man bruke stjerneformet sprøytetipp (se f eks denne), men det gir et litt annet uttrykk.
♥ En produktpakke med alt av utstyr som du trenger for å lage denne søte bamsekaken, til gunstig pakkepris, finner du HER hos Slikkepott.no.
4 kommentarer
Hvordan er det å tilsette
Hvordan er det å tilsette kefir eller rømme i bunnen og Philadelphia i kremen :)?
Hei, jeg har bare testet
Hei, jeg har bare testet oppskriften slik den står ovenfor.
Hei
Hei
Hva skjer hvis en bruker smor isteden av matolje?
Hei! Denne var jo helt…
Hei! Denne var jo helt bedårende, har derfor lyst til å lage den til en liten guttebass. Ettersom jeg har mye annet å styre med på selve dagen lurer jeg på hvordan jeg skal gå frem hvis jeg skal fryse kaken. Vil frysingen endre smak og konsistens evt. og hvordan går man frem når man skal tine den igjen. Takknemlig for svar.
Skriv ny kommentar