Bread and butter pudding (Engelsk brødpudding)


Hei!

I dag blir det en engelsk klassiker her på Det søte liv!

Bread & Butter Pudding er en tradisjonell brødpudding.

På noen få strakser blir en haug med loffskiver forvandlet til en varm og deilig dessert.  Yum  

 

Ingredienser:

8 skiver loff (uten skorpe)
50 g mykt smør
75 g rosiner

Fløtemelkblanding: 
2,5 dl melk
3 dl kremfløte
1 vaniljestang
3 egg
1 eggeplomme
3 ss brunt sukker

Pynt:
2 ss brunt sukker


Fremgangsmåte: 

Start med å gjøre klar loffskivene.

 

 

Skjær skorpene av loffskivene og del loffskivene deretter på diagonalen så de får fasong som trekanter.

 

 

Smør loffskivene med smør. Legg loffskivene lett overlappende i en ildfast form (ca. 20 x 30 cm). Dryss over rosiner. 

 

 

Den fine formen jeg har brukt er av merket Le Creuset (finnes i mange forskjellige farger) og måler 20x25 cm og er ca 5 cm høy.

 

 

Varm opp melk og kremfløte i en kjele sammen med vaniljestang- og frø. Gi blandingen et oppkok og ta kjelen av platen. La blandingen stå og trekke i 5 minutter og fjern deretter vaniljestangen. 

Visp eggene, den ekstra eggeplommen og brunt sukker lett sammen i en bolle. Hell deretter i den varme vaniljefløten og rør blandingen sammen. 

Ha fløtemelkblandingen over loffskivene i formen.

Dryss over ekstra brunt sukker.

 

 

Trykk loffskivene godt ned i fløtemelken og la det hele stå og trekke i romtemperatur i 30 minutter. 

 

 

Stek brødpuddingen midt i ovnen ved 180°C i 35-40 minutter.

 

 

Serveres varm og nystekt.   Yum  


Tips:

Til denne oppskriften passer det faktisk helt perfekt med kjøpt loff som er ferdig oppdelt i skiver.  Smile 

Du kan eventuelt drysse mandelflak og/eller litt kanel på loffskivene i tillegg til brunt sukker, hvis du ønsker. 

Brødpuddingen smaker nydelig som den er, særlig når den er varm og helt nystekt, men det er også godt med vaniljesaus som tilbehør. 

 

 

Klassisk, old-fashion, engelsk brødpudding!

 

 

Nydelig og superlett å lage!  Heart  

 

 

     

Bread and butter pudding (Engelsk brødpudding)
Ingredienser

8 skiver loff (uten skorpe)
50 g mykt smør
75 g rosiner

Fløtemelkblanding:
2,5 dl melk
3 dl kremfløte
1 vaniljestang
3 egg
1 eggeplomme
3 ss brunt sukker

Pynt:
2 ss brunt sukker

Fremgangsmåte

Skjær skorpene av loffskivene og del loffskivene deretter på diagonalen så de får fasong som trekanter.

Smør loffskivene med smør. Legg loffskivene lett overlappende i en ildfast form (ca. 20 x 30 cm). Dryss over rosiner. 

Varm opp melk og kremfløte i en kjele sammen med vaniljestang- og frø. Gi blandingen et oppkok og ta kjelen av platen. La blandingen stå og trekke i 5 minutter og fjern deretter vaniljestangen. 

Visp eggene, den ekstra eggeplommen og brunt sukker lett sammen i en bolle. Hell deretter i den varme vaniljefløten og rør blandingen sammen. 

Ha fløtemelkblandingen over loffskivene i formen.

Dryss over ekstra brunt sukker

Trykk loffskivene godt ned i fløtemelken og la det hele stå og trekke i romtemperatur i 30 minutter. 

Stek brødpuddingen midt i ovnen ved 180°C i 35-40 minutter.

Serveres varm og nystekt. 

Tips

Til denne oppskriften passer det faktisk helt perfekt med kjøpt loff som er ferdig oppdelt i skiver.  

Du kan eventuelt drysse mandelflak og/eller litt kanel på loffskivene i tillegg til brunt sukker, hvis du ønsker. 

Brødpuddingen smaker nydelig som den er, særlig når den er varm og helt nystekt, men det er også godt med vaniljesaus som tilbehør. 

Desserter
Sesong
Allergier og preferanser

1 kommentar

Noe som er veldig godt i denne brødpuddingen er å bløtlegge rosinene i wiskey eller cognac. ( Eller annet favorittbrennevin eller likør) Eg har også brukt litt av brennevinen etter bløtleggingen i puddingen. Gir utrolig god smak.

Skriv ny kommentar

Innholdet i dette feltet blir holdt privat og vil ikke bli vist offentlig.
  • Ingen HTML-tagger tillatt.
  • Adresser til nettsider og epostadresser blir automatisk gjort om til lenker.
  • Automatisk linjeskift