Brukere online: 2082
Brukere i dag: 33162
Brukere siste 7 dager: 196389
Man kan lage utrolig mye digg med ferdigkjøpt butterdeig, se et bredt utvalg av oppskrifter HER!
Her har jeg laget noen kjempegode terter som jeg har dekket med Brie, søte småtomater, krydderurter og litt flaksalt. Det tar bare noen minutter å sette dem sammen. Tertene nytes nystekte, mens butterdeigen er varm og knasende sprø og osten smeltet. 😍
Som variasjon kan Brie byttes ut med Camembert, Taleggio, Chaumes eller lignende smakfulle oster som smelter lett.
Oppskriften gir 3 stk.
Ingredienser:
♥ 3 butterdeigsplater
♥ 200 g Brie
♥ 200 g småtomater
♥ 1 ts tørket timian
♥ 1 egg, til pensling
Servering:
♥ frisk basilikum
♥ maldonsalt
Fremgangsmåte:
Legg butterdeigsplatene utover på en bakepapirdekket stekeplate. La de tine i romtemperatur (det tar ca. 15 minutter).
Bruk en liten, skarp kniv til risse en tynn kant på innsiden av hver firkant. Det er ikke meningen at man skal skjære helt igjennom deigen, kun lage et snitt som markerer kanten ca. 1 cm innenfor ytterkanten.
Prikk butterdeigsplatene med en gaffel.
Legg på brie i tynne skiver innenfor kanten du har risset opp.
Skjær tomatene i tykke skiver (skjær bort de runde endene slik at tomatskivene ligger stødig). Legg disse oppå osten.
Dryss over litt tørket timian.
Visp sammen egget og pensle over ytterkanten på butterdeigstertene.
Stek butterdeigstertene midt i ovnen ved 200°C i ca. 20 minutter.
Butterdeigen skal da ha blåst seg opp og ha blitt gyllen og sprø.
Ah, lukter fantastisk!
Så lettvint å lage!
Fristende å ta en smakebit! 😋
Dryss gjerne over litt frisk basilikum og flaksalt.
Serveres varme og nylagde!
Tips:
♥ Jeg har her brukt butterdeigsplater som finnes i frysedisken i de fleste matbutikkene.
♥ Som nevnt kan Brie byttes ut med andre oster, slik som Camembert eller en smakfull rødkittsost slik som Taleggio eller Chaumes.
♥ Butterdeigstertene smaker best når de er nystekte.
♥
Enjoy! 😍
♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥
♥ 3 butterdeigsplater
♥ 200 g Brie
♥ 200 g småtomater
♥ 1 ts tørket timian
♥ 1 egg, til pensling
Servering:
♥ frisk basilikum
♥ maldonsalt
Legg butterdeigsplatene utover på en bakepapirdekket stekeplate. La de tine i romtemperatur (det tar ca. 15 minutter).
Bruk en liten, skarp kniv til risse en tynn kant på innsiden av hver firkant. Det er ikke meningen at man skal skjære helt igjennom deigen, kun lage et snitt som markerer kanten ca. 1 cm innenfor ytterkanten. Prikk butterdeigsplatene med en gaffel.
Legg på brie i tynne skiver innenfor kanten du har risset opp.
Skjær tomatene i tykke skiver (skjær bort de runde endene slik at tomatskivene ligger stødig). Legg disse oppå osten. Dryss over litt tørket timian.
Visp sammen egget og pensle over ytterkanten på butterdeigstertene.
Stek butterdeigstertene midt i ovnen ved 200°C i ca. 20 minutter. Butterdeigen skal da ha blåst seg opp og ha blitt gyllen og sprø.
Dryss over litt frisk basilikum og flaksalt. Serveres varme og nylagde!
♥ Jeg har her brukt butterdeigsplater som finnes i frysedisken i de fleste matbutikkene.
♥ Som nevnt kan Brie byttes ut med andre oster, slik som Camembert eller en smakfull rødkittsost slik som Taleggio eller Chaumes.
♥ Butterdeigstertene smaker best når de er nystekte.
1 kommentar
Ser nydelig ut. Torill
Ser nydelig ut.
Torill
Skriv ny kommentar