Brukere online: 1170
Brukere i dag: 5320
Brukere siste 7 dager: 195429
Paibunn:
275 g hvetemel
185 g smør
2 ss melis
4-5 ss kaldt vann
Fyll:
300 g kokesjokolade
75 g smør
3 dl lønnesirup (se tips)
6 egg
200 g pecannøtter
Pynt:
100 g pecannøtter
Ha alle ingrediensene til paideigen i en food processor og kjør på full hastighet til deigen samler seg. (Alternativt, dersom du ikke har food processor, smuldre smøret i mel og melis med fingrene og samle sammen deigen med kaldt vann.)
Trykk deigen utover i bunn og kanter på en smurt paiform med avtagbare og helst litt høye kanter (26 cm i diameter). Fest aluminiumsfolie langsmed kanten av formen (se tips). Forstek paibunnen midt i ovnen ved 180°C i ca 20 min, eller til den er gylden. Ta kaken ut av ovnen og fjern forsiktig aluminiumsfolien.
Smelt smør og sjokolade over vannbad eller i en liten kjele på svak varme. Pisk egg sammen med lønnesirup med en stålvisp. Bland i det avkjølte sjokoladesmøret. Plukk ut pene pecannøtter til pynt. Hakk resten fint og rør inn i fyllet.
Fordel fyllet i paiskallet og legg de pene pecannøttene oppå i et pent mønster.
Stek paien videre midt i ovnen ved 180°C i 30-40 min til. Avkjøl paien før servering.
Serveres med vaniljeis eller pisket krem!
Lønnesirup fås kjøpt i de fleste store matbutikkene (se etter maple syrup).
Du bør feste aluminiumsfolie langsmed kanten av formen når du forsteker paibunnen. Det er for å forhindre at deigen i kantene krymper nedover under stekingen.
Skriv ny kommentar