Brukere online: 2631
Brukere i dag: 30775
Brukere siste 7 dager: 200165
En fantastisk deilig sjokoladevariant av den amerikanske superklassikeren Pecan Pie!
Ingredienser:
Paibunn:
♥ 275 g hvetemel
♥ 185 g smør
♥ 2 ss melis
♥ 3 ss kaldt vann
Fyll:
♥ 300 g kokesjokolade
♥ 75 g smør
♥ 3 dl lønnesirup (se tips)
♥ 6 egg
♥ 200 g pekannøtter
Pynt:
♥ 100 g pekannøtter
Fremgangsmåte:
Ha alle ingrediensene til paideigen i en food processor og kjør på full hastighet til deigen samler seg. (Alternativt, dersom du ikke har food processor, smuldre smøret i mel og melis med fingrene og samle sammen deigen med kaldt vann.)
Trykk deigen utover i bunn og kanter på en smurt paiform med avtagbare og helst litt høye kanter (26 cm i diameter). Fest aluminiumsfolie langsmed kanten av formen (se tips). Forstek paibunnen midt i ovnen ved 180°C i ca 20 minutter, eller til den er gylden. Ta kaken ut av ovnen og fjern forsiktig aluminiumsfolien.
Smelt smør og sjokolade over vannbad eller i en liten kjele på svak varme. Pisk egg lett sammen med lønnesirup. Bland inn det avkjølte sjokoladesmøret. Plukk ut pene pekannøtter til pynt. Hakk resten fint og rør inn i fyllet.
Fordel fyllet i paiskallet og legg de pene pekannøttene oppå i et pent mønster.
Stek paien videre midt i ovnen ved 180°C i 30 - 40 minutter til. Avkjøl paien før servering.
Serveres med vaniljeis eller pisket krem!
Tips:
♥ Lønnesirup fås kjøpt i de fleste store matbutikkene (se etter maple syrup).
♥ Du bør feste aluminiumsfolie langsmed kanten av formen når du forsteker paibunnen. Det er for å forhindre at deigen i kantene krymper nedover under stekingen.
♥ Kaken bør avkjøles før servering slik at fyllet blir fastere. Da blir det lettere å få kaken ut av formen og skjære pene kakestykker.
♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥
Paibunn:
♥ 275 g hvetemel
♥ 185 g smør
♥ 2 ss melis
♥ 3 ss kaldt vann
Fyll:
♥ 300 g kokesjokolade
♥ 75 g smør
♥ 3 dl lønnesirup (se tips)
♥ 6 egg
♥ 200 g pekannøtter
Pynt:
♥ 100 g pekannøtter
Ha alle ingrediensene til paideigen i en food processor og kjør på full hastighet til deigen samler seg. (Alternativt, dersom du ikke har food processor, smuldre smøret i mel og melis med fingrene og samle sammen deigen med kaldt vann.)
Trykk deigen utover i bunn og kanter på en smurt paiform med avtagbare og helst litt høye kanter (26 cm i diameter). Fest aluminiumsfolie langsmed kanten av formen (se tips). Forstek paibunnen midt i ovnen ved 180°C i ca 20 min, eller til den er gylden. Ta kaken ut av ovnen og fjern forsiktig aluminiumsfolien.
Smelt smør og sjokolade over vannbad eller i en liten kjele på svak varme. Pisk egg sammen med lønnesirup med en stålvisp. Bland i det avkjølte sjokoladesmøret. Plukk ut pene pekannøtter til pynt. Hakk resten fint og rør inn i fyllet.
Fordel fyllet i paiskallet og legg de pene pekannøttene oppå i et pent mønster.
Stek paien videre midt i ovnen ved 180°C i 30 - 40 min til. Avkjøl paien før servering.
Serveres med vaniljeis eller pisket krem!
♥ Lønnesirup fås kjøpt i de fleste store matbutikkene (se etter maple syrup).
♥ Du bør feste aluminiumsfolie langsmed kanten av formen når du forsteker paibunnen. Det er for å forhindre at deigen i kantene krymper nedover under stekingen.
♥ Kaken bør avkjøles før servering slik at fyllet blir fastere. Da blir det lettere å få kaken ut av formen og skjære pene kakestykker.
Skriv ny kommentar