Brukere online: 2062
Brukere i dag: 33216
Brukere siste 7 dager: 196390
Annonse: Slikkepott.no
Hei!
Jeg har forsøkt meg på å lage dukkekake med såkalt ombre fondantkjole. Med "ombre" menes samme farge i ulike sjatteringer, så jeg har her altså laget en kjole med fondant i hvitt og ulike rosanyanser.
Dere som er proffe på kakepynting må bare ha meg unnskyldt for alle skjønnhetsfeil, men for å være meg, synes jeg dette ble ganske så bra..! Dette er en type dukkekake som alle kan få til. Og det viktigste er jo uansett at kaken er kjempegod! Jeg har bakt en saftig vaniljekake som jeg har fylt med hjemmelaget bringebærsyltetøy og vaniljesmørkrem.
Kjempegod kake!
Se samme dukkekake med heldekkende, ensfarget fondantkjole HER og dukkekake med rosa smørkremkjole HER.
Ingredienser:
Vaniljekake:
♥ 200 g smør
♥ 200 g sukker
♥ 3 egg
♥ 250 g hvetemel
♥ 1 ts bakepulver
♥ 1 ss vaniljeekstrakt - eller pasta
♥ 2 dl kefir
Bringebærfyll:
♥ 2 dl bringebærsyltetøy
Smørkrem til fyll og pynt:
♥ 200 g smør
♥ 1 ts vaniljeekstrakt - eller pasta
♥ 350 g melis
♥ 0,5 dl kremfløte
Pynt:
♥ rosa fondant til kjolens overdel (se tips)
♥ rosa fondant i hvitt og 4 rosanyanser (se tips)
♥ hvite sukkerperler (se tips)
Fremgangsmåte:
Vaniljekake:
Pisk mykt, romtemperert smør luftig sammen med sukkeret. Pisk inn eggene, ett om gangen, og pisk godt mellom hvert egg.
Sikt hvetemelet sammen med bakepulver. Ha både dette og vanilje og kefir i deigen og rør deigen godt sammen (men ikke rør lenger enn nødvendig for å få alt blandet etter at melet er tilsatt for å unngå at deigen blir seig).
Finn frem kakeform beregnet på dukkekake (se tips). Smør den og dekk den deretter med et tynt lag mel så du er sikker på at kaken slipper formen lett når den er ferdig. Overflødig mel ristes ut av formen.
Fyll deigen i formen.
Stek kaken nederst i ovnen ved 175°C i ca. 50 minutter. Sjekk med kakenål at kaken er helt gjennomstekt før du tar den ut av ovnen.
Hvelv den stekte kaken over på en rist og la kaken avkjøles med formen over.
Smørkrem:
Pisk romtemperert, mykt smør sammen med vanilje, halvparten av melisen og halvparten av kremfløten.
Når kremen er luftig, tilsett resten av melisen og kremfløten og pisk et minutt til slik at smørkremen blir skikkelig luftig.
Det går fint å bruke hvit smørkrem både inni kaken og utenpå siden utsiden av kaken i alle fall skal dekkes med fondant.
Her brukte jeg imidlertid rosa farge på kremen utenpå kaken. Vil du gjøre det samme, farger du halvparten av kremen med konditorfarge.
Fylling av kaken:
Del kaken i fire lag.
Jeg bruker denne geniale kakedeleren for å få jevne lag.
Smør bringebærsyltetøy på de tre nederste lagene.
Sett kakebunnene sammen med vaniljesmørkrem mellom lagene. Det gjør ikke noe om vaniljesmørkremen blander seg litt med bringebærsyltetøyet.
Får du vaniljesmørkrem til overs, farger du restene rosa og blander med den øvrige rosa smørkremen.
Pynting av kaken:
Start med å lage en topp til dukken med fondant.
Klem fondanten sammen med baksiden og bruk en liten, skarp kniv til å skjære til toppen på oversiden slik at kanten blir jevn.
Jeg lagde et lite hakk foran på toppen for å få en feminin fasong.
Smør den rosa (eller hvite) smørkrem rundt hele kaken så den blir noenlunde jevnt dekket.
Stikk dukken ned kaken.
Finn frem fondanten i hvitt og rosafargene.
Kjevle ut den hvite fondanten til en lang remse. Legg remsen som et bånd nederst på kaken. Lag bevisst noen folder slik at du får en bølgete kjole.
Gjenta så med fondanten i de fire rosafargene.
Bruk den lyseste rosafargen først og deretter gradvis de som er mørkere.
Voilà - dukkekaken er ferdig!
Oh la la!
Tips:
♥ Kaken blir best om du bruker hjemmelaget bringebærsyltetøy. Hvis du bruker ferdigkjøpt, pass på at du kjøper et syltetøy med høyt bærinnhold og ikke for mye sukker, så kaken får en friskhet over seg.
Utstyret for å lage denne dukkekaken får du kjøpt hos Slikkepott.no - en suveren nettbutikk for kakeutstyr!
♥ Det aller viktigste utstyret er en kuppelformet kakeform til kjolen og en dukkekropp. Det er veldig praktisk med en dukkekropp med pinne i stedet for ben, som dermed enkelt kan stikkes ned i den ferdige kjolekaken. Jeg har brukt denne kakeformen og dukkekroppen.
♥ Når man bruker en kuppelformet kakeform til kjolen, får kjolen perfekt avrundet og symmetrisk fasong hver gang. Og det var null problem å få kaken ut av formen!
♥ Jeg er vanligvis nokså kresen på dukkeansikter, men denne dukken synes jeg er skikkelig pen!
♥ Til å farge smørkremen rosa brukte jeg farge fra ProGel. Det trengs bare noen få dråper for å få fin, lyserosa farge på smørkremen og fargen påvirker overhodet ikke smak eller konsistens på kremen.
♥ Jeg foretrekker å lage smørkremen fra bunnen av, men det går an å kjøpe smørkremmix.
♥ Jeg brukte rosa fondant til overdelen som matchet fargen på smørkremen. Her kan man såklart i stedet velge topp i en annen fargenyanse enn kjolen hvis man vil. I stedet for fondant kan man bruke farget marsipan. Til kjolen brukte jeg denne pakken med fondant i fem ulike farger.
Jeg anbefaler å kjøpe to stykk av denne pakken så du er helt sikker på at du får nok fondant til å dekke hele kjolen. Du trenger mer av den hvite fargen som er helt nederst enn den mørkerosa som er øverst.
♥ Jeg brukte disse hvite sukkerperlene som pynt.
♥ Kakedeleren jeg brukte finner du her.
Vil du gjøre det enkelt for deg selv, kan du kjøpe ferdig sammensatt produktpakke hos Slikkepott.no!
HER finner du en pakke med alt du trenger for å lage rosa dukkekake (både smørkrembasert og fondantbasert).
HER finner du en grunnpakke som er fargenøytral og som kun innholder basic utstyr for å lage dukkekake. Så kan du selv velge hva du måtte ønske av konditorfarge, fondant, ferdigkjevlet fondantlokk og marsipan.
Samlekategori for alt til dukkekake finner du HER.
Å lage dukkekake er GØY både for den som lager kaken og den som får kaken!
Lurer du på hvordan dukkekaken ser ut når man skjærer i den?
Jeg synes kakestykkene ble kjempelekre og veldig gode!
Som sagt en skikkelig deilig og myk vaniljekake med frisk bringebærsmak, mmmm.....
♥ ♥ ♥ ♥ ♥
Vaniljekake:
♥ 200 g smør
♥ 200 g sukker
♥ 3 egg
♥ 250 g hvetemel
♥ 1 ts bakepulver
♥ 1 ss vaniljeekstrakt - eller pasta
♥ 2 dl kefir
Bringebærfyll:
♥ 2 dl bringebærsyltetøy
Smørkrem til fyll og pynt:
♥ 350 g smør
♥ 1 ts vaniljeekstrakt - eller pasta
♥ 700 g melis
♥ 1 dl kremfløte
Pynt:
♥ rosa fondant til kjolens overdel (se tips)
♥ rosa fondant i hvitt og 4 rosanyanser (se tips)
♥ hvite sukkerperler (se tips)
Vaniljekake:
Pisk mykt, romtemperert smør luftig sammen med sukkeret. Pisk inn eggene, ett om gangen, og pisk godt mellom hvert egg. Sikt hvetemelet sammen med bakepulver. Ha både dette og vanilje og kefir i deigen og rør deigen godt sammen (men ikke rør lenger enn nødvendig for å få alt blandet etter at melet er tilsatt for å unngå at deigen blir seig).
Finn frem kakeform beregnet på dukkekake (se tips). Smør den og dekk den deretter med et tynt lag mel så du er sikker på at kaken slipper formen lett når den er ferdig. Overflødig mel ristes ut av formen. Fyll deigen i formen.
Stek kaken nederst i ovnen ved 175°C i ca. 50 minutter. Sjekk med kakenål at kaken er helt gjennomstekt før du tar den ut av ovnen. Hvelv den stekte kaken over på en rist og la kaken avkjøles med formen over.
Smørkrem:
Pisk romtemperert, mykt smør sammen med vanilje, halvparten av melisen og halvparten av kremfløten. Når kremen er luftig, tilsett resten av melisen og kremfløten og pisk et minutt til slik at smørkremen blir skikkelig luftig.
Det går fint å bruke hvit smørkrem både inni kaken og utenpå siden utsiden av kaken i alle fall skal dekkes med fondant. Her brukte jeg imidlertid rosa farge på kremen utenpå kaken. Vil du gjøre det samme, farger du halvparten av kremen med konditorfarge.
Fylling av kaken:
Del kaken i fire lag. Smør bringebærsyltetøy på de tre nederste lagene. Sett kakebunnene sammen med vaniljesmørkrem mellom lagene. Det gjør ikke noe om vaniljesmørkremen blander seg litt med bringebærsyltetøyet.
Smør et lag rosa smørkrem rundt hele kaken så den blir noenlunde jevnt dekket.
Pynting av kaken:
Start med å lage en topp til dukken med fondant. Klem fondanten sammen med baksiden og bruk en liten, skarp kniv til å skjære til toppen på oversiden slik at kanten blir jevn.
Smør den rosa (eller hvite) smørkrem rundt hele kaken så den blir noenlunde jevnt dekket.
Stikk dukken ned kaken.
Finn frem fondanten i hvitt og rosafargene. Kjevle ut den hvite fondanten til en lang remse. Legg remsen som et bånd nederst på kaken. Lag bevisst noen folder slik at du får en bølgete kjole. Gjenta så med fondanten i de fire rosafargene. Bruk den lyseste rosafargen først og deretter gradvis de som er mørkere.
Voilà - dukkekaken er ferdig!
♥ Kaken blir best om du bruker hjemmelaget bringebærsyltetøy. Hvis du bruker ferdigkjøpt, pass på at du kjøper et syltetøy med høyt bærinnhold og ikke for mye sukker, så kaken får en friskhet over seg.
Utstyret for å lage denne dukkekaken får du kjøpt hos Slikkepott.no - en suveren nettbutikk for kakeutstyr!
♥ Det aller viktigste utstyret er en kuppelformet kakeform til kjolen og en dukkekropp. Det er veldig praktisk med en dukkekropp med pinne i stedet for ben, som dermed enkelt kan stikkes ned i den ferdige kjolekaken.
♥ Du trenger du fondant i hvitt og fire ulike rosanyanser til kjolen.
♥ Videre trenger du litt konditorfarge og hvite sukkerperler til pynt.
Skriv ny kommentar